БЕЗСМЪРТНИЧЕ – най-силният лек против хематоми, травми и контузии.

Съдържание

БЕЗСМЪРТНИЧЕ – най-силният лек против хематоми, травми и контузии.
Helichrysum italicum или Безсмъртничето е познато като мощно антихематомно, кръвоспиращо, спазмолитично и антикоагулиращо средство. То има способността да поправя всички загубили интегралността си тъкани в организма – костна, мускулна, кожна, проводяща и съединителна. Основният му химичен състав (Дотера) съдържа:

Esters >60%: neryl acetate >50%, neryl propionat & butyrate < 10%,

Monoterpenes: l-limonene <13%, a-pinene,

Sesquiterpenes:  γ-curcumene <15%, b-caryophylliene < 5%

Ketones: italidione < 20%, b-diketone

Хелихризумът е най-известен със своите възстановителни свойства на кожата. Наричан още вечно или безсмъртно цвете, Helichrysum се използва в продукти против стареене поради своите подмладяващи качества за кожата. Хелихризумът/Безсмъртничето може да помогне за намаляване на появата на петна и насърчава сияен, младежки акцент на тена. Използва се предимно локално по кожата, но може да се приема вътрешно или да се прибавя в дифузер за масла.

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА БЕЗСМЪРТНИЧЕ:


1) Лекува рани и инфекции по кожата и дерматози. Намалява петна по кожата, белези от акне, стрии и бръчки. Мощно anti-age масло.
Помага при екзема, псориазис, дерматит и кървящи рани.
2) Основно средство за овладяване на МС. То подкрепя функциите на мозъчната и нервната системи. Намалява възпалителните процеси. При дегенерация на нервите и проблемите с тях.
3) Подобрява детоксикацията на черния дроб и панкреаса. Подобрява метаболизма и лимфния дренаж. Регулира холестерола в кръвта.
4) При когнитивни нарушения. Намалява високото кръвно и риска от сърдечен удар. Подобрява здравето на сърцето и укрепва артериалните съдове.
5) При кървене от всякакъв произход – кървене от носа и инфекции на синусите, спукани и варикозни вени, хемороиди, рани.
6) При загуба на слух, шум в ушите и световъртеж (В резултат от възпаление или нарушение на нерва). В групите има споделен опит по темата. Прилага се като масаж на ухото или напоено тампонче в ухото в комбинация с лавандула и гераниум.
Използва се предимно външно – масажи, компреси и в козметични кремове заради съдържанието на кетони в него (може да е токсично за нервната система).

  • Предклинично проучване установи, че етеричното масло от хелихрисум/безсмъртниче намалява активността на ензимите, които причиняват загуба на еластин и колаген, което предполага, че може да намали видимите признаци на стареене.

https://www.researchgate.net/…/326683329_The_antiaging_prop

За повече информация

Етеричните масла, помощници в борбата с грипни, вирусни и бактериални инфекции

За поръчка или регистрация:https://www.mydoterra.com/antoniyadonkova Както вече е известно на ароматните любители, всички етерични масла притежават по-силно или по-слабо изразени антибактериални, противовирусни и противовъзпалителни свойства. Това

Прочетете повече »

Маслата, които са ваш помощник срещу депресията, стреса, безсънието и ще подпомогнат релакса на вашето тяло

За поръчка или регистрация:https://www.mydoterra.com/antoniyadonkova   Според FDA, много хора, които са депресирани, намират конвенционалното психиатрично или психологично лечение за много полезно. Въпреки това, мнозина изразяват загриженост

Прочетете повече »

ЛИМОНЕНА ТРЕВА, подправката на Изтока и ползите, които крие

Лимонена трева Дестилиранo от изсушените треви, етеричното масло от лимонена трева (Cymbopogon flexuosus) има много химически компоненти, които допринасят за неговите благоприятни действия. Те включват

Прочетете повече »
error: Content is protected !!
Scroll to Top