Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

лосион-репелент за комари

Домашен репелент с натурални и етерични масла

Съдържание

Домашен репелент от етерични масла.

Всяко лято правя за мен и близките ми домашен крем-репелент с етерични масла. Някои от вас, сигурно са го пробвали, защото всяко лято подарявам от него на лоялните клиенти на магазина. Ще се радвам на ваши коментари и обратна връзка за продукта.

В кремообразната текстура са вложени ценни и дълбоко хидратиращи базови масла от шеа, жожоба, бадемово масло и авокадо. Ще се насладите на небезизвестния токоферол /витамин Е, познат като “витамина на младостта” с интензивно антиоксидантно и клетъчно-защитно действие. Алантоинът в крема пък ще изглади кожата ви и ще насърчи клетъчната регенерация и растежа на нови клетки, като същевременно спомага за възстановяването на тъканите и е прекрасен за чувствителни кожи и зарастване на рани.

В продукта ще доловите уханието на популярната в цял свят българска роза, която е елексир за всяка кожа. Подхранва, омекотява и подобрява еластичността, стимулира производството на колаген и забавя процесите на стареене.

Още любопитни подробности за Домашен репелент срещу насекоми:

 

След дълги експерименти и проучвания се спрях на следната компилация от репелентни етерични масла за този домашен репелент: лимонена трева, цитронела, лавандула, мента, кедър и малко лимонен евкалипт. Разгърнати в маслена база етеричните масла са много по-мощни, а попиващата в кожата лека емулсия ще ви предпази за дълго от насекомите около вас. Маслата в репелента са изключително висок терапевтичен клас.

След ред експерименти, лично за себе си стигнах до извода, че кремообразните текстури имат по-продължително действие съотнесено към защитните спрейове на водна основа.

Ще се радвам да опитате направените от мен с много любов репеленти, които са изцяло натурални и мисля на приемлива цена. Процентното съотношение на етерични масла е 4 %.

Тъй като етеричните масла са летливи и бързо навлизащи в кръвообръщението е нужно по-често нанасяне спрямо химичните репеленти на пазара, който образуват филм върху кожата. Тук принципът на действие е доста по различен. Вижте по-подробни разяснения тук

Как да си направим домашен репелент с етерични масла?

Но повярвайте ми, всичко има своята цена. По лесното и евтиното не винаги е най-доброто за вас. Бъдете отговорни към здравето си и помнете, че всички токсични съставки от ежедневната ви козметика бързо навлизат в кръвообръщението ви и увреждат организма ви.

За регистрация или връзка с мен:

Antonia Donkova

0899 807066 Сертифициран ароматерапевт

error: Content is protected !!
Scroll to Top