Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

Растително масло Таману или Калофила

Растително масло Таману или Калофила – за какво се използва?

Съдържание

Растително масло Таману или Калофила – УПОТРЕБА И ПРИЛОЖЕНИЕ

 Растително масло Таману или Калофила – Calophyllum inophyllum е пантропичен вид дърво произхождащо от Източна Африка в Кения, Танзания и Мозамбик. Маслото се събира от плодовите семена на дървото. Ядките трябва да се начупят, а семките да се извадят и да се сушат на слънце 1-2 месеца. Това позволява на маслото да се натрупа в семената. След това семената се обелват и пресоват, за да се извлече маслото. Суровото масло се филтрира и след това се пакетира за продажба. Маслото от таману е с жълт до зелен цвят и миризма на ядки. Той е богат на мастни киселини, като: Алфа-линолова киселина; Олеинова киселина; Линолова киселина; Палмитинова киселина; Арахидонова киселина; Стеаринова киселина. Много от тези незаменими мастни киселини се намират естествено в тялото ви и се използват за смазване на кожата и поддържането й здрава. Липсата на достатъчно мастни киселини променя структурата и функцията на кожата ви. Може да причини загуба на вода и суха, люспеста кожа. Tamanu помага за производството на колаген и други компоненти на вашата кожа. Наред със своите способности за заздравяване на рани, той може също да помогне за намаляване на белезите. Облекчава леки изгаряния и слънчеви изгаряния.

ПРИЛОЖЕНИЯ И ПОЛЗИ на Растително масло Таману или Калофила:

 • Съдържа антиоксиданти. Антиоксидантите се борят с увреждането на свободните радикали. Когато тялото ви има претоварване със свободни радикали, които не може да унищожи, настъпват щети. Това е една от причините за по-бързото стареене на кожата ви. Маслото от таману е богато на антиоксиданти и често се добавя към кремове против стареене.
 • Осигурява слънцезащита. Слънцето причинява много щети на кожата ви. Tamanu изглежда може да абсорбира ултравиолетова светлина в доста широк спектър. Необходими са повече проучвания, преди това да може да се използва като слънцезащитен крем.
 • Бори се с микробите. Маслото от таману е антибактериално и противогъбично. Може да помогне в борбата с бактериите и гъбичките по кожата. Това го прави полезен за: Акне; Екзема; Инфекции на рани; Гъбични инфекции. Има и доказателства за противовъзпалителните свойства на маслото. Заедно със способността си да убива P. acnes и P. granulosum, маслото от таману може също да бъде полезно при лечение на възпалено акне.
 • Успокоява екзема. Кожата с екзема има тенденция да има по-големи количества бактерии, така че антибактериалните свойства на таману могат да бъдат полезни. Маслото от таману също е противовъзпалително, което може да успокои екземата.
 • Лекува рани. Маслото от таману помага при затваряне на рани, растеж на клетките на кожата и производството на колаген. Всичко това може да помогне за заздравяването на рани.
 • Намалява белези. Tamanu помага за производството на колаген и други компоненти на вашата кожа. Наред със своите способности за заздравяване на рани, той може също да помогне за намаляване на белезите. Доказано е, че насърчава клетъчната пролиферация и производството на определени компоненти на вашата кожа – включително колаген и гликозаминогликан (GAG) – всички важни за заздравяването на белези.
 • Използвано в косата, маслото от Таману насърчава по-силен, по-дълъг и по-здравословен растеж на косата, справя се с косопада, хидратира кичурите, изважда естествения блясък на косата и помага за по-лесно управление. Също така действа за успокояване на възпалението и премахване на гъбични инфекции по скалпа.
 • Дифузно зачервяване, розацея
 • Кожа с несъвършенства
 • Лющеща се, суха кожа, дерматит
 • Грижа за кожа, склонна към дискомфорт – псориазис, екземи и др. до максимум 5%
 • Помага в борбата със стриите
 • Леки крака. Успокояващи масажни масла срещу ставен и мускулен дискомфорт
 • Кремове, млека и гелове за леки крака в синергия с подходящи етерични масла, до максимум 5%

ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ : Тези свойства, показания и методи на употреба са взети от справочници или уебсайтове за ароматерапия, хидротерапия и фитотерапия. Те се срещат там редовно и много от тях са потвърдени от наблюдения в научната общност. Въпреки това, тази информация е предоставена с информационна цел, тя по никакъв начин не може да представлява медицинска информация, нито да ангажира наша отговорност. За всяка употреба за терапевтични цели се консултирайте с лекар.

Странични ефекти и предпазни мерки при употреба на Растително масло Таману или Калофила

Етикетите на маслото от Tamanu предупреждават да не се поглъща маслото и да не се допуска контакт с очите. Компаниите, които продават масло от таману, също предупреждават да не се използва маслото при отворени рани.

РЕЦЕПТИ С Растително масло Таману или Калофила:

РОЗАЦЕЯ (C. CLERGEAUD)
РМ Calophylle Inophylle: 40 мл
РМ Шипка: 40 мл
РМ Невен: 20мл
ЕМ Розово дърво или лайка: 4 капки
ЕМ Italian Helichrysum: 6 капки

КОНТАКТНА ЕКЗЕМА (D. BAUDOUX)
ЕМ Безсмъртниче: 0,5 мл
ЕМ Истинска лавандула: 0,5 мл
ЕМ Римска лайка: 0,3 мл
РМ Calophylle inophylle: 5 мл
РМ Argan: добавка към 15 мл

Употреба: 4 локални приложения на ден до пълно подобрение.

СУХА ЕКЗЕМА (P. FRANCHOMME)
ЕМ Lavandula Angustifolia (Истинска лавандула) 0,5 мл
ЕМ Cympopogon Martinii (Palmarosa) 0,5 мл
РМ Calophyllum Inophyllum 10мл
РМ Rosa rubiginosa (Шипка) 30 мл

Употреба: 3 до 4 локални приложения на ден, които се адаптират според подобрението.

КОЖНА МИКОЗА (AROMA NEWS – NARD)
ЕМ Palmarosa 2мл
ЕМ Чаено дърво 1мл
ЕМ Geranium Rosat 1мл
ЕМ Litsée лимон 0,5 мл
ЕМ Noble Laurel 1 мл
РМ Calophyllum Inophylle в допълнение към 30 мл

Употреба: 3 до 4 локални приложения на ден до значително подобрение.

ХЕРПЕС ЗОСТЕР (Л. БОСОН)

Вътрешен път:

Хидролат Мента 100 мл
Хидрозол от дамаска роза 100мл

Употреба: 1 супена лъжица от сместа в 1 литър гореща вода, да се пие през деня в продължение на 40 дни; подновете, ако е необходимо.

Външен път:

ЕМ Равинцара 40 капки
ЕМ Мента 40 капки
РМ Calophylle inophylle 10 мл

Употреба: Нанесете няколко капки от сместа няколко пъти на ден върху третираната зона.

За повече информация!

Благодарение на своите флуидизиращи активни съставки , Таману е известна съставка за тонизиране на кръвообращението и поддържане на краката леки.
Добре известен като възстановяващ, той насърчава регенерацията на кожната тъкан и придава гъвкавост и еластичност на кожата.
Неговите пречистващи активни съставки правят маслото от Calophylle страхотно масло за кожа с несъвършенства.
Богато на леки успокояващи съединения , растителното масло Calophylle е интересно като съпровод в масажни продукти в случай на ставен и мускулен дискомфорт.

Растително масло Калофила 100 мл. Aromazone

error: Content is protected !!
Scroll to Top
Излизаме във ваканция от
15 до 25 Юли!

всички поръчки направени в този период ще се изпълняват след 26 Юли!

БЛАГОДАРИМ ЗА РАЗБИРАНЕТО!