Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

Партньори на Healthy Oils. В сайта можете да намерите продукти на производители поставили качеството на първо място в своята философия. 

Масла Пранаром

АРОМАТЕРАПИЯТА Е НАУКА БЛИЗКА ДО ПРИРОДАТА И ЧОВЕКА

Pranarôm International е международно известна фирма, съчетаваща знанията на традиционната медицина с откритията на съвременната наука. Тя заема лидерско място в областта на научната ароматерапия- лечение с етерични масла. Етеричните масла са продукти от растителен  произход, които се излъчват от секреторните структури на растенията и представляват сложни смеси от органични съединения. Тесните връзки и доверие меджу партньорите на  Pranarôm и доставчиците на ароматни растения, позволяват редовен и стриктен контрол, за да се осигури оптимално качество на добитите суовини от избраните терени.

Много етерични масла, продавани като 100% чисти и натурални, са всъщност неправилно дестилирани, подправени, смесвани с евтини синтетични съставки. Тази намесa превръща маслата в токсични и може да предизвика алергии. Етеричните масла на Pranarôm са:

– 100% НАТУРАЛНИ – неподправени, несмесвани със синтетични съставки, минерални масла или спирт (които са токсични и биха предизвикали алергии)

– 100% ЧИСТИ – не са смесени с други близки етерични или базови масла или алкохоли, терпентин и т.н.

– 100% ПЪЛНОЦЕННИ – не са пречистени, обезцветени, не са променени, не са пероксидизирани и т.н.

– ХЕМОТИПНИ (HECT) – ботанически и биохимично сертифицирани

Качествените етерични масла трябва задължително да произлизат от ботанически сертифицирани растения, т.е. идентифицирани от научното им име на латински.

От различните части на растението могат да се добиват различни етерични масла/ стъбло, кора, корен…/. Затова е от първостепенно значение да се знае от коя част на растението е добито определеното масло.  Ароматните съставки на едно растение не винаги са едни и същи. Едно и също растение, растящо на различни места може да произведе етерично масло с различен биохимичен състав, в зависимост от условията, в които расте като: слънце, климат, състав на почвата, надморска височина и т.н. Тази разлика в биохимичния състав определя хемотипа на етеричното масло. Два хемотипа на едно и също етерично масло могат да имат различно действие, както и различна токсичност.

ЛОГОТО HECT ВАШАТА ГАРАНЦИЯ ЗА СИГУРНОСТ И ЕФИКАСНОСТ

– Дестилираното растение е ботанически сертифицирано

– Частта на растението, от което е добито етеричното масло, е точно определена (например: листа, цвят, корен…)

– Хемотипът (биохимичният вид) е определен.

– Дестилацията с водна пара е препоръчителният метод на добиване

Dominique Baudoux ръководи Pranarôm International от 1991 г. и е създател на международния колеж по ароматерапия „Dominique Baudoux”. Той е фармацевт ароматолог, реномиран лектор и автор на многобройни книги за ароматерапия. Високото качество на продуктите на Pranarôm International се дължи на стриктната и методологична работа на колектив от професионални научни изследователи, специализирали в областта на научната ароматерапия.

НАШИТЕ СИЛНИ СТРАНИ

  • Добро познаване на биохимичните специфики (хемотипове) на етеричните масла
  • Гаранция за качество: физико-химичен анализ и спектрографски анализ в независими лаборатории
  • Специални контакти с фирми – експерти в дестилацията
  • Научен опит: екип от изследователи и научни работници, отговорни за развитието и анализа на профила и действието, както и токсичността на всяко етерично масло
  • Международно присъствие в различни университети и научни конгреси
  • Фирмата разполага с богата база от суровини, диворастящи или био сертифицирани (Контрол Certisys BE-BIO-01)
  • Над 250 референции от етерични масла с хемотип и чисти биологични растителни масла
  • Международен опит в създаването на ароматни комбинации с доказан ефект и продукти Private Label
  • Курсове, обучения, семинари и научни форуми.

Pranarôm scientific aromatherapy

 

Carbon Touch

Карбон Тъч БГ ООД е българска компания, специалирирана в поизводството на разнообразни карбонови продукти и детайли за различни индустрии, между които индустриална работика и казино оборудване, както и на дизайнерски линии от продукти за дома, офиса, лични лайфтсайл аксесоари и бижута, детайли за автомобилната, мебелната и спортната промишлености. 

Карбонът е емблематичен материал познат ни от болидите на Formula 1 и High-Tech играчките за мъже. 

ZAK CODE LOGO VECTOR Cut no background 002

 

РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ АРОМА ГРИВНИ ОТ КАРБОН.

Компанията развива два собствени бранда Carbon Touch – бранд концентриран в промишлено производство и Zak Code – лайфстайл бранд, с който фирмата лансира колекцията си бижута от карбон. Продуктите са почти изцяло ръчна изработка, с гарантиран произход и качество на материалите. Healthy Oils има щастието да предложи на своите арома почитатели цяла серия ръчно изработени арома гривни с марката Zak Code.

Laktera Logo

Политиката на Лактера е да предоставя на клиентите си висококачествени изцяло натурални пробиотични продукти, подобряващи здравето на човека, чрез съчетаване на научен опит и високи биотехнологии. Основна цел на Лактера е чрез внедряване на иновации да създава нови пробиотични продукти с изцяло натурални, изолирани от природата и водата на България, диви щамове на Lactobacillus Bulgaricus и други млечнокисели пробиотични микроорганизми. Целта ни е създаване на постоянна група доволни клиенти, които консумирайки тези продукти, подобряват качеството си на живот и са здрави и щастливи. Основно правило наЛактера е създаването и производството на изцяло натурални пробиотични продукти, които не съдържат консерванти, оцветители, генноманипулирани микроорганизми и вредни за човека вещества.

CAMEL SOAP FACTORY 

camel soap

Създадена през 2013-та година в Дубай, историята на компанията The Camel Soap Factory е любопитна колкото са и самите продукти. По време на семейна почивка в Дубай, Стиви (дамата в семейството) се влюбва в Дубай и товя я вдъхновява. Така се ражда идеята да създадат продукт, който да се превърне в един вид олицетворение на величественият Арабски град. Продукт, който да покаже същността на Арабската култура и история, и един от начините да реализират това свое желание е чрез използването на специфичен материал/суровина, която е традиционна като камилското мляко. Така въоръжени с концепция и огромно желание, семейството създава компанията, производител на продукти за тялото, като сапуни и кремове за ръце и лице. А днес брандът стартирал като хоби бизнес е един от основните производители на продукти от камилско мляко, отличаван с многобройни награди. За марката The Camel Soap Factory превръща в своя мисия създаването на продукти за грижа за кожата, които не просто са вдъхновени от местни съставки и традиции, а са отговорни към кожата и планетата. Продуктите им вдъхновяват милиони клиенти в Азия и Близкия изток, за да намират радост в ежедневието си и това ги превръща в търсена марка. Всеки един от техните продукти е внимателно формулиран, за да бъде пречистен от химически елементи. Използват висококачествени естествени съставки, които отговарят на нарастващата потребност на потребителите от чисти природни козметични продукти. Компанията изповядва верюуто, че това, което правим днес, засяга утрешните поколения.

За повече информация!

error: Content is protected !!
Scroll to Top