Балсам за устни с цвят и аромат на малина

Съдържание

за устни

Ето така изглежда балсамчето за устни, чиято рецепта обещах да споделя. Една нежна и натурална грижа за устните през студените зимни дни, цвета и неговата наситеност може да определяте сами според вкусовите си предпочитания. Аз се стремих да има ролята на червило, но ако желаете може да го направите просто като хидратиращ гланц. В продукта ще откриете рициново и кокосово масло, както и масло от карите, които ще омекотят и подобрят хидратацията на вашите устни без да внасят в тялото ви химия и токсини. Рецептата е за 7 грама консистенция.

-рициново масло 3,25 грама

-кокосово масло 1,5 грама

-твърдо масло от карите 1,5 гр.

-пчелен восък 0,75 грама.

Смесете съставките и загрейте на водна баня или специален козметичен уред до 75 градуса по Целзий. Бъркайте до пълното разтопяване на гореизброените продукти, след което отместете от котлона или уреда. По желание може да добавите 1 капка витамин Е, аромат от естествен източник или етерични масла (портокал, лимон, мента, роза или др. по избор) – не повече от 5-6 капки и натурален оцветител по избор. Аз съм добавила 10 капки за по-наситен цвят (в течен вариант), но има и прахообразни такива, като например екстракт от цвекло. Може да се открият в магазини като Зоя, където продават всякакви продукти и пигменти за вашата домашна козметика. След като комбинацята е готова, може да я пресипете в бурканче или специален пълнител за червило преди да е изстинала и да е започнала да се втвърдява. Най-добре, когато температурата е около 65 градуса. Сложете в хладилник за да се охлади и втвърди и се насладете на вашият домашен, хидратиращ и естествен гланц.

Най- подходящите етерични масла за напукани устни са Гераниум, Евкалипт, Римска лайка, Мента, Тамян, Сандалово дърво, Нероли, Роза, Чаено дърво.

Базовите масла при напукани устни са масло от Шипка, Бадемово и Кокосово.

За връзка:

Antonia Donkova 0899 807066

error: Content is protected !!
Scroll to Top