Масло от МИРТА/СМИРНА, свещена смола с противовъзпалителни и антиоксидантни свойства

Съдържание

Масло от мирта.

Това етерично масло се добива от смолата на малко трънливо дърво Commiphora myrrha. Среща се в Африка и Близкия изток. Известно е с противовъзпалителните си и антиоксидантни свойства. В състава на маслото влизат 2 изключително мощни антибактериални и противопаразитни съединения – Terpenoids и Sesquiterpenes. Маслото от Смирна има почистващи свойства, особено на гърлото и устата. Основните му приложения са:
– При прекалена слуз в белите дробове. Помага при лечение на кашлица, болки в гърлото, настинки, хрема и бронхити. Две-три капки, добавени в 20-30 гр. базово масло са чудесен на гърлото и гърдите.
– При хемороиди и напукана кожа, тъй като Смирната стимулира лимфния дренаж и укрепва съдовете. Може да нанасяте локално 2-3 к. от маслото смесено в супена лъжица с ланолин.
– В комбинация с Лавандула и Безсмъртниче, маслото от Смирна може да се използва срещу стрии – по 5-10 к. от всяко масло в 10мл. рол-он шишенце, допълнено с базово.
– При кожни язви, циреи, екземи, микоза, рани от залежаване и всякакви белези и несъвършенства по кожата, както и петна. Може да поставяте студен компрес на засегнатата зона с 2-3 капки от маслото.
– За изглаждане на бръчки и подмладяване на кожата. Изглажда, стяга, освежава и витализира. Може да добавите няколко капки в крема за лице.
– При орални неразположения – възпалени венци, рани в устата, гингивит, зъбобол, парадонтоза. Капнете 2-3 к. от маслото в чаша с вода и жабурете.
– При психо-емоционални разстройства – ефективно средство при безсъние, успокоява, отстранява тревогата, в помощ при депресия и нервен срив. 
– С мощна антиоксидантна защита и потенциал в борбата с рака, както и някои видове паразитни инфекции.
– При хипотиреоидизъм

За повече информация!

Възпалителните процеси в тялото, MCAS, хистамин и холистични препоръки за изграждане на здрава и адекватна имунна система

В следващите редове ще навлезем в спецификата на нашата имунна система, механизмите, с които ни защитава от патогени и възпалителните реакции в тялото, които тя

Прочетете повече »

Cleanse & Restore

Изумително изследване под микроскоп. Вижте какво се случва в действителност с вашите клетки след употребата на програмата Cleanse & Restore, какато и информация за всеки

Прочетете повече »
error: Content is protected !!
Scroll to Top