Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

Етерично масло Туя

Интересни факти за Етерично масло Туя

Съдържание

Етерично масло Туя

Това е едно не много популярно етерично масло, но това не го прави по-малко ценно от останалите. Етерично масло Туя принадлежи към семейството на Кипарисите и е популярно предимно с антибактериалните, противоракови и противогъбични свойства. Туята, известна още като западен червен кедар; е използвана от много древни цивилизации за лечение на кашлици, треска, вътрешни паразити, цистит и венерически болести. Известнo още като „Дървото на живота“Етерично масло Туя, тя може да помогне при косопад, ревматизъм, псориазис, брадавици, подхранване на кожата и успокояване на емоциите и ума. Това етерично масло може да се прилага само външно или чрез дифузия.

Установено е научно (с изследвания върху мишки), че Хинокитиола в него намалява размера и растежа на тумурни образования на гърдата, дебелото черво и меланоми.

Туя показва антибактериална активност към 2 грам-положителни (Staphylococcus aureus, S.epidermidis) и 4 грам-отрицателни бактерии(Escherichia coli, Enterobacter cloacea, Klebsiella pneumonia, Pseudomonas aeruginosa). Изпаренията на масло от Туя са активни и към още бактерии като: Bacillus subtilis, Streptococcus pyogenes, Enterococcus fecalis, Acinetobacter baumannii, Hemophilus influenzae и Salmonella enteridis.

Списъкът със гъбичките, срещу които Туя е активна също е не по-малък. Маслото е прекрасно средство в борбата с гъбички като: Candida albicans, C. tropicalis, C. glabrata, Aspergullus niger.

От всички изброени патогени става ясно за колко мощно и широкоспектарно масло става въпрос.

Освен всичко изброено, Туя е и едно чудесно слънцезащитно масло. B-thujaplicin в състава на маслото, може да попречи на ултравиолетовата б-индуцирана апоптоза и увреждането на кожата с 40%.

 

error: Content is protected !!
Scroll to Top