Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

Гъбички по ноктите

Съдържание

ГЪБИЧКИ ПО НОКТИТЕ

Онихомикозата или гъбички по ноктите е често срещано състояние, което започва като бяло или жълто петно под нокътната плочка. Малцина са наясно, че симптомите на гъбички по ноктите всъщност могат да бъдат признак на свръхрастеж на Кандида-дрожди в цялото тяло. Лечението на гъбичната инфекция е доста трудно и продължително и включва цялостен подход с промяна в храненето и изключване на захарта от менюто за дълъг период от време (захарта е основна храна за Кандида гъбичките). Етеричните масла са със силни антимикотични и противогъбични свойства и могат да благоприятстват цялостния възстановителен процес. Може да ги приемате и вътрешно по утвърдените протоколи и да ги комбимирате с добавки от типа на пробиотици, екстракт от маслинови листа, Pau d^arco, Biotin, Black Walnut, Киприлова киселина и др.

Фаворитите в борбата с гъбичните инфекции сред етеричните масла са Риган и Чаено дърво. Зад този етикет стоят редица клинични изследвания и опити, доказващи значимата роля на тези масла, затова и ще ги срещнете в голяма част от добавките на пазара, макар и в не толкова чиста форма, като при етеричните масла.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3768597/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11855736/

https://www.mindbodygreen.com/articles/oregano-oil-101

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4334616/

https://academic.oup.com/femsyr/article/5/9/867/681672

Риганът потиска над 25 вида бактерии, причиняващи различни заболявания и неразположения, като растителни патогени; животински бактерии; Proteus, Pseudomonas aeruginosa (инфекции на пикочните пътища); гъбични инфекции; паразитни инфекции причинени от амебата Giardia; смъртоносната стафилококус ауреус; патогени по храносмилателния тракт, като – салмонела, E. coli, Листерия, Candida, Shigella dysenteria; Норовирус, причиняващ гастроентерит и др.

Основните му активни съставки са carvacrol и thumol. Карвакролът е фенол, проникващ през външната клетъчна мембрана на бактериите, която ги прикрива от клетките на имунната система. Тези промени в бактериалните структури, дават възможност на имунната система да разпознае и унищожи нападателите,без това да влияе на здравите тъкани. Карвакролът е безвреден за тях.

Маслото от риган не причинява страничните ефекти, характерни за лекарствата и антибиотиците; но е възможно да отключи у някои хора алергични реакции. Затова е важно да тествате за алергична реакция на сгъвката на ръката (лакътят) преди да преминете към употреба. Това е горещо масло, което задължително трябва да се употребява разредено с базово масло (за вътрешен прием със зехтин) за период не по-дълъг от 10 дни. Удачно е по време на приемът вътрешно да включите и пробиотик. Не се препоръчва употрбата му при бременни жени и малки деца, както и нанасянето му в близост до очите и в чувствителните зони.

Маслото от чаено дърво е едно от най-популярните етерични масла, използвани с лечебна цел. То се извлича от листата на растението, принадлежащо към семейството на Melaleuca alternifolia. Това е един незаменим помощник в борбата с вируси, бактерии и гъбички, който всеки човек трябва да има у дома. То съдържа поне 48 органични компоненти – монотерпени до 50 %, дитерпени до 40 % и цинеол до 15 %. В състава му влизат и няколко съединения, които не се срещат в други растения. Това са виридифлорен до 1 %, В-терпинеол 0,24%, следи от L-тернинеол и от алигексаноат. Маслото от чаеното дърво е силен антисептик. То е 8 пъти по-силно от карболовата киселина и 12 пъти от фенола. Има бактерицидни, противогъбични, противовирусни и имуностимулиращи свойства. Използва се при терапия срещу патогенни микроорганизми като Staphylococcus. Активен е срещу 6 вида от този микроорганизъм, aureus, erider-midis, pneumoniae, faecalis. Действа и срещу Propionibacterium acnes, Beta haemolytic streptococcus, Klebsiella pheuraoniac, Citrobacter spp., Shigella sonnei, Proteus mirabolis, Legioneila spp., Pseudomonas aeriginosa, Escherichia coli, Haemophilus influenza, Candida albicans и др. То убива изброените микроорганизми и едновременно с това усилва имунната система. Това е едно изключително лечебно масло, което се доближава по състав и качества до Ригана, но е много по-меко и може да се употребява при бременни, кърмещи и малки деца (може да се употребява от 3 мес. възраст в подходящото разреждане).

Mаслото от Карамфил е популярно със силните си антисептични, противовирусни, имуностимулиращи и антиоксидантни свойства. На прах Карамфилът бързо губи свойствата си. Азиатската медицина го използва не само в кулинарните рецепти, но и за защита на тялото от заболявания, вируси, гъбички и всякакви паразити. Неговите лечебни свойства са насочени в по-голямата си част към борба с бактерии и паразити от всякакъв произход като: Candida, Staphylococcus aureus, Aspergillus flavus, Aspergillus versicolor и други.

Притежава силни противогъбични свойства и предотвратява гъбични инфекции. Евгенолът инхибира развитието на Candida Albicans, патоген предизвикващ кандидоза в човешкото тяло. Със силните си антисептични свойства маслото от карамфил предотвратява инфекции при порязвания, изгаряния, рани, натъртвания и същевременно подобрява регенерацията на епителните клетки на кожата. Карамфилът унищожава над 60 вида бактерии, включително propionibacterim acne, която причинява акне. Засегнатите области се мажат със смес от масло от карамфил и кокосово масло в съотношение 1:10.

Карамфиловото масло е по-ефективно от белина, оцет, фенол и изолиран лимонен за противогъбична активност.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29516785

Етеричното масло от Лимон може да помогне за успокояване на храносмилателните проблеми, включително проблеми като гастрит и запек. Помага при киселини в стомаха и има глистогонно действие. Лекува различни чревни паразити и храносмилателни неразположения. Маслото от Лимон има пречистващо, почистващо и защитно действие върху тялото. То помага за защита на организма от вредни патогени и спомага  детоксикацията чрез кръвта и черния дроб. Лимоновото масло също стимулира лимфния дренаж и очистването от отпадъци и токсини .

Лимонената трева е последното от препоръчаните противогъбични масла, което подпомага прожеса на изчистване от вътрешни и външни гъбични инфекции.

Въшното третиране на засегнатите зони е добре да се прилага възможно най-често до отстраняване на проблема и постигане на видим резултат. Системното третиране на зоната е и вашата гаранция за успех.

Добре е да изпилите максимално нокътната плочка за да насърчите проникването на маслата през ноктите. След пиленето може да облеете или накиснете зоната в домашен ябълков оцет. После поставете тампон напоен с маслата и увийте с найлоново фолио или лепенка за през цялата нощ. Прилагайте компресите по 2 пъти дневно, като вечер след баня, оставите компреса за цялата нощ. Възможно е нокътната плочка да се откъсне и да падне, като след време на мястото ще израсте здрав и чист нокът. Виждала съм доста споделени истории и гледките понякога са доста нелицеприятни.  Пожелавам ви успех и упоритост!

Ако с описаната процедура не постигнете желания резултат е добре да се насочите към медицински педикюрист.

За регистрация или връзка с мен:

Antonia Donkova

0899 807066 сертифициран ароматерапевт

error: Content is protected !!
Scroll to Top
Излизаме във ваканция от
15 до 25 Юли!

всички поръчки направени в този период ще се изпълняват след 26 Юли!

БЛАГОДАРИМ ЗА РАЗБИРАНЕТО!