Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

Етерично масло от Босилек

Етерично масло от Босилек и ползите, които крие за здравето ни

Съдържание

Етерично масло от босилек и ползите, които крие за здравето ни

Босилекът е известен като “царското масло”. Освен приятният му аромат и приложението му в кулинарията, босилекът крие и много ползи за здравето. Той притежава множество антибактериални, противовъзпалителни, стимулиращи и диуретични свойства.
Може да подобри емоционални състояния, като: хронична умора, нервна депресия, тревога, слаб тонус и ниско кръвно, главоболие и мигрена, безпокойство, месечни неразположения и дори аутизъм. Антидепресант с тонизиращо действие.

Ползи на етерично масло от босилек

 • чудесно повлиява инфекции в ушите и носа, ринит и възпаление на назалните мускулни мембрани, хронична слуз,
 • настинки, простудни заболявания и грип,
 • загуба на обоняние и др.
 • Има силни антибактериални възможности и може да се прилага при лечение на глисти и паразити, основно масло е и при отити и запущвания на евстахиевите тръби и възпаления.
 • Има температуро понижаващи възможности.
 • Известен е и в борбата с насекомите, освен че пъди комарите, може да бъде използван както при ужилвания от пчели, така и при ухапвания от паяци и змии.

Босилекът се използва още и при мускулни спазми и крампи, дистрофия и херния.
Научен експеримент с плъхове, на които за кратък период е приложен хидроалкохолен екстракт от листа босилек установил, че билката предпазва мускулната тъкан на сърцето от химически индуциран инфаркт. Мощно масло е и за прочистване на черния дроб.

 • Босилекът подпомага лактацията, фертилитета и щитовидната функция.
 • Може да бъде включен в диетична терапия на болни от диабет тип2, тъй като естракт от листата му намалява кръвната захар.
 • Маслото от босилек може да се прилага на кожата в чист вид (без разреждане) или разредено с базово масло при деца до 6год. или хора с чувствителна кожа.

Употреба на етерично масло от босилек

 1. Може да бъде дифузвано,
 2. използвано за овкусяване при готвене или
 3. вътрешно в капсула. Подобрява храносмилането, като всички масла-подправки, при гадене и повръщане.

 

За повече информация!

Етерични масла за вашите домашни любимци

Етерични масла за вашите домашни любимци – важни препоръки и съвети за употреба

Етерични масла за вашите домашни любимци Етеричните масла са мастни ароматни съединения, извлечени от различни растения. Те се дестилират в широк диапазон от концентрации –

Прочетете повече »
ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА

ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА /dr. Mariza Snyder/

ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА  /dr. Mariza Snyder/ Ако страдате от хипотиреоидизъм или хипертиреоидизъм, независимо дали е от проблеми с щитовидната жлеза или автоимунно заболяване, допълнителните симптоми, които

Прочетете повече »
Регистрация в doTERRA

Регистрация в doTERRA

Регистрация в doTERRA Здравейте, казвам се Антония Донкова и съм уелнес-консултант към DoTERRA и сертифициран ароматерапевт към МОН. От 8 години се занимавам активно с

Прочетете повече »
error: Content is protected !!
Scroll to Top