КОРОНАВИРУСЪТ, етеричните масла и една социално-ангажирана компания

Съдържание

SHANGHAI и PLEASANT GROVE, Юта, 13 февруари 2020 г. / PRNewswire / –

doTERRA официално обявиха 2 100 000 йени (или 300 000 долара) финансови и продуктови дарения за райони в Китай, които са най-силно засегнати от смъртоносния Коронавирус. В координация с китайските служители, doTERRA получи честта да предостави помощта, която местните лидери смятаха за най-полезна и навременна. doTERRA направи парично дарение за благотворителната фондация в Шанхай чрез фондация Хубей за закупуване на защитни средства за фронтовия медицински персонал. Компанията изпрати и набор продукти в централната болница в Шанхай – Джабей и в Шанхайския детски медицински център, както и защитни очни приспособления в болницата в Шанхай Ruijin.

“Ние се присъединяваме към китайски и световни лидери и организации в предоставянето на помощ на общностите, застрашени от Коронавирус в Китай”, заяви Грег Кук, основател и изпълнителен директор на doTERRA. “Нашите мисли са с всички, засегнати от това огнище, особено жертвите и фронтовите здравни работници, които ги обслужват”.

Компанията е интегрираща се здравна и уелнес институция и световен лидер на пазара на глобалната ароматерапия и продажба на етерични масла. doTERRA е насочена в тестове, производство и дистрибуция на CPTG клас етерични масла на над осем милиона doTERRA Wellness Advocates и клиенти. Чрез водещите в индустрията отговорни практики за снабдяване, doTERRA поддържа най-високите нива на качество, чистота и устойчивост в партньорство с местни производители по целия свят чрез Co-Impact Sourcing.

 doTERRA Healing Hands, Фондация на Съединените щати, предлага ресурси и инструменти на световни общности и благотворителни организации за самостоятелно осигуряване, здравеопазване, образование, санитария и борба с трафика на хора. Чрез жизнените предимства на етеричните масла dōTERRA променя света – една капка, един човек, една общност в даден момент. За повече подробности, четете ТУК

Висококачествените продукти на компанията са гаранция не само за по-добро качество на живот, а и един съвременен природен подход за превенция и здраве.

Коронавирусът е епидемия с изключително бързо нарастващи размери, която не би следвало да подценяваме. За съжаление, вече има регистрирани случаи на COVID-19 и в България. Предишните две епидемии на коронавирус, протичащи като SARS (тежък остър респираторен синдром) и MERS (респираторен синдром от Близкия изток, наречен така по мястото на възникналото първото огнище), са били изключително фатални за хората, с много редки безсимптомни случаи. Данните към момента показват, че COVID-19 е убил два пъти повече души, спрямо предшествениците си SARS и MERS. В медиите може да се намери много информация, статистически данни и препоръки за превенция срещу вируса. Вече се знае, че той е изключително заразен и в пъти по-смъртоносен от предходните вируси познати досега.. Истерията е навсякъде около нас, а основния въпрос, пред който всички сме поставени е как да се предпазим?  От първостепенно значение е засилването на имунната система и засилване на личната хигиена. На пазара вече има редица противовирусни препарати и имуностимулатори с доказан ефект. Знае се и важната роля на витамините С и Д в борбата с вирусните инфекции. Но на мен ми се иска да не забравяме и за потенциала, който крият етеричните масла в борбата с всички патогени атакуващи телата ни.

  Освен честото миене на ръцете и употребата на дезинфектанти на обществени места е важно да взимаме и допълнителни мерки, с които да държим бактериите настрана. Мощно средство, което е задължително за успешната дезинфекция е етиловият спирт с високо съдържание на етанол. Спиртът е важен компонент за всеки домашно приготвен дезинфектант.

 Дифузирането на етерични масла с противовирусен потенциал (розмарин, риган, чаено дърво, карамфил, мента, евкалипт, лавандула, лайка, лимонена трева и др.) в помещения с повече хора също е удачно превантивно средство, както и редовното почистване и дезинфекциране на повърхностите и предметите (тук концентрата On-guard , може да се прилага успешно в разреждане със спирт и вода).

Най-често срещаният начин да се заразите е чрез докосване на предмети на публични места. Вирусът може да живее на ръцете около 5-10 минути, но попадайки по метални повърхности, продължителността му на живот нараства до 12 часа. Затова е важно старателно и често да измивате ръцете си със сапун, да не докосвате носа, устата си и очите. Честото пиене на гореща вода/или напитки е също ефективно решение. Този вирус не е устойчив на топлина и бактериите могат да бъдат унищожени при температура над 26-27 градуса. Дори вирусът да влезе в устата ви, течностите ще го изхвърлят през хранопровода в стомаха (веднъж попаднал там, вируса ще бъде унищожен от солната киселина). Уверете се, че гърлото и устата ви са влажни, пийте по няколко глътки вода на всеки 10-15 минути. Добро решение е и превенцията с гаргари, с кокосово масло и чаено дърво например. Пулингът е доказал се във времето метод за справянето с бактерии и патогени в устната кухина и най-щадящ подход за извеждането им извън тялото. Билковият спрей за гърло Фитолор (с прополис, лайка и мащерка) и добавено към него етерични масла също може да е профилактика за оралната ви  хигиена.

Знае се, че nCov-19 е с доста големи размери (клетката е с диаметър около 400-500 nm.), така че всяка нормална маска би следвало да го филтрира. Не забравяйте, че вирусът е силно заразен в диапазон от 3 метра, преди падането му на земята. Не забравяйте да използвате маска и ръкавици, когато е нужно.

Новият Коронавирус NCP може да не показва признаци на инфекция в продължение на доста дни, което го прави доста коварен. По последни данни инкубационния период може да продължи до 28 дни, преди да настъпят очевидните симптоми на дихателно заболяване COVID-19. Това прави и своевременното му откриване доста неефективно, при наличие на кашлица и изявена дихателна симптоматика, белите дробове вече са 50% фиброзни и вече е доста късно за адекватни мерки. При стичане на секрети от гърлото към дробовете, паралелно с медикаментозната терапия е добре да прилагате масажи на гърдите и гърба с етеричните масла за долни дихателни пътища, може да правите и превантивни лечебни масажи ежедневно, тъй като те нямат странично действие и биха били от полза. Маслата, които аз прилагам и смятам за най-подходящи за долни дихателни пътища са мащерка, евкалипт, равенсара, лимон, розмарин. Има и много други, като цяло повечето от етеричните масла имат силен противовирусен, противовъзпалителен и антибактериален потенциал.

Специфичното за този вирус, което трябва да знаем е, че той се характеризира със суха кашлица и липса на хрема и секрети. Знае се, че вирусът атакува първо гърлото, усещането е за суха болка в продължение на 3-4 дни. Важно е да вземете адекватни мерки още в този период, да се изследвате за да сте сигурни, че не сте заразени именно с този щам. Ясно е, че през трахеята, вирусът попада в дробовете и причинява плевмония и висока температура, но този процес отнема между 5-6 дни.

Маслата не са панацея, но биха могли да бъдат ваш верен съюзник в превенцията срещу тежката грипна епидемия, която за съжаление вече е факт и у нас. Не изпадайте в паника, но бъдете отговорни към здравето си!

За връзка:

Antonia Donkova

0899 807066

1

Cleanse & Restore

Изумително изследване под микроскоп. Вижте какво се случва в действителност с вашите клетки след употребата на програмата Cleanse & Restore, какато и информация за всеки

Прочетете повече »

Как да проверите качеството на вашето етерично масло от Дотера

Американската компания за етерични масла Дотера, произвежда продукти с най-високо качество и прилага множество от тестове, които да гарантират най-чистите и безопасни за вас продукти,

Прочетете повече »
error: Content is protected !!
Scroll to Top