Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

АНТИАЛЕРГИЧНИТЕ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

ТОП 5 НА АНТИАЛЕРГИЧНИТЕ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

Съдържание

ТОП 5 НА АНТИАЛЕРГИЧНИТЕ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

АНТИАЛЕРГИЧНИТЕ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

През последните 50 години нарастването на разпространението на алергични заболявания и нарушения се превръща в бич за съвременното общество.
Алергичният ринит, медицинският термин за сенна хрема и това, което се крие зад неприятните сезонни алергични симптоми, които всички познаваме толкова добре, се развиват, когато имунната система на организма стане чувствителна и прекалено реагира на нещо в околната среда.

Днес 40 до 60 милиона американци са засегнати от алергичен ринит и броят им продължава да расте, особено при децата. Когато се оставят без лечение, алергиите могат да причинят запушен нос, кихане, водни очи, главоболия и нарушено чувство за миризма, но това е в по-малко тежки случаи. За някои хора, алергиите могат да бъдат животозастрашаващи, водещи до възпаление и задух.

На хората, които страдат от алергии, често се казва, че трябва да избягват алергените, но това е почти невъзможно, когато сезоните се променят и имунната ни система се нарушава от хранителната промишленост и от токсините в околната среда. За щастие, някои мощни етерични масла служат като естествен и безопасен начин за лечение на симптомите на алергиите и стимулират нашата имунна система. Тези етерични масла за алергии имат способността да поддържат тялото химически и да му помогнат да преодолее свръхчувствителността.

Как се използват етеричните масла за борба с алергиите?
Алергичната реакция започва в имунната система. Алергенът е вещество, което измамва имунната система, като я кара да мисли, че алергенът е нашественик. След това имунната система реагира прекалено на алергена, което е наистина безвредно вещество и произвежда имуноглобулинови антитела. Тези антитела пътуват до клетки, които освобождават хистамин и други химикали, причинявайки алергична реакция.

Най-честите причини за алергична реакция включват:
цветен прашец
прах
мухъл
ухапвания от насекоми
храна
медикаменти

химикалиТези алергени ще предизвикат симптоми в носа, гърлото, белите дробове, ушите, синусите и лигавицата на стомаха или на кожата. Въпросът тук остава – ако тези често срещани причини са били в продължение на хиляди години, тогава защо се е увеличил броят на алергиите в съвременния живот?

Една от теориите, обясняващи нарастването на алергиите, е свързана с възпалението, коренът на повечето заболявания. Тялото реагира по определен начин на алергена, защото имунната система е в прекалено висока скорост. Когато тялото вече се занимава с голямо възпаление, всеки алерген предизвиква повишена реакция. Това означава, че когато имунната система на организма е претоварена и стресирана, въвеждането на алерген изпраща тялото в прекомерна реакция.

Ако имунната система и възпалението в организма бяха балансирани, реакцията към алергена би била нормална; но днес тези реакции са преувеличени и водят до следващата ненужна алергична реакция.

Едно от най-невероятните предимства на етеричните масла е способността им да се борят с възпалението и да стимулират имунната система. Етеричните масла за алергии ще помогнат за детоксикацията на тялото и борбата с инфекциите, бактериите, паразитите, микроорганизмите и вредните токсини. Те намаляват податливостта на телата към външни източници и намаляват свръх реакцията на имунната система, когато тя е изправена пред безобиден натрапник. Някои изключителни етерични масла дори работят за облекчаване на дихателните състояния и повишават потта и уринирането – помагат при премахването на токсините.

Топ 5 етерични масла за алергии
1. Масло от мента

Вдишването на дифузно масло от мента може многократно незабавно да отпуши синусите и да облекчи гърлото. Мента действа като отхрачващо средство и облекчава алергиите, както и настинки, кашлица, синузит, астма и бронхит. Тя има силата да отделя храчки и да намали възпалението – водеща причина за алергични реакции.

Проучване от 2010 г., публикувано в Journal of Ethnopharmacology, изследва ефектите на ментовото масло в трахеалните пръстени на плъховете. Резултатите предполагат, че ментовото масло е релаксиращо средство и има антиспазматична активност, потискаща контракциите, които ви карат да кашляте.

Друго изследване, публикувано в European Journal of Medical Research, показва, че лечението с ментово масло има противовъзпалителни ефекти – намалява симптомите на хронични възпалителни заболявания като алергичен ринит и бронхиална астма.

Отстраняване: Дифузвайте пет капки етерично масло от мента у дома, за да отпушите синусите и да лекувате болното си гърло. Това също ще спомогне за отпускане на носните мускули, което ще позволи на тялото да изчисти слуз и алергени като прашец. За да намалите възпалението, вземете 1-2 капки от етерично масло от мента вътрешно веднъж на ден.

Може да се добави към чаша вода или чай. Ментовото масло може да се прилага и локално върху гръдния кош, гърба, слепоочията и на гърлото. За хора с чувствителна кожа, най-добре е да се разрежда мента с кокосово масло или масло от жожоба преди локално приложение.

2. Босилеково масло

Етеричното масло от босилек намалява възпалителния отговор на алергени. Той също така поддържа надбъбречните жлези, които участват в производството на над 50 хормона, които управляват почти всяка телесна функция. По същество етеричното масло от босилек помага на тялото ви да реагира адекватно на заплаха, като нахлуе кръв към мозъка, сърцето и мускулите.

Етеричното масло от босилек също помага за детоксикация на тялото от бактерии и вируси. Проучванията доказват, че босилека показва антимикробна активност и може да убие бактерии, дрожди и плесени, които могат да доведат до астма и увреждане на дихателните пътища.

Отстраняване: За да се справите с възпалението и да регулирате прекомерната реакция на имунната система, когато сте изправени пред алерген, вземете една капка вътрешно босилеково масло, като го добавите към супа, салата или всяка друга чиния. За да поддържате дихателната система, разредете 2-3 капки от маслото с еднакви части кокосово масло и нанесете локално върху гръдния кош, задната част на врата и синусите.

3. Евкалиптово масло

Евкалиптовото масло отваря белите дробове и синусите, като по този начин подобрява кръвообращението и намалява симптомите на алергии. Изследванията показват, че предизвиква студено усещане в носа, което спомага за подобряване на въздушния поток.

Евкалиптът съдържа цитронелал, който има аналгетични и противовъзпалителни ефекти; и също действа като отхрачващо средство, което помага за очистването на тялото от токсини и вредни микроорганизми, които действат като алергени.

Изследване от 2011 г., публикувано в Доказателствена допълваща и алтернативна медицина, установи, че евкалиптното етерично масло е ефективно за лечение на инфекции на горните дихателни пътища. Пациентите, лекувани с евкалиптов спрей, съобщават за подобрение на тежестта на най-тежките симптоми на инфекция на дихателните пътища в сравнение с участниците в плацебо групата. Подобрението се определя като намаляване на възпалено гърло, дрезгав глас или кашлица.

Отстраняване: За лечение на респираторни проблеми, свързани с алергии, дифузирайте пет капки евкалипт у дома или го прилагайте топично върху гръдния кош и синусите. За да изчистите носната проходимост и да облекчите задръстванията, изсипете чаша вряща вода в купа и добавете 1-2 капки етерично масло от евкалипт. След това поставете кърпа над главата си и вдишайте дълбоко за 5-10 минути.

4. Лимоново масло

Лимоновото масло подпомага дренажа на лимфната система и помага при преодоляване на дихателните състояния. Изследванията показват, че етеричното масло от лимон инхибира растежа на бактериите и засилва имунната система. Когато се дифузва у дома, лимоновото масло може да убие бактериите и да елиминира алергиите във въздуха. (7, 8)

Добавянето на 1-2 капки етерично масло от лимон във вода също помага при балансиране на рН. Лимон водата подобрява имунната функция и детоксифицира тялото. Той стимулира черния дроб и измива токсините, които могат да доведат до възпаление и свръхреактивна имунна система. Лимон водата също така стимулира производството на бели кръвни клетки, което е от жизненоважно значение за функцията на имунната система, тъй като помага да се защити тялото.

Етерично масло от лимон може да се използва и за дезинфекция на дома ви. То ще премахне бактериите и замърсителите от кухнята, спалнята и банята – намалявайки замърсителите във вашия дом и поддържайки въздуха чист за вас и вашето семейство. Това може да бъде особено полезно, тъй като алергените отвън могат да попаднат във вашата къща с помощта на обувки и дрехи.

Начин на отстраняване: Добавете лимоновото масло към перилния препарат, както и няколко капки към вода и напръскайте с нея дивани, чаршафи, пердета и килими.

5. Масло от чаено дърво

Това мощно масло може да унищожи въздушните патогени, които причиняват алергии. Дифузиращото масло от чаено дърво в дома ще убие мухъл, бактерии и гъбички. Той е антисептичен агент и има противовъзпалителни свойства. Маслото от чаено дърво може да се нанася върху кожата, за да се убиват бактерии и микроорганизми; то може да се използва и като домакински почистващ препарат за дезинфекция на дома и елиминиране на алергени.

Проучване от 2000 г., проведено в Германия, показва, че масло от чаено дърво показва антимикробна активност срещу широк кръг от бактерии, дрожди и гъбички. Тези микроорганизми водят до възпаление и изтощават имунната система.

Отстраняване: Използвайте масло от чаено дърво върху кожни обриви и копривна треска или като почистващо средство за дома. При използване на чаено дърво на местно ниво, добавете 2-3 капки на чист памучен тампон и леко нанесете върху проблемната зона. За хора с чувствителна кожа, първо разредете чаено дърво с носещо масло, като кокосово масло или масло от жожоба.

Как да използвате етерични масла за алергии

Хранителни алергии – Вземете 1-2 капки от лимон или ментово масло вътрешно, за да облекчите симптомите на хранителна алергия. Това ще помогне за детоксикацията на тялото и елиминирането на алергени чрез пот или уриниране.

Кожни обриви и копривна треска – Използвайте чаено дърво или босилек локално за лечение на кожни обриви и копривна треска. Добавете 2-3 капки върху памуче и нанесете върху засегнатата област. Нанасянето на масла в областта на черния дроб е друг начин за лечение на кожни раздразнения, защото помага на черния дроб да изчисти токсините, които натоварват кожата. Разредете 3-4 капки масло от чаено дърво с кокосово масло и го разтрийте в областта на черния дроб.

Сезонни алергии – Дезинфекцирайте дома си с масло от лимон и чаено дърво; това ще премахне алергените и ще почисти въздуха и вашите мебели. Добавете 40 капки лимоново масло и 20 капки масло от чаено дърво в 16-унция спрей бутилка. Напълнете бутилката с чиста вода и малко оцет и разпръснете сместа във вашия дом.

За да намалите дихателните проблеми, свързани със сезонните алергии, опитайте Homemade Vapor Rub – инхалер; той осигурява успокояващо усещане, което ще отвори дихателните пътища и ще улесни дишането.

АНТИАЛЕРГИЧНИТЕ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА смес – Комбинирайте 2-3 капки мента, евкалипт и лавандулово масло с една чаена лъжичка кокосово масло и масажирайте сместа в синусите, зад ушите и по стъпалата на краката.

Възможни нежелани реакции

Бъдете изключително предпазливи с вътрешният прием на маслата, винаги ги тествайте преди това за реакция. Уверете се във високият им терапевтичен клас и в това, че са подходящи за вътрешен прием. Започвайте с по-малки дози и постепенно увеличавайте ,като следите за реакция. Не забравяйте, че са силно концентрирани и разреждайте винаги.

ОЩЕ ЗА АНТИАЛЕРГИЧНИТЕ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА:

Естрагон- Artemisia Dracunculus. В състава на това масло преобладава фенолната молекула methyl chavicol (estragole), 60-80% от маслото; която го превръща в мощен спазмолитик и прекрасен избор при респираторни алергии.
Маслото от естрагон може да се прилага при първи симптоми на спазъм на горните дих. пътища, алергии и дори астма.
Също и при пристъпи на кихане, алергичен ринит, респираторни обструкции, хълцане, спазматична кашлица и др.
Успокоява нервната система и нарушенията на съня.
За страдащите от алергии, особено през пролетния период, препоръчвам да опитате следната смес от масла за инхалация или вдишване:
2к. Чаено дърво
2к. Естрагон
2к. Римска лайка
1к. Евкалипт
1к. Лавандула
Прилагайте комбинацията поне 2 пъти дневно за период от 5-7дни.

За поръчка или регистрация към:
https://www.mydoterra.com/antoniyadonkova

За повече информация!

error: Content is protected !!
Scroll to Top