Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

ангина и етерични масла

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С АНГИНАТА?

Съдържание

Ангина. Как да се псравим с нея?

Ангината представлява инфекция на сливиците – нарича се още тонзилит. Съществуват няколко вида ангини, които се различават както по проявлението си така и по причинителя. За гнойна ангина се знае, че причина са бактериите, най-често стрептококи. От нея боледуват предимно деца, и то във възрастта 5-15 г., рядко под 2 г. Вследствие на изстудяване на лигавицата на устната кухина, се стесняват кръвоносните й съдове, намалява се притока на кръв, а оттам и количеството на пренасяните с кръвта антитела. Това води до снижение на локалния имунитет и създава благоприятни условия за развитие на стрептококовата инфекция.

Другият пик на заболеваемостта от гнойна ангина е по време на грипната епидемия, като израз на бактериално усложнение на грипната инфекция. Симптомите могат да бъдат сухота и болки в гърлото, главоболие и понякога повръщане. Практика е лечението на гнойната ангина да се провежда антибиотично в продължение на 10 дни, но има и множество природни алтернативи, с който да стопирате процеса и да постигнете излекуване. Най-важното нещо, което трябва да запомните е да приемате непрекъснато топли напитки, задължително топли, но не горещи (чаят с лайка е препоръчителен). Изключително подходящи са и гаргарите със смрадлика или хлебна сода, както и компрес с извара на гърлото. Като споменах гаргари, аз лично горещо препоръчвам гаргара с етерично масло от Чаено дърво или On Guard (в чаша вода може да капнете 1-2к. от наличното или от двете). Ако се отнася за дете е добре да включите пробиотик и витамин С в лечението. Можете още да мажете детето през няколко часа с имунната бомба по стъпалата, гърлото, гръбчето и рефлекторните точки, както и да включите мазане с тамян, чаено дърво и мащерка като допълнение. Ако се отнася за възрастен, задължително включете и риган в лечението, както външно, така и вътрешно (поне по 1к. на ден). Дифузерът също ще е от помощ. Подходящите масла за него са лимон, тамян, риган, On Guard и чаено дърво.

1513977725 amigadalas enrojecidas ii 1

Може да подпомогнете процеса на излекуване с Шуслерова терапия и Хомеопатия. От шуслеровите соли освен номера 3 и 4, които използвам като крем и с него масажирам гърдите и гърба, аз бих добавила и номер 12 за изчистване на секретите (по 3 таблетки във вода поне за 10 дни). Хомеопатичното лекарство за гнойна ангина е Меркурий Солубилис в разреждане 15 или 30 СН, като в последствие може да преминете и към Хепар за изчистване на гнойните процеси. Чудесно решение, към което преди да познавам маслата често прибягвах е Тонзилотрен, в който се съдържат гореизброените видове. Сега решавам проблема с гаргари с Чаено дърво или On Guard, както и с готовия спрей Фитолор (за който научих в маслените групи), в който добавям 20к. прополис и 15 On Guard масло. При подуване на гърлото може да добавите и по капка мента и лимон.

За поръчка или регистрация към:
https://www.mydoterra.com/antoniyadonkova

 

error: Content is protected !!
Scroll to Top