Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

Масло от лавандула

МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА: ДОКАЗАНО ПРИРОДНО ЛЕЧЕНИЕ ЗА ТРЕВОЖНОСТ

Съдържание

МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА: ДОКАЗАНО ПРИРОДНО ЛЕЧЕНИЕ ЗА ТРЕВОЖНОСТ

Стрес, безсъние, напрежение, тревожност, паник атаки, бърн аут, тревожно разстройство ! Всеки се е докосвал поне до едно от тези състояния! Живеем в напрегнат, забързан свят; подложени сме на системно безсъние и невъзможност да се отдадем на активна почивка, качествена храна и здравословен спорт и движение! Но сметката рано или късно идва. Резултатите от начина ни на живот водят след себе си редица хронични заболявания, в това число и тежки психологически травми.

В отчаянието си много от нас се обръщат към лекар и получават рецепта за Xanax или Valium, за да успокоят нервите си. Но с нарастването на осведомеността за това колко опасни могат да бъдат много от тези лекарства, много хора сега се обръщат към по-безопасни естествени алтернативи, за да лекуват безпокойството си без химични лекарства.

 И едно от най-ефективните от тези домашни средства е етеричното масло от лавандула… Може да изглежда невероятно, че етеричните масла могат да бъдат толкова мощни – или как простият лавандулов цвят може да помогне бързо да прогони всичките ви притеснения. Оказва се, че има много научни изследвания в подкрепа на използването на лавандулово масло, в борбата с безпокойството, нежелания стрес и безсънието.

Всяка година тревожността засяга около 40 милиона възрастни, почти 1 на всеки 5 от населението, като жените са с 60% по-склонни от мъжете да изпитат тревожно разстройство през живота си.

Според Националния институт за злоупотреба с наркотици, броят на възрастните, които са изпълнили рецепта за бензодиазепини (като Xanax, Valium и Ativan), се е увеличил от 8,1 милиона през 1996 г. на 13,5 милиона през 2013 г. През това време броят на предписаните бензодиазепини се е утроил. Но, подобно на много други, това лекарство идва и с множество сериозни странични ефекти и пристрастяване.

Най- ефективното етерично масло, което Ароматерапията препоръчва за справяне с тези състояния е всеизвестната ЛАВАНДУЛА.

Като естествен антиоксидант, противовъзпалително и антибактериално средство, етеричното масло от лавандула е един от прекрасните малки многофункционални продукти на природата. Освен добре познатите си успокояващи и сънотворни ползи, той се използва за всичко – от облекчаване на болката, убиване на бактерии и микроби до съживяване на кожата. А когато става въпрос за лечение на тревожност, лавандулата е сред най-мощните и ефективни етерични масла, които можете да използвате – всичко това е подкрепено и доказано от множество изследвания. Всъщност тя дори може да бъде открита под формата на капсули и се продава като перорална добавка против тревожност.

DoTERRA SERENITY Капсули за сън 60 бр.

В едно проучване в Германия беше установено, че специално формулирана капсула с лавандулово масло е също толкова ефективна, колкото бензодиазепин (Xanax, Valium, Ativan) – без страничните ефекти на тези лекарства. Още по-хубавото е, че няма абсолютно никакъв риск от наркотична зависимост.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19962288/

Въпреки това тя не работи само когато се приема през устата. Много други проучвания са потвърдили значително намаляване на тревожността (и многото свързани с нея симптоми), когато лавандулово масло се вдишва или използва локално.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3612440/

Едно проучване показа, че лечебните свойства на етеричното масло от лавандула стават очевидни в кръвния поток само за пет минути след втриване върху кожата.

https://www.hilarispublisher.com/open-access/aromatherapy-in-the-control-of-stress-and-anxiety-2327-5162-1000248.pdf

Установено е обаче, че вдишването на етерично масло от лавандула е един от най-мощните и успешни начини за лечение на тревожност.

https://books.google.ca/books?id=anP1BwAAQBAJ&pg=PA144&lpg=PA144&dq=lavender+detected+in+blood+after+topical+application&source=bl&ots=kzJ1Bip9oZ&sig=LM3v6UyKWaKYx8GkO1usRqS04d0&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwiNxYem8p_SAhVF74MKHT6aDewQ6AEIIDAB#v=onepage&q=lavender%20detected%20in%20blood%20after%20topical%20application&f=false

Нервите, които откриват аромати, всъщност са във вашите синуси – те са част на обонятелната система, която е свързана с мозъка чрез обонянието. Когато вдишвате етерично масло, изпаряващите се микрочастици достигат до мозъка ви, който контролира стреса, безпокойството и емоциите ви за няколко милисекунди. Ето защо едно от най-големите предимства на вдишването на лавандулово масло за успокояване на всякакви признаци на тревожност е, че действа почти мигновено, за разлика от много предписани лекарства, които отнемат известно време, за да се абсорбират в кръвния ви поток.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30405369/

Бързо и безопасно лечение на тревожност без никакви потенциално опасни лекарства – и с нулеви странични ефекти… Удивителните начини, по които дълбокото дишане на лавандула стимулира вашия мозък, тяло и здраве.

КАК И КЪДЕ ДА ИЗПОЛЗВАМЕ МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА ПРИ ТРЕВОЖНОСТ?

https://healthy-oils.eu/produkt/%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d1%83%d0%bb%d0%b0/

 Независимо дали се чувствате леко притеснени и тревожни и просто трябва да се отпуснете, или сте в разгара на ужасна паническа атака, етеричното масло от лавандула може да ви помогне – и то бързо. Голямо допълнително предимство е, че лавандулата не само облекчава целия стрес, който изпитвате, но също така насърчава по-дълбок и по-спокоен сън – нещо, което често е неуловимо, когато безпокойството е излязло извън контрол. Като едно от най-нежните и безопасни етерични масла, лавандулата е идеална и за успокояване на тревожно дете.

Вдишването на лавандулово масло е най-бързият начин за намаляване на тревожните мисли, но можете също да го прилагате върху определени допирни точки на кожата – или да го приемате през устата.

НАЧИНИ НА УПОТРЕБА НА Масло от Лавандула:

Вдишайте директно: Поставете няколко капки в дланите си и ги разтрийте една в друга. Сложете ръце на носа си и поемете 5 бавни дълбоки вдишвания. Или просто сложете няколко капки масло върху памучен тампон или плат и вдишайте. Можете също така да пъхнете пакетче лавандула под възглавницата си, докато спите. Или леко напръскайте възглавниците си с лавандулова ленена вода, за да получите същия ефект.

  • Добавете към вашата вана или душ: Добавете около 5-10 капки лавандулово масло към топла вана, за да усетите успокояващия ефект, докато се накисвате. Или превърнете душа си в мини ароматерапевтичен спа център, като поставите няколко капки масло върху дъното на стената на душа, далеч от струята. Горещата вода превръща маслото в релаксираща ароматна пара.
  • Дифузирайте през деня или през нощта: Наситете стаята си с успокояващия аромат на лавандула, като добавите няколко капки масло в дифузер и пуснете за около час веднъж дневно, препоръчително вечер. Комбинирайте 3 капки лавандула с 3 капки здравец, 2 капки лимон и 2 капки сандалово дърво за по-дълбок сън.
  • Нанесете директно върху кожата: Въпреки че маслото от лавандула е най-нежното от всички и едно от малкото, които могат да се нанасят директно върху кожата, ако не се чувствате сигурни, най-добре е да разредите 5-10 капки в 2 супени лъжици от носещо масло като бадем, жожоба или арган. Втрийте сместа от лавандула и носещото масло директно върху кожата си – под носа, върху слепоочията или върху „пулсовите точки“ на тялото си като зад ушите, върху гърдите, ключиците или задната част на врата. Можете също така да отсипете малко от сместа в малка стъклена бутилка на ролка за бързо и лесно облекчаване на безпокойството в движение.
  •  Включете в масаж: Смес от 10 до 12 капки етерично масло от лавандула с 4 супени лъжици базово масло може също да се използва като възстановяващо масажно масло. Или изберете удобна, готова смес от масажно масло от чиста лавандула.
  • Използвайте в движение: Ако пътувате, използвайте удобната ролкова бутилка или добавете 2 до 6 капки лавандулово масло към 2 супени лъжици. от лосион без аромат, който да използвате за хидратация на тялото си. Или се насладете на готов лосион за тяло с етерично масло от лавандула (имайте предвид, че някои продукти включват само аромат на лавандула, а не полезното етерично масло).

Етеричното масло от лавандула може много ефективно да се използва за облекчаване на симптомите на тревожност, но то не е предназначено да замени традиционните възможности за лечение като терапия или медикаментозно лечение. Вместо това трябва да се използва като част от холистичен подход към лечението. Понякога може да е достатъчно да вдишате лавандула, за да успокоите стреса си или да облекчите пристъп на паника; докато в други моменти може да се нуждаете и от по-цялостната подкрепа, предлагана от клиничното лечение.

 

масло от карамфил

Масло от карамфил – мощно противопаразитно средство и още …

Етерично масло от карамфил Етерично масло от карамфил Mасло от Карамфил е популярно със силните си антисептични, противовирусни, имуностимулиращи и антиоксидантни свойства. На прах Карамфилът бързо

Прочетете повече »
error: Content is protected !!
Scroll to Top