Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

Pulling и орално здраве с маслата на DoTERRA

Съдържание

Орално здраве с маслата на DoTERRA

Първата спирка към здравото тяло е устата. Без съмнение жабуренето с етерични масла ще подобри оралната ви хигиена и ще унищожи значителна част от патогените живеещи в устата ви. Жабуренето е изключително древна аюрведична техника, прилагана от индийците от хилядолетия за овладяване на редица болестни състояния от кариеси до диабет и астма. Тя се нарича pulling и в наши дни се завръща и популяризира все повече. Жабуренето се прилага предимно с кокосово масло, заради силните му антибактериални и противогъбични възможности (но може да се прилага и с други мазнини, като олио или зехтин). Тази техника е една цялостна дезинфекция на устната ви кухина, аналогично на почистващичт препарат за съдове и чинии. Тъй като повечето токсини, населяващи устата са мастноразтворими, те буквално изсмукват бактериите и хранителните остатъци в устата, като предотвратяват появата на кариеси, афти и всякакви възпалителни процеси в устната кухина. Ефектът на pulling-а може да се засили, като добавите силни антибактериални етерични масла, като карамфил, лимон или портокал, например. На една супена лъжица масло е достатъчно да добавите 1-2 капки етерично масло. Важно е да жабурите около 20 минути без да поглъщате течността, като местите маслото из устата и между зъбите. Тази процедура по почистване може да прилагате 2-3 пъти седмично. Ако се борите с инфекция в устата може да използвате имуностимулиращия бленд на Дотера On guard. Не изплювайте сместа в мивката, защото кокосовото масло може да запуши тръбите. Веднага след това изплакнете устата си с топла вода. Вероятно сместа от устата ще е бяла или жълта на цвят, в нея са по-голяма част от отпадъците и бактериите, така че това е нормално. След процедурата измийте зъбите си с паста както обикновено. Освен почистване и дезинфекция на устата, прилагайки тази процедура редовно, може да постигнете и така мечтаното избелване на зъбите.

pulling 3

Най-прекрасните масла, които може да използвате за вашата орална хигиена са Карамфил, Мента и On guard. Ето и няколко съвета от др. Зелински за различни ситуации:

  • Афти – може да приложите масло от Карамфил в 25% резреждане с кокосово масло директно върху афтата, 2-3 пъти дневно.
  • Халитоза – пригответе се паста за зъби (10к. етерични масла за орални грижи, ¼ чаша гореща дестилирана вода, 1 супена лъжица кокосово масло, 1 ½ чаени лъжички стевия на прах,1/4 чаена лъжичка хималайска сол, 1/3 чаша бентонитна глина. Това е рецепта за зъбна пудра, за да я превърнете в паста за зъби, добавяйте още кокосово масло докато разбивате с миксер сместа до нужната консистенция). Може да прилагате и неговата рецепта за вода за уста , като жабурите по 1 супена лъжица от сместа за 10-15 секунди (10 капки етерични масла за орална грижа, 1 чаена лъжичка базово масло, 1 супена лъжичка тоник от хамамелис без алкохол, 1 чаена лъжичка сода бикарбонат, 1 чаша дестилирана вода).
  • Чувствителни зъби – жабурене с етерично масло от Карамфил. За допълнителна подкрепа нанасяйте 50%  разтвор на бленд от Карамфил и Портокал във фракционно кокосово масло директно върху зъбите, където е проблема.
  • Плака и оцветяване. Канела, Карамфил, Евкалипт, Розмарин и Портокал са маслата за плака и избелване. Може да ги добавяте към пастата за зъби в разреждане от максимум 1 %.
  • Кървави мехури. Нанасяйте бленд от Лавандула с 25% фракционно кокосово масло директно върху мехурите 2 пъти на ден.

https://draxe.com/oil-pulling-coconut-oil/

pulling 2

За поръчки или регистрация:

https://www.mydoterra.com/AntoniyaDonkova 0899807066

колаген

Знаете ли, че етеричните масла могат да насърчат производството на КОЛАГЕН в кожата?

Колаген Колагенът е главният белтък в съединителната тъкан при животните и хората и е най-изобилстващият белтък, съставлявайки 1/4 от всички белтъци в тялото. Той е

Прочетете повече »
error: Content is protected !!
Scroll to Top