Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

ФИБРОМИАЛГИЯ

Фибромиалгия – що е то?

Съдържание

ФИБРОМИАЛГИЯ

Фибромиалгията е често срещано състояние с хронична болка, което според съобщенията засяга около 5 % от световното население. Оплакванията са широко разпространени и включват мускулни, ставни болки и хронична умора. Съпровожда се от скованост, обща отпадналост и нарушения в съня. В допълнение при фибромиалгията може да се намесят емоционални и ментални нарушения като депресия и безпокойство, както и изтръпвания и мравучкания по крайниците. Най-честите места на болка при това коварно заболяване са шията / отпред и/или отзад/, раменете /точки отпред и отзад/, таза, ръцете и краката. Фибромиалгията е хронично и нелечимо състояние. Терапията при нея е насочена предимно към облекчаване на симптомите и редуциране на обострянията. Конвенционалните средства за лечение включват нестероидни противовъзпалителни средства, обезболяващи, мускулни релаксанти, антидепресанти, бензодиазепини и други.

Над 75% от хората с фибромиалгия са жени. Малко рандомизирано, плацебо контролирано клинично проучване установи, че локалното приложение на търговски продукт – O24 Pain Neutralizer- съдържащ алое вера и етерични масла от розмарин, мента, камфор, евкалипт, лимон и портокал (на всеки четири часа, колкото е необходимо за болка в продължение на четири до шест седмици) ефективно управлява болката.

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1300/J094v15n01_03

За да създадете успокояваща смес, комбинирайте

  • 20 капки розмарин,
  • 10 капки копайба,
  • 10 капки мента,
  • 5 капки евкалипт (камфор)
  • 3 капки портокал или лимон и
  • 2 капки мандарина
  • в рол-он шишенце от 10 ml. Допълнете с масло носител. Нанасяйте върху желаната зона няколко пъти дневно.

*Не забравяйте, че лимоновото масло е фотосенсибилизиращо, затова избягвайте UV лъчите на мястото на приложение поне 12 часа след прилагането.

Източник: др. С. Джонсън

За повече информация

Лимонен D-limonene в Ароматерапията, ползи и приложения

Лимонен D limonene Лимоненът е въглеводородно вещество от групата на терпените, които са известни с лимфотоничните, болкоуспокояващи, антивирусни и имуностимулиращи характеристики. Силният аромат на терпените

Прочетете повече »
Енергийни вибрации

Как етеричните масла могат да повишат нашите енергийни вибрации и да ни направят здрави и балансирани

Как етеричните масла могат да повишат нашите енергийни вибрации и да ни направят здрави и балансирани? Днес открехвам завесата към една голяма тема, а именно

Прочетете повече »
error: Content is protected !!
Scroll to Top