лосион-репелент за комари

Домашен репелент с натурални и етерични масла

Съдържание

Домашен репелент от етерични масла.

Всяко лято правя за мен и близките ми домашен крем-репелент с етерични масла. Някои от вас, сигурно са го пробвали, защото всяко лято подарявам от него на лоялните клиенти на магазина. Ще се радвам на ваши коментари и обратна връзка за продукта.

В кремообразната текстура са вложени ценни и дълбоко хидратиращи базови масла от шеа, жожоба, бадемово масло и авокадо. Ще се насладите на небезизвестния токоферол /витамин Е, познат като “витамина на младостта” с интензивно антиоксидантно и клетъчно-защитно действие. Алантоинът в крема пък ще изглади кожата ви и ще насърчи клетъчната регенерация и растежа на нови клетки, като същевременно спомага за възстановяването на тъканите и е прекрасен за чувствителни кожи и зарастване на рани.

В продукта ще доловите уханието на популярната в цял свят българска роза, която е елексир за всяка кожа. Подхранва, омекотява и подобрява еластичността, стимулира производството на колаген и забавя процесите на стареене.

Още любопитни подробности за Домашен репелент срещу насекоми:

 

След дълги експерименти и проучвания се спрях на следната компилация от репелентни етерични масла за този домашен репелент: лимонена трева, цитронела, лавандула, мента, кедър и малко лимонен евкалипт. Разгърнати в маслена база етеричните масла са много по-мощни, а попиващата в кожата лека емулсия ще ви предпази за дълго от насекомите около вас. Маслата в репелента са изключително висок терапевтичен клас.

След ред експерименти, лично за себе си стигнах до извода, че кремообразните текстури имат по-продължително действие съотнесено към защитните спрейове на водна основа.

Ще се радвам да опитате направените от мен с много любов репеленти, които са изцяло натурални и мисля на приемлива цена. Процентното съотношение на етерични масла е 4 %.

Тъй като етеричните масла са летливи и бързо навлизащи в кръвообръщението е нужно по-често нанасяне спрямо химичните репеленти на пазара, който образуват филм върху кожата. Тук принципът на действие е доста по различен. Вижте по-подробни разяснения тук

https://healthy-oils.eu/%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%b0%d1%88%d0%b5%d0%bd-%d1%80%d0%b5%d0%bf%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d1%82-%d0%be%d1%82-%d0%b5%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b8-%d0%bc%d0%b0%d1%81%d0%bb%d0%b0/

Но повярвайте ми, всичко има своята цена. По лесното и евтиното не винаги е най-доброто за вас. Бъдете отговорни към здравето си и помнете, че всички токсични съставки от ежедневната ви козметика бързо навлизат в кръвообръщението ви и увреждат организма ви.

За регистрация или връзка с мен:

Antonia Donkova

0899 807066 Сертифициран ароматерапевт

15 Естествени антибиотици

15 Естествени антибиотици

15 Естествени антибиотици, които могат успешно да заместят синтетичните. Природните антибиотици съществуват векове преди синтетичните им колеги да са на пазара. От борбата с упорити

Прочетете повече »

РЕСПИРАТОРЕН БЛЕНД или етеричните масла за цялостната функция на дихателната система

РЕСПИРАТОРЕН БЛЕНД с етеричните масла за дихателната система Етеричните масла са чудесни лекарства за дихателната система поради тяхната летливост. Нестабилността им позволява да влязат както

Прочетете повече »
error: Content is protected !!
Scroll to Top