Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

Месечен бленд за жени

Месечен бленд за жени

Съдържание

Месечен бленд за жени

Clary calm е един прекрасен Месечен бленд за жени, който ще балансира настроението и емоциите ви и същевременно ще ви избави от болките и дискомфорта на PMS. Подуване, болки, спазми, главоболие, нервност и депресия са част от симптомите, съпровождащи женския цикъл. Освен при ПМС, този чудесен бленд е  успешно приложим и при жени в менопауза с промени в настроението и горещи вълни.

Месечен бленд за жени съдържа патентована комбинация от маслата:

 • Салвия – маслото, което може би най-често се използва за балансиране на естрогена и останалите хормони, асоциирани със симптомите на менопаузата и PMS. Балансира нивата на TSH в организма. Съдържа естествени фитоестрогени, намалява нивата на кортизола, хормона на стреса.
 • Босилек – стабилизира кортизола, отговорен за стреса в тялото и по този начин косвено помага за регулирането на прогестероновите нива. Високите нива на кортизола подпомагат натрупването на мазнини в организма и блокират прогестероновите рецептори, а това неминуемо води до естрогенна доминантност. Доминантният естроген е в основата на множество женски заболявания като: ендометриоза, кисти по гърдите, миома, инфертилитет и проблеми с матката, яйчниците и гърдите, както и тежък ПМС. В основата на доброто хормонално здраве на жената стой баланса на тези 2 хормона – прогестерон и естроген, които се балансират взаимно.
 • Иланг-иланг – подпомага балансирането на хормоните, има успокояващи и седативни свойства. Дава усещане за щастие, мир, увереност и любов към собственото аз.
 • Лавандула – безкрайните възможности на това масло, в случая ни носят спокойствие и баланс от които така се нуждаем през PMS.
 • Бергамот – още едно прекрасно масло за нашите емоции и чувства, когато сме под стрес или просто сме нервни.
 • Лайка – един чудесен анти спазмолитик с отпускащо и успокояващо действие, облекчава симптомите свързани с менопаузата и ни помага да балансираме емоциите.
 • Кедрово дърво – успокоява нервното напрежение и има отпускащо действие.
 • Здравец – често се използва при проблеми с костите, като остеопороза. Прилага се успешно за третиране на симптомите, асоциирани с PMS и хормоналния баланс.
 • Палмароса – освен, че се прилага за множество кожни проблеми, това масло редуцира стреса и преповдига емоциите.
 • Семена от Морков – регулира менструацията и симптомите свързани с PMS.
 • Копър – често се използва за облекчаване на проблемите съпътстващи менопаузата и предменопаузата и PMS. Има хормоно-балансиращи свойства.
 • Витекс (аврамово дърво) – въздейства върху активността на фоликулостимулиращия и лутеинизиращия хормон в хипофизната жлеза, насърчава синтеза на прогестерон и балансира нивата на естрогена в хода на месечния цикъл, облекчава много от симптомите на PMS, включително главоболие, подуване и тежест, болезненост в гърдите, и др. Тъй като повишава нивата на прогестерона, спомага и за удължаване на лутеалната фаза у жени с недостатъчност на жълтото тяло. По този начин допринася за увеличаване шансовете за имплантиране на оплодената яйцеклетка в маточната стена. Витекс подпомага емоционалното състояние при предменструално дисфорично разстройство (ПДР) и спомага за туширане на състояния като потиснатост, чувство за загуба на контрол, избухливост, тревожност и др.

Месечен бленд за жени е чудесен женски ароматен микс

от етерични масла може да прилагате топично като нанасяте 2-3 пъти дневно, според нуждите в зоната на корема ниско долу; по гърдите, зад врата и ушите, където е най-добре кръвоснабдено. Ако имате болезнена, нередовна или обилна менструация, съпроводена с дискомфорт и тежки симптоми е добре да започнете третирането на зоните няколко дни преди очакваната дата на цикъла. Този Месечен бленд за жени е неразреден и доста силен, така че спокойно може да добавите към него допълнителна база от фракционно кокосово масло за да го разредите ако усещате, че ви е силен. Не е препоръчително да използвате Clary calm по време на бременност, тъй като влияе на баланса на хормони.

Повече за месечен бленд за жени Clary calm

doTERRA САЩ

error: Content is protected !!
Scroll to Top