Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

синдром на поликистозните яйчници:

СИНДРОМ НА ПОЛИКИСТОЗНИТЕ ЯЙЧНИЦИ

Съдържание

Синдром на поликистозните яйчници.

Това е едно от най-често срещаните хормонални нарушения, засягащи близо 20% от жените в репродуктивна възраст. Жените с този синдром са изложени на сериозен риск от безплодие. Синдром на поликистозните яйчници. COS (POLYCYSTIC OVARY SYNDROME). 

Синдром на поликистозните яйчници: се дължи на нарушение в нервно-ендокринната система, водещо до повишено количество на полови хормони – андрогени. Диагностицирането се свързва с увеличен обем на яйчниците и с множество кисти по тях, които започват да произвеждат по-високи от нормалните нива андрогенни хормони, като тестостерон. Тази реакция може също да причини дисбалансирани нива на естроген и ниски нива или липса на прогестерон и може да е причина за до 70% от безплодието при жените. Симптомите на PCOS могат да включват нередовни периоди, липса на менструация или пък твърде обилна такава, проблеми със зачеването, окосмяване по мъжките зони на тялото, дерматит и акне, загуба на тегло, нарушен въглехидратен метаболизъм и инсулинова резистентност, умора и ниско сексуално желание.

Основни подобрения в състоянието могат да настъпят, като преосмислите начина си на хранене. Намалете драстично захарта и въглехидратите и наблегнете на зеленчуците, здравословните мазнини и костните бульони. Използвайте естествени съставки и продукти и изключете консервантите и пакетираните храни. Редуцирайте стреса и спортувайте редовно.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ДОБАВКИ при синдром на поликистозните яйчници:

Vitex – между 160 и 240 мг. дневно, подпомага баланса на естроген и прогестерон в тялото по естествен начин и стимулира нормалната яйчникова функция.

Китайски билки (Astragalus, White Peony, Rehmannia) – тези билки освобождават задържането на излишната вода в тялото и подобряват циркулацията, като по този начин насърчават доброто функциониране на органите и хормоналните нива.

Витамини Б6,9,12 – стимулират черният дроб да изхвърли излишният естроген.

Прогестеронов крем с Див ям – осигурява градивен материал за производството на прогестерон. Съдържа диосгенин и др. полезни съставки, които се натрупват в мастната подкожна тъкан и могат да бъдат използвани от яйчниците, когато е нужно.

ЕТЕРИЧНИ МАСЛА при синдром на поликистозните яйчници:

  • БОСИЛЕК – може да подобри нивата на кортизол и инсулин, които поддържат цялостния хормонален баланс.
  • САЛВИЯ (Градински чай) – стимулира матката и подпомага регулацията на репродуктивните хормони.
  • ГЕРАНИУМ –  насърчава хормоналния баланс и поддържа детоксикацията на черния дроб и бъбреците.
  • РИМСКА ЛАЙКА – подпомага намаляването на стреса и насърчава фертилитета.
  • Бленд за балансиране на хормоните:

Миксирайте по 2 капки от гореизброените масла в 1 супена лъжица кокосово фракционно масло (10мл.). Масажирайте със сместа долната част на корема и врата 2-3 пъти дневно. Може да комбинирате с прием на етерично масло от Тамян, 2-3к. под езика сутрин или вечер.

Месечният бленд за жени Clary calm на Дотера също е подходящ за PCOS. Може да включите и Phytoestrogen lifetime complex на Дотера- растителните фитоестрогени, защитават клетката от вредните Ксеноестрогени, които попадат в тялото.

Други масла при синдром на поликистозните яйчници:

  • Лавандула,
  • Тамян,
  • Мирта,
  • Безсмъртниче,
  • Кипарис.

Използвана литература: dr. Axe, dr. Mariza Snyder, dr. B. O’neill, др. П. Найденов и др.

За връзка:

Antonia Donkova

0899 807066

error: Content is protected !!
Scroll to Top