СМИРНА (MYRRH)

Съдържание

СМИРНА (MYRRH)

Това е смола, подобна на сок, на дърво от Африка и Близкия Изток, Commiphora myrrha, която се използва за дестилиране на етеричното масло.Древните египтяни, като част от своя сложен процес на мумифициране, използвали Смирна в своите ритуали. Имаме рекорд от Херодот, който описва употребата на Смирна в приблизително 450 г. пр. Хр., Въпреки че мумифицирането е на практика преди векове. Маслото е използвано в историята като медицина в Китай и като част от еврейското масло за помазване, и все още се използва до днес. Етеричното масло от Смирна е невероятен пример за начина, по който растителните лекарства ни свързват с историята. Това дърво стоеше там, където древните египтяни и евреи вървяха и все още стои днес, споделяйки лечебната си смола още една ера. Не всички лечебни масла са сладки и приятни. То е наречено на арабската дума за “горчиво”: murr.
Терапевтични свойства на Смирна
Химически, Myrrh маслото се състои от терпеноиди. Терпеноидите имат репутация на мощни лечители, потенциално поради тяхната роля в защитата на растенията от оксидативен стрес. Както знаем, този стрес причинява клетъчна смърт и не е изключителен за хората. След векове на употреба в ароматни и медицински форми, науката разкрива все повече и повече от лечебните свойства на минералното масло. Някои от научно признатите свойства включват: антисептичено, упойващо, антитуморно, антипаразитно, антиоксидантно, заздравяване на рани.

Маслото от Смирна се прилагат за кожни инфекции, орално здраве, възпаление, чревно здраве и облекчаване на болката, всички потвърдени по някакъв начин от съвременната наука. Не е чудно, че мощен антиоксидант ще носи такива разнообразни ползи. И е мощен! Екстрактът от Myrrh показва антиоксидантен ефект, който е достатъчно силен, за да предпази черния дроб – “детоксикационния” орган, който се бомбардира всеки ден с токсини – от оксидативно увреждане. Смирната също е в състояние да премахне раковите клетки. Изследователи в Китай неотдавна публикуват своите констатации относно способностите на маслото за борба с рака, след като лабораторните тестове in vitro показаха инхибиране на растежа на раковите клетки. Както при повечето проучвания за рак, стъпките напред към доказани лечения са подробни и трудни, но основата е ясна и потенциалът е абсолютно интригуващ!
И така, как точно може да се използва такава мощно, древно, дори свято вещество? Лечебните свойства на минералното масло имат все по-добре проучен произход и са доказани като ефективно средство за защита в повече от една категория.
Предимства:
Антимикробни: Микробите са навсякъде около нас, в много форми, както полезни, така и вредни. Когато мислим за фармацевтични продукти и традиционни лекарства, имаме лечение за бактериални инфекции, друго лечение за гъбични инфекции и още други за вируси. Вместо да третира индивидуалните проблеми, етеричното масло е полезно срещу различни микроби. Естествени противовирусни средства, противогъбични средства и антибактериални средства съществуват, разбира се, като всяко вещество носи своите силни и слаби страни. Силната антимикробна мощ на маслото може да има способността да въздейства върху повече от една категория микроби. Етеричното масло от Смирна е едно такова антимикробно вещество и дори успешно е тествано срещу единадесет щама бактерии.
Лечение на рани С тези антимикробни ефекти, в комбинация с облекчаване на болката и възпалението, Смирна е отличен лечител на рани. В едно интересно проучване, оценяващо жени след раждане с епизиотомия,това масло се е доказало, че помага на перинеума да се лекува чрез отстраняване на идентифицираните бактерии Escherichia coli и Enterococcus faecalis. Изследователите заключават: “Тези открития показват, че следродилната ароматерапия за перинеална грижа може да бъде ефективна при лекуване на перинеума, грижата за перинеума може да бъде ефективна при лечението на перинеума.” Ако имате намерение да кърмите, Смирната може да повлияе на снабдяването с мляко.
Орално здраве Устата е мръсно място. Ние сме изложени на толкова много бактерии в устата си, което е предпоставка за потенциални заболявания. Когато се разболеем едни от първите признаци са болки в гърлото, храчки и други неудобства. Нещо повече, заболявания на устата и венците са твърде често срещани. Според изследване, проведено от египетските изследователи, “масло от Смирна” е едно от най-ефективните билкови лекарства в света за възпалено гърло, рани на гърлото и гингивит. Според скорошно проучване в Южна Африка, “Тамян и Смирна са били използвани в комбинация от 1500 г. пр.н.е. … При изследване на различни комбинации от съотношения срещу Bacillus cereus, най-благоприятната комбинация е била между B. papyrifera и C. myrrha. ” Използвайте антисептичните и антимикробни свойства, като смесвате капка в пастата си за зъби, когато четкате зъбите си всяка вечер.
Антипаразитни действия Никой не иска да мисли за паразитни инфекции, но това, което наистина не искаме, е човек да бъде уловен с паразит и неспособен да го лекува. Антипаразитното лечение често е сурово и е свързано с чревен дискомфорт. След тестването на лечение, използващо етеричното масло, “няма признаци на токсичност или нежелани реакции” и лечението е успешно. Това, разбира се, е срещу конкретен паразит, но съществува потенциал за подобрено лечение и дори за защита от инфекции!
Борба с рака Последно, но със сигурност не на последно място е способността на етерично масло в борбата с рака, която се превръща в популярна тема в индустрията. Едно от най-задълбочените изследвания по темата беше публикувано в списанието “Онкологични писма” през 2013 г. И това, което те откриха за Тамян и Смирна маслата: “Ефектите на двете етерични масла, независимо и като смес, върху пет туморни клетъчни линии, MCF-7, HS-1, HepG2, HeLa и А549, бяха изследвани като се използва МТТ анализ. Резултатите показват, че клетъчните линии MCF-7 и HS-1 показват повишена чувствителност към есенциалните масла от Смирна и Тамян, в сравнение с останалите клетъчни линии. В допълнение, противораковите ефекти на Смирна са значително повишени в сравнение с тези на Тамян, но не са установени значими синергични ефекти. “ Разбира се, никой не твърди, че Смирна ще излекува рака тук, но тъй като в тази област се провеждат повече изследвания, се надявам да видя по-категорични препоръки как да го използвам!
Препоръка: За истинска библейска комбинация, използвайте есенциалните масла от Тамян и Смирна, за да постигнете синергична комбинация от антимикробни ползи! По-специално, тези две смоли обикновено се предписват едновременно в традиционната китайска медицина. Те се използват главно за лечение на стагнация на кръвта и възпалителни заболявания, както и за облекчаване на подуване и болка. Въпреки, че не е отбелязан синергизъм по отношение на рака, “Предишно проучване установи, че комбинацията от Тамян и Мирта са ефективни срещу вредните бактериални инфекции Cryptococcus neoformans и Pseudomonas aeruginosa. ”

За поръчка или регистрация към:
https://www.mydoterra.com/antoniyadonkova

ХЕРПЕС

За поръчки или регистрация: 0899807066 Херпесът е вирус причиняващ рани, обикновено около устата или по гениталиите. Херпес симплекс обичайно присъства пасивно в тялото и изригва,

Прочетете повече »
error: Content is protected !!
Scroll to Top