Етеричното масло от Босилек и ползите, които крие за здравето ни

Съдържание

Босилекът е известен като “царското масло”. Освен приятният му аромат и приложението му в кулинарията, босилекът крие и много ползи за здравето. Той притежава множество антибактериални, противовъзпалителни, стимулиращи и диуретични свойства.
Може да подобри емоционални състояния, като: хронична умора, нервна депресия, тревога, слаб тонус и ниско кръвно, главоболие и мигрена, безпокойство, месечни неразположения и дори аутизъм. Антидепресант с тонизиращо действие.
Босилекът чудесно повлиява инфекции в ушите и носа, ринит и възпаление на назалните мускулни мембрани, хронична слуз, настинки, простудни заболявания и грип, загуба на обоняние и др. Има силни антибактериални възможности и може да се прилага при лечение на глисти и паразити, основно масло е и при отити и запущвания на евстахиевите тръби и възпаления. Има температуро понижаващи възможности.
Известен е и в борбата с насекомите, освен че пъди комарите, може да бъде използван както при ужилвания от пчели, така и при ухапвания от паяци и змии.
Босилекът се използва още и при мускулни спазми и крампи, дистрофия и херния.
Научен експеримент с плъхове, на които за кратък период е приложен хидроалкохолен екстракт от листа босилек установил, че билката предпазва мускулната тъкан на сърцето от химически индуциран инфаркт. Мощно масло е и за прочистване на черния дроб.
Босилекът подпомага лактацията, фертилитета и щитовидната функция.
Може да бъде включен в диетична терапия на болни от диабет тип2, тъй като естракт от листата му намалява кръвната захар.
Маслото от босилек може да се прилага на кожата в чист вид (без разреждане) или разредено с базово масло при деца до 6год. или хора с чувствителна кожа.
Може да бъде дифузвано, използвано за овкусяване при готвене или вътрешно в капсула. Подобрява храносмилането, като всички масла-подправки, при гадене и повръщане.

Кандида албиканс, вагинална кандида и етеричните масла в помощ на оздравителната терапия

За поръчка или регистрация:https://www.mydoterra.com/antoniyadonkova Кандида  албиканс е една от най-често срещаните гъбични инфекции в човешкото тяло и червата. Най-честата причина за свръхрастежа й обикновено е

Прочетете повече »
error: Content is protected !!
Scroll to Top