SERENITY calming blend

Съдържание

Успокояващ бленд за спокоен сън

За поръчка или регистрация към:
https://www.mydoterra.com/antoniyadonkova

Проблемът със заспиването и липсата на качествен и дълбок сън е все по-често срещано явление в наши дни, 33% от американците не получават препоръчаното количество сън на вечер.  Лишаването на тялото ви от сън има широк спектър от отрицателни въздействия върху тялото. Има много причини за това, включително модерното общество с по-висок стрес, електроника и увеличаване на проблемите, всичко това също дава отражение на съня. На пазара има много спомагателни средства, които обещават да облекчат този проблем, но много методи имат нежелани странични ефекти. Една огромна полза от етеричните масла включва въздействието, което те могат да имат върху съня по естествен, балансиран начин.

Успокояване с етерични масла за сън

f046f64a9a1a9daa07d9d173bde643ad

Много етерични масла за сън имат успокояващи ползи. Етеричните масла като лавандула и бергамот са богати на линалол и линалилацетат; двете съединения имат добре познати релаксиращи свойства. Тези масла могат да се разпространяват ароматично в спалнята, за да се създаде спокойна среда преди лягане. Те могат да се приемат и вътрешно за успокояване на нервната система, за насърчаване на релаксацията и за спокоен сън.  Можете да добавите две до четири капки етерично масло от лавандула или бергамот в билкови чайове като лайка или лимонова трева около 30 минути преди лягане. Алтернативно, когато не сте в настроение за топла напитка, просто добавете две-четири капки лавандула в празна капсула и поглъщайте.

Освен лавандула и бергамот, много масла могат да бъдат разпръснати, за да помогнат за създаването на успокояваща среда, в която трябва да заспите.

doTERRA Balance®

doTERRA Breathe®

Кориандър

Clary Sage

Мелиса

Сандалово дърво

doTERRA Serenity®

Мащерка

Римска лайка

Някои етерични масла за сън трябва да се приемат вътрешно заради техните ползи. Petitgrain, Vetiver и Roman Chamomile могат да се приемат вътрешно, за да успокоят тялото и да го подготвят за сън.

doTERRA Serenity ™ Спокойни комплексни капсули

9099130eb16cc86b6e81893baec52d2b le stress computer works

За облекчаване в случай на безсъние, вземете doTERRA Serenity Softgels.  Softgel Serenity съдържа комбинация от етерично масло от лавандула, L-теанин (аминокиселина в зеления чай) и растителни екстракти, включително Маточина, Пасифлора и Немска лайка. Многобройните изследвания показват ползите от всички съставки за подобряване на съня.

L-theanine е доказано, че подобрява ефективността на съня, което се отнася до времето, в което всъщност спите. Той също така подобрява латентността на съня или времето, което ви е необходимо, за да заспите, след като светлините са изключени. И двете са важни за здравословния сън, тъй като тези, които са способни да заспиват по-бързо, обикновено имат по-дълъг сън.

Още съвети, които да ви помогнат да заспите

Яжте добре. Избягвайте храни с високо съдържание на въглехидрати, които наводняват мускулите с глюкоза, причинявайки неволни движения на мускулите по време на сън и смущения. Когато прекалите с нощните заведения, това често означава, че тялото ви е уморено, така че може би е време да се отправите към леглото. В противен случай опитайте да похапнете ядки. Ядките осигуряват протеини и мазнини, които не само засищат, но и бавно се усвояват, което може да осигури спокоен сън. Те също са богати на магнезий, минерал, който помага за успокояване на нервната система.

Спортувайте в точното време или направете правилния тип упражнения. Многото упражнения запазват теглото ни под контрол, но може да помогнет и за по-добрия сън. Недостатъкът е, че спортуването преди лягане увеличава метаболизма и телесната температура и може да затрудни заспиването. Ако предпочитате да тренирате вечер, опитайте се да правите тренировката си поне три или четири часа преди лягане. Или изберете нещо не толкова интензивно, като стречинг или йога, за да успокоите ума и да се отпуснете.

Влезте в рутина. Опитайте се да поддържате редовен график на съня, да си лягате по едно и също време и да се събуждате по едно и също време. Създаването на този ритъм спомага за регулирането на вътрешния часовник на тялото и може да ви помогне да спите по-добре.

Избягвайте ярка светлина и електроника. Премахнете цялата електроника от спалнята, включително телевизори, компютри и други електронни устройства. Опитайте се да избягвате ярка светлина поне един час преди лягане. Тъмнината ще помогне на тялото да започне да произвежда мелатонин, хормон, който естествено регулира съня.

doterra serenity combo pack

Създайте убежище за сън. Използвайте различни етерични масла за сън. Уверете се, че вашата спалня е тиха, тъмна и релаксираща среда, която не е нито прекалено гореща, нито твърде студена. Вашето легло и възглавници трябва да бъдат поддържащи, но удобни. Вашето тяло се нуждае от време, за да премине в режим на заспиване, затова прекарайте последния час преди лягане, като извършвате успокояваща дейност като четене или приемане на топла баня.

Освен таблетки, DoTERRA предлага и етерично масло в 15 мл. бутилка с този чудесен аромат, което освен че ухае приятно, ще внесе спокойствие и уют в дома ви.

error: Content is protected !!
Scroll to Top