Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

ХЕРПЕС и етерични масла

ХЕРПЕС и етерични масла

Съдържание

ХЕРПЕС и етерични масла

Херпесът е вирус причиняващ рани, обикновено около устата или по гениталиите. Херпес симплекс обичайно присъства пасивно в тялото и изригва, когато имунната система е отслабена или при наличието на хранителни дефицити в организма. Обхваща около 50% от населението и е силно заразен. Стресът, напрежението и различни инфекции или болест често може да провокират последващи прояви на спящия в тялото вирус, което отново е индикатор за обвързаността му със състоянието на имунната ни система. Има два основни типа на този вирус в организма на човека. HSV (Тип 1) се появява в областта около устата и е известен като студен – cold sores. HSV (Тип 2) е втората разновидност на вируса, популярен като генитален херпес. Раните на този вирус са заразни по всяко време, но най-вече при спукване на мехурите и изтичането на течността.

Както вече добре знаете по-голяма част от етеричните масла са с изключително силно изразени антибактериални и противовъзпалителни характеристики и биха били доста ползотворни за справянето и по-ефикасното преодоляване на това така неприятно състояние. Още щом усетите първи признаци на неразположение по устата е добре да приложите най-удачната ароматна комбинация, с която може да пресечете и спрете процеса още преди да се е развил. При своевременна намеса херпесът може дори да не избие на повърхността. Но нека насочим вниманието си към най-успешните за целта масла.

Кои етерични масла помагат с/у херпес?

Несъмнени фаворити са Лимонената трева, Чаеното дърво и Маточината. Може да прилагате по капка-две от масло на всеки 2 часа, но не по-малко от 3 пъти дневно. Добре е да правите това в продължение на поне 3 дни до отзвучаване на симптомите.

А при гениталният херпес може да приемате от маслата вътрешно в капсула.

Мащерката е прекрасно, обещаващо средство за алтернативно третиране на антибиотично-резистентните щамове на бактерията. Миртата и Тамяна почистват и лекуват раната и разраняването чрез силните си антисептични свойства. А Лавандулата подпомага хидратацията на разранената и суха кожа.

Препоръчителните добавки, който също може да добавите в борбата с херпес вируса са:

  • Лизин (l-lysine 1000mg.) – аминокиселината, която подпомага и ускорява възстановяването на тъканта и предотвратява появата на херпеси.
  • Zinc, Vitamin C – насърчават имунитета и антивирусната защита.

За поръчки или регистрация:

https://www.mydoterra.com/AntoniyaDonkova 

0899807066

МОЯТ ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН БЛЕНД

ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН БЛЕНД. Храносмилателен бленд съдържа етерични масла от копайба (за намаляване на болката и редуциране на възпалението), мента (едно от най-добрите масла за добро храносмилане,

Прочетете повече »
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Излизаме във ваканция от
15 до 25 Юли!

всички поръчки направени в този период ще се изпълняват след 26 Юли!

БЛАГОДАРИМ ЗА РАЗБИРАНЕТО!