Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

Етерично масло от смирна

СМИРНА (MYRRH)

Съдържание

СМИРНА (MYRRH)

Етерично масло от СМИРНА (MYRRH)

Това е смола, подобна на сок, на дърво от Африка и Близкия Изток, Commiphora myrrha, която се използва за дестилиране на етеричното масло.Древните египтяни, като част от своя сложен процес на мумифициране, използвали Смирна в своите ритуали. Имаме рекорд от Херодот, който описва употребата на Смирна в приблизително 450 г. пр. Хр., Въпреки че мумифицирането е на практика преди векове. Маслото е използвано в историята като медицина в Китай и като част от еврейското масло за помазване, и все още се използва до днес. Етеричното масло от Смирна е невероятен пример за начина, по който растителните лекарства ни свързват с историята. Това дърво стоеше там, където древните египтяни и евреи вървяха и все още стои днес, споделяйки лечебната си смола още една ера. Не всички лечебни масла са сладки и приятни. То е наречено на арабската дума за “горчиво”: murr.
Терапевтични свойства на Смирна
Химически, Myrrh маслото се състои от терпеноиди. Терпеноидите имат репутация на мощни лечители, потенциално поради тяхната роля в защитата на растенията от оксидативен стрес. Както знаем, този стрес причинява клетъчна смърт и не е изключителен за хората. След векове на употреба в ароматни и медицински форми, науката разкрива все повече и повече от лечебните свойства на минералното масло. Някои от научно признатите свойства включват: антисептичено, упойващо, антитуморно, антипаразитно, антиоксидантно, заздравяване на рани.

Приложения на етерично масло от смирна

Маслото от Смирна се прилагат за кожни инфекции, орално здраве, възпаление, чревно здраве и облекчаване на болката, всички потвърдени по някакъв начин от съвременната наука. Не е чудно, че мощен антиоксидант ще носи такива разнообразни ползи. И е мощен! Екстрактът от Myrrh показва антиоксидантен ефект, който е достатъчно силен, за да предпази черния дроб – “детоксикационния” орган, който се бомбардира всеки ден с токсини – от оксидативно увреждане. Смирната също е в състояние да премахне раковите клетки. Изследователи в Китай неотдавна публикуват своите констатации относно способностите на маслото за борба с рака, след като лабораторните тестове in vitro показаха инхибиране на растежа на раковите клетки. Както при повечето проучвания за рак, стъпките напред към доказани лечения са подробни и трудни, но основата е ясна и потенциалът е абсолютно интригуващ!
И така, как точно може да се използва такава мощно, древно, дори свято вещество? Лечебните свойства на минералното масло имат все по-добре проучен произход и са доказани като ефективно средство за защита в повече от една категория.

Предимства на етерично масло от смирна:

  • Антимикробни. Микробите са навсякъде около нас, в много форми, както полезни, така и вредни. Когато мислим за фармацевтични продукти и традиционни лекарства, имаме лечение за бактериални инфекции, друго лечение за гъбични инфекции и още други за вируси. Вместо да третира индивидуалните проблеми, етеричното масло е полезно срещу различни микроби. Естествени противовирусни средства, противогъбични средства и антибактериални средства съществуват, разбира се, като всяко вещество носи своите силни и слаби страни. Силната антимикробна мощ на маслото може да има способността да въздейства върху повече от една категория микроби. Етеричното масло от Смирна е едно такова антимикробно вещество и дори успешно е тествано срещу единадесет щама бактерии.
  • Лечение на рани С тези антимикробни ефекти, в комбинация с облекчаване на болката и възпалението, Смирна е отличен лечител на рани. В едно интересно проучване, оценяващо жени след раждане с епизиотомия,това масло се е доказало, че помага на перинеума да се лекува чрез отстраняване на идентифицираните бактерии Escherichia coli и Enterococcus faecalis. Изследователите заключават: “Тези открития показват, че следродилната ароматерапия за перинеална грижа може да бъде ефективна при лекуване на перинеума, грижата за перинеума може да бъде ефективна при лечението на перинеума.”
  • Ако имате намерение да кърмите, Смирната може да повлияе на снабдяването с мляко.
  • Орално здраве Устата е мръсно място. Ние сме изложени на толкова много бактерии в устата си, което е предпоставка за потенциални заболявания. Когато се разболеем едни от първите признаци са болки в гърлото, храчки и други неудобства. Нещо повече, заболявания на устата и венците са твърде често срещани. Според изследване, проведено от египетските изследователи, “масло от Смирна” е едно от най-ефективните билкови лекарства в света за възпалено гърло, рани на гърлото и гингивит. Според скорошно проучване в Южна Африка, “Тамян и Смирна са били използвани в комбинация от 1500 г. пр.н.е. … При изследване на различни комбинации от съотношения срещу Bacillus cereus, най-благоприятната комбинация е била между B. papyrifera и C. myrrha. ” Използвайте антисептичните и антимикробни свойства, като смесвате капка в пастата си за зъби, когато четкате зъбите си всяка вечер.
  • Антипаразитни действия Никой не иска да мисли за паразитни инфекции, но това, което наистина не искаме, е човек да бъде уловен с паразит и неспособен да го лекува. Антипаразитното лечение често е сурово и е свързано с чревен дискомфорт. След тестването на лечение, използващо етеричното масло, “няма признаци на токсичност или нежелани реакции” и лечението е успешно. Това, разбира се, е срещу конкретен паразит, но съществува потенциал за подобрено лечение и дори за защита от инфекции!
  • Борба с рака Последно, но със сигурност не на последно място е способността на етерично масло в борбата с рака, която се превръща в популярна тема в индустрията. Едно от най-задълбочените изследвания по темата беше публикувано в списанието “Онкологични писма” през 2013 г. И това, което те откриха за Тамян и Смирна маслата: “Ефектите на двете етерични масла, независимо и като смес, върху пет туморни клетъчни линии, MCF-7, HS-1, HepG2, HeLa и А549, бяха изследвани като се използва МТТ анализ. Резултатите показват, че клетъчните линии MCF-7 и HS-1 показват повишена чувствителност към есенциалните масла от Смирна и Тамян, в сравнение с останалите клетъчни линии. В допълнение, противораковите ефекти на Смирна са значително повишени в сравнение с тези на Тамян, но не са установени значими синергични ефекти. “ Разбира се, никой не твърди, че Смирна ще излекува рака тук, но тъй като в тази област се провеждат повече изследвания, се надявам да видя по-категорични препоръки как да го използвам!

Препоръка:

За истинска библейска комбинация, използвайте есенциалните масла от Тамян и Смирна, за да постигнете синергична комбинация от антимикробни ползи! По-специално, тези две смоли обикновено се предписват едновременно в традиционната китайска медицина. Те се използват главно за лечение на стагнация на кръвта и възпалителни заболявания, както и за облекчаване на подуване и болка. Въпреки, че не е отбелязан синергизъм по отношение на рака, “Предишно проучване установи, че комбинацията от Тамян и Мирта са ефективни срещу вредните бактериални инфекции Cryptococcus neoformans и Pseudomonas aeruginosa. ”

За поръчка или регистрация към:
https://www.mydoterra.com/antoniyadonkova

error: Content is protected !!
Scroll to Top