Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

етерично масло от безсмъртниче

БЕЗСМЪРТНИЧЕ – най-силният лек против хематоми, травми и контузии.

Съдържание

БЕЗСМЪРТНИЧЕ – най-силният лек против хематоми, травми и контузии.


Helichrysum italicum или Безсмъртничето е познато като мощно антихематомно, кръвоспиращо, спазмолитично и антикоагулиращо средство. То има способността да поправя всички загубили интегралността си тъкани в организма – костна, мускулна, кожна, проводяща и съединителна. Основният му химичен състав (Дотера) съдържа:

  • Esters >60%: neryl acetate >50%, neryl propionat & butyrate < 10%,
  • Monoterpenes: l-limonene <13%, a-pinene
  • Sesquierpenes:  γ-curcumene <15%, b-caryophylliene < 5%
  • Ketones: italidione < 20%, b-diketone

Хелихризумът е най-известен със своите възстановителни свойства на кожата. Наричан още вечно или безсмъртно цвете, Helichrysum се използва в продукти против стареене поради своите подмладяващи качества за кожата. Хелихризумът/Безсмъртничето може да помогне за намаляване на появата на петна и насърчава сияен, младежки акцент на тена. Използва се предимно локално по кожата, но може да се приема вътрешно или да се прибавя в дифузер за масла.

Естеството на кетоните, както и тяхната ниска концентрация в безсмъртничето, означава, че хелихризумът може да се използва за кратко при бебета, бременни или кърмачки след консултация с терапевт. Превантивно, локално приложение до 4 пъти на ден, като се започне 24 часа преди риска от травма на кръвообращението. Като лечение, локално приложение, 6-10 пъти на ден, ако е необходимо, в продължение на 3-5 дни в разреждане между 10-50% според индивидуалността на случая.

Изключителните (почти чудодейни) ефекти на хелихризума го правят най-добрият избор при всякакви травми, фрактури или разкъсвания, независимо дали на ниво кости, сухожилия, стави, мускули или кръвоносна система, но също така е избор номер едно за психологически и емоционална травма (раздяла, тежка загуба, раздяла и т.н.), където може да се използва чрез инхалационна процедура. 

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА БЕЗСМЪРТНИЧЕ:

1) Лекува рани и инфекции по кожата и дерматози. Намалява петна по кожата, белези от акне, розацея, стрии и бръчки. Мощно anti-age масло. 
Помага при екзема, псориазис, дерматит и кървящи рани.
2) Основно средство за овладяване на МС. То подкрепя функциите на мозъчната и нервната системи. Намалява възпалителните процеси. При дегенерация на нервите и проблемите с тях.  При психологическа и емоционална травма
3) Подобрява детоксикацията на черния дроб и панкреаса. Подобрява метаболизма и лимфния дренаж. Регулира холестерола в кръвта. При  хиперхолестеролемия и високи триглицериди
4) При когнитивни нарушения. Намалява високото кръвно и риска от сърдечен удар. Подобрява здравето на сърцето и укрепва артериалните съдове. 
5) При кървене от всякакъв произход – кървене от носа и инфекции на синусите, спукани и варикозни вени, хемороиди, рани, тромбози. Скорошен или предишен хематом, вътрешен или външен, със или без рана, използван като профилактика или лечение.
6) При загуба на слух, шум в ушите и световъртеж (В резултат от възпаление или нарушение на нерва). В групите има споделен опит по темата. Прилага се като масаж на ухото или напоено тампонче в ухото в комбинация с лавандула и гераниум.

7) Шок и травма на костите, сухожилията и кръвообращението. Тендинит, артрит, миозит, ревматизъм, синдром на карпалния тунел

Използва се предимно външно – масажи, компреси и в козметични кремове заради съдържанието на кетони в него (може да е токсично за нервната система).

  • Предклинично проучване установи, че етеричното масло от хелихрисум/безсмъртниче намалява активността на ензимите, които причиняват загуба на еластин и колаген, което предполага, че може да намали видимите признаци на стареене.

https://www.researchgate.net/…/326683329_The_antiaging_prop

За повече информация

 

error: Content is protected !!
Scroll to Top