Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

Етеричните масла и вирусите

Етеричните масла и вирусите

Съдържание

Етеричните масла и вирусите.

Етеричните масласа помощници в борбата с грипни, вирусни и бактериални инфекции

 

GRİP

Както вече е известно на ароматните любители, всички етерични масла притежават по-силно или по-слабо изразени антибактериални, противовирусни и противовъзпалителни свойства. Това автоматично прави всяко едно етерично масло помощник в борбата с вируси, бактерии и всякакви патогени, особено за зимния сезон, когато сме непрестанни жертви на грипни и вирусни състояния. Цялостният подход в оздравителния процес е от първостепенно значение, но все пак ми се иска да обобщим и детайлизираме ролята на маслата в различните състояния и усложнения, които са следствие от борбата на нашето тяло с лошите нашественици. Ако трябва да избера само едно етерично масло за свой фаворит срещу бактериите, то категорично бих се спряла на маслото от риган, известно като „растителен антибиотик.“ Не случайно, това масло е включено в утвърдената комбинация, ИМУННА БОМБА.

Тя е една успешна компилация от маслата Он Гард, Чаено дърво, Лимон, Тамян и Риган (риганът е едно горещо масло и към него трябва да се подходи с особено внимание и да се изключи ако има реакция). С тази имунна отвара може да се мажат стъпалата, ушите, синусите, врата, гърлото, китките. Ако усещате, че се разболявате може да приемате тази комбинация и вътрешно, но само ако става въпрос за масла на марката Дотера, тъй като те са специално сертифицирани за вътрешен прием и са изключително висок терапевтичен клас. Възрастните могат да приемат в капсула 4к. от Он Гард и по 2к. от маслата Лимон, Чаено дърво, Риган и Тамян, разредени с няколко капки зехтин за период от 4-5 дни по 3-4 пъти на ден. Децата могат да приемат паралелно с външното мазане по 3-4 перлички дневно от Он Гард за деца (една перличка се равнява на четвърт капка масло и е подходяща за деца над 3 годишна възраст).

Друга комбинация за предпазване от вирусите може да направите от маслата Тамян и DDR Prime.   DDR Prime има в състава си Карамфил, Лимонена трева, Тамян и Мащерка; които също са известни със силните си антибактериални способности. DDR подпомага регенерирането на клетките и е мощен антиоксидант. В комбинация с Тамяна оказват силен противовъзпалителен ефект върху цялото тяло.

Ако не разполагате с този набор от масла е препоръчително да си набавите поне небезизвестния Он Гард, който също би бил чудесен имуностимулант и защитник срещу вирусите. Тези му качества са го популяризирали като „маслото на майките“. Това масло има доказано въздействие над 17 вирусни щама и е комбинация от Карамфил, Евкалипт, Розмарин и Канела, които са утвърдени в борбата с вируси и бактерии.

Етеричните масла и вирусите, насоки…И така, нека разгледаме и обобщим съпътстващите вируса различни състояния и възможностите да ги туширате и овладеете с помощта на малките лечебни шишенца:

  • Хрема и запушен нос. Един от първите симптоми на болестта. Най-често вирусните инфекции атакуват горните дихателни пътища и често ако тези състояния не се овладеят на време, могат да преминат надолу към бронхите и да усложнят инфекцията. Носоглътката е първата бариера срещу вирусите, затова е важно лигавицата в носа да е влажна за да може правилно да изпълнява защитните си функции. Основните масла, които аз използвам за да се справя с тези състояния са Тамян и Чаено дърво. Препоръчително е мазане на синусите и стъпалата. Он Гард също може да се окаже удачно решение. Ако се касае за остри възпалителни или хронични състояния като синузит и ринит се препоръчва добавянето на масло от Мента, която има съдосвиващо и противоалергично действие.
  • Други масла, които може да приложите са Лавандулата, която успокоява и стяга тъканите и също е противоалергична; Лимон, който втечнява секретите, подпомага изхвърлянето на токсините и отново е противоалергичен. Има данни за успешен опит при синузит с прилагането на Digest Zen. Хремата може да бъде овладяна и с утвърдената  СИНУС БОМБА. Това е инхалация над чаша с гореща вода, в която сме добавили по капка Мента, Чаено дърво, Лимон и Риган. Хремата може да бъде придружена със силно главоболие, което можете да третирате с Лавандула, Тамян, Мента, Босилек и Копайба.
  • Болки в гърлото. Основните масла за справяне със ситуацията са почти същите: Лимон, Риган, Чаено дърво, Тамян, Мента, Он Гард, Мащерка, Евкалипт. Аз лично се повлиявам най-добре като редувам гаргари с Чаено дърво и Он Гард и мажа гърлото с Тамян и Чаено дърво.
  • Обичайно грипните състояния са съпроводени и с отпадналост и болки в мускулите. Затова един загряващ масаж с Deep Blue ще направи чудеса и ще подпомогне изпотяването.
  • Друго проявление в борбата с инфекцията е високата температура. Тя може да се повлияе от маслата Лимон (или Лимонена трева за големите), Лютива мента ( или сладка такава за по- малките) и Лавандула.
  • И най-неприятното от всички изброени – Кашлицата. Рецептите, сиропите, мазилата и компресите, които предлага народната медицина са безкрай. Аз ще обърна внимание на етеричните масла и тяхната подкрепа при справянето с това опасно и така неприятно състояние най-накратко; тъй като вече съм разгледала подробно третирането в предишни постове. Дотера има специален респираторен бленд известен като Breathe. Той съдържа масла като Мента, Кардамон, Равенсара, Евкалипт, Чаено дърво и Лимон. Освен него подходящи за кашлица са Тамян и Босилек (едни от най-добрите масла за секрети), Мащерка и Розмарин (мощни отхрачващи средства), Сибирска ела,  Лайка, Лимон и др. Според вида кашлица изборът на масла е доста различен.
  • За суха кашлица може да направите бленд от 3-4 масла с по 1-2 к. от вид в супена лъжица базово масло от следните видове: Мащерка, Лайка, Кипарис, Тамян, Лимон, Лавандула, Чаено дърво, Сибирска ела, Breathe.  За влажна кашлица може да използвате: Розмарин, Лимон, Евкалипт, Лимонена трева, Босилек, Здравец, Лавандула, Чаено дърво.
  • Друго място, което може да е поразено от върлуващата в тялото ви инфекция са ушите. Маслото от първа необходимост при ушните инфекции е Босилек. За болки в ушите може да добавите още и силно-антибактериалните Карамфил, Чаено дърво, Тамян, Лимонена трева, Лавандула, Безсмъртниче, Лимон, Риган, Копайба, Мащерка, Хвойна.
  • Насочвайки вниманието ви към темата за вируси, бактерии, гъбички и други патогени, няма как да пропусна комбинацията от най-добрите борци в света на маслата срещу лошите агресори в нашето тяло. И всичко това, събрано в една капсула и поднесено като добавка под името GX assist. Тук ще откриете масла като Риган, Чаено дърво, Мента, Лимон, Лимонена трева и Мащерка, както и извлечената от кокоса киприлова киселина.

Етеричните масла и вирусите. Ако се борите с бактерия, гъбичка или друг патоген, това би било добро решение за справяне с проблема.

  • Както ви прави впечатление, основните и най- често употребявани масла в борбата с патогените се повтарят. Повечето от тях са включени в стартовия пакет за регистрация, което е едно добро начало и удобен опит за да навлезете в този ароматен свят.

Не на последно място искам да акцентирам отново на безопасната употреба на маслата. Основният принцип за приложение е „на често и по малко“. Винаги започвайте с по-голямо разреждане и постепенно добавяйте ако е необходимо. Тествайте за реакция, особено децата. Помнете, че горещите масла изискват двойно разреждане. Всички масла са различни; има такива, които може да се нанесат на кожата неразредени (дори на деца); както и такива, които изискват по-силно разреждане.

Има масла, които се приемат вътрешно; както и такива, за които е противопоказно такова приложение. Всички тези насоки са общи, но не общовалидни. Ние сме различни индивиди и реакциите на нашите тела към маслата са също различни. Ако  моето главоболие се повлиява от Копайба, на друг ще се подобри от Мента. Затова е важно да пробвате различни комбинации за да откриете най- доброто за вас.

Ще се радвам да споделяте опит и впечатления, както и да съм от полза при нужда.

И нека силата бъде с вас !!!

За поръчка или регистрация:
https://www.mydoterra.com/antoniyadonkova

error: Content is protected !!
Scroll to Top