Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

ТОПЛИНЕН УДАР ПО ВРЕМЕ НА МОРСКА ПОЧИВКА

Съдържание

ТОПЛИНЕН УДАР ПО ВРЕМЕ НА МОРСКА ПОЧИВКА

Лятната почивка с малки деца често е свързана с различни неразположения, затова е добре винаги да тръгвате подготвени на път (особено в чужбина, където и медицинските препарати са други). Най-често очаквам да ни споходи някой стомашно-чревен вирус, затова Zen Gest е винаги в чантата ми. Обичайно ми се налага да го ползвам още в колата, за прилошаване по завоите. Капвам 1-2 капки на дланите и карам детето да разтърка и да диша. Ако усетя, че няма особено подобрение мажа и коремчето обилно, но с разредено масло. При нас действа безотказно, същата работа може да свърши и ментата. Ако детето обича ментовият вкус белите бонбонки на Zen Gest, биха били още по-подходящи.  Но да се върнем на темата за топлинният удар.

За първи път ми се наложи да се справям с този проблем и маслата ми помогнаха много за да приключим набързо с това мъчително състояние. Цял ден под слънчевите лъчи и непиенето на достатъчно вода ни докара проблема. При нас се касаеше по-скоро за претопляне, тъй като топлинния удар се класифицира като животозастрашаващо състояние. В такава ситуация своевременните мерки са от изключително значение за развоя на състоянието. Първите симптоми при нас бяха много силно главоболие, на което аз отвърнах с любимата ми Copaiba. Не само намазах слепоочията и тила с неразредено масло, но и си позволих да капна капка под езика. Свикнали сме с това масло, то е меко и дори приятно на вкус. Естествено наблегнахме и на обилно количество вода. При прегряване е много важен приема на много вода и възможно най-бързото охлаждане на тялото. Вечерта, очаквано се появи и температура, която овладяхме с мазане по стъпалата на неразредени Мента, Лимон и Лавандула. Правих още и мокри, студени компреси с около 5-6 капки Мента и вода. Тук е моментът да отбележа, че етеричното масло от Мента е едно изключително масло и може би е най-подходящото за да покрие почти цялата симптоматика на това състояние. Има охлаждащо действие, освен това е чудесно решение, както за главоболие, така и за всякакви стомашни дискомфорти от гадене до спазми и повръщане.

 Детето си беше отпаднало, виеше му се свят и му се гадеше. В крайна сметка, повърна и се унесе и заспа. Паралелно с тези неща нанасях по стъпалата и ръцете й известната сред аромалюбителите „Имунна бомба“, която винаги нося с мен. Естествено за да решим бързо проблема, включих и всичко налично като имуностимулатори за да засиля организма: витамин С, биозин, прополисови таблетки и пробиотик.

 На сутринта се събуди сравнително бодра, нямаше много апетит и леко й се гадеше. Всички тези неща, като температура, гадене и повръщане са нормални при прегряване, но за да се подсигуря срещу стомашен вирус, дадох и една капсула активен въглен. Активният въглен действа като „гъба“ абсорбирайки и изхвърляйки всичко от червата, за съжаление не само токсините а и всичко останало, затова е важно ако се приемат медикаменти да има поне 2-3 часа отстояние между приема на двете.

Нямаше температура през деня, но все още беше отпаднала. Приемаше основно вода и малко лека храна, предимно плодове; за да не натоварваме излишно и без това нестабилния организъм. Продължихме и с добавките. На следващата нощ беше също леко гореща, но спа спокойно.

Така приключи и цялата одисея. Надявам се, описаната история да ви е била полезна. Имам още много такива. Безкрайно съм щастлива, че имам маслата в моя лечебен арсенал. Винаги се стремя да избягвам лекарствените препарати, когато това е възможно.  Тялото ни има перфектната възможност да се самоизцели, стига да му дадем възможността да го направи. Моите лични наблюдения са, че в повечето случаи не се налага да стигаме до медикаменти. Понякога се изумявам колко лесно и бързо се случват нещата. За себе си съм убедена, че маслата работят, не винаги в конкретна комбинация. Затова моят съвет е: експериментирайте и не се отказвайте, четете и се информирайте, наблюдавайте и изучавайте телата си. Няма лекар, който по-добре от вас да знае какво се случва в тялото ви. Дайте шанс на себе си и близките си и си подарете здраве! В началото ще е трудно, но превръщайки се в изследовател на собственото си  тяло, ще си спестите много болести и дискомфорти. Стартовият регистрационен пакет на Дотера ви дава възможност да опитате да си помагате с маслата, както на физическо, така и на емоционално ниво. В него са включени набор от най-често използваните в ежедневието масла от първа необходимост. Ако имате въпроси или не знаете как да се справите ще се радвам да помагам ако мога. И знайте: Няма нелечими болести, има нелечими хора!

sunst

За връзка:

Antonia Donkova 0899 807066

error: Content is protected !!
Scroll to Top