Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

Етеричното масло от Arborvitae е мощен детоксикатор и антисептик

Съдържание

Масло от Arborvitae

Arborvitae (Thuja plicata), известен също като западен червен кедър, и неговите етерични масла традиционно се използват като естествен репелент за насекоми и консервант за дърво, главно поради инсектицидните и антимикробни свойства.

Етеричното масло от Arborvitae е мощен детоксикатор и антисептик. Помага за предпазване от токсини от околната среда и подпомага дихателната система. Маслото от Arborvitae също е известно със своите почистващи и пречистващи свойства, които го правят ценно допълнение към всяка ароматерапевтична рутина. Когато се разпръсне, той може да подкрепи вашето дихателно здраве и да ви помогне да поддържате стабилност по време на стрес. Има емоционално заземяващ и успокояващ аромат… идеален за използване, когато сте претоварени, стресирани или се борите с живота. Може също така да подобри духовното съзнание. Хората го използват, за да подобрят своите медитационни и молитвени практики.

Важно е да знаете, че етеричното масло не се приема вътрешно и може да се използва чрез дифузия или топично в препоръчаните схеми за разреждане!

Защита срещу сезонни заплахи

Етеричното масло от Arborvitae има някои невероятни терапевтични ползи. Той е с високо съдържание на трополон, което означава, че има силни почистващи свойства. Те защитават имунната система и поддържат нормалната клетъчна активност в тялото. Клинични изследвания показват антибактериална активност на маслото към няколко Грам-позитивни (Staphylococcus aureus, S. epidermidis, Bacillus subtillis, Enterococcus fecalis) и  Грам-негативни бактерии (Klebsiella pneumonia, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella entiritidis, Enterobacter cloacea, Escherichia coli); както и към някои гъбички – Candida albicans, C. tropicallis, Aspergillus niger и др.

Може да е от полза за респираторната и дихателната системи. Да насърчи отхрачването при кашлица.

Може да използвате в дифузера, като редувате с други защитни комбинации, като On guard

Здрава кожа

Това масло насърчава чиста, здрава кожа. Можете да го прилагате локално върху кожата, за да намалите появата на петна и кожни несъвършенства, като акне, брадавици и др.

Етеричното масло от Arborvitae (Thuja plicata) (AEO) става все по-популярно в грижата за кожата, въпреки че биологичната му активност в човешките кожни клетки не е изследвана. Етеричното масло от Arborvitae (Thuja plicata) значително инхибира критичните протеини и гени, свързани с възпаление и ремоделиране на тъканите в човешки дермални фибробласти.

Резултатите от това проучване предоставят първите доказателства за биологичната активност и благоприятното действие на AEO в клетките на кожата на човека.

https://www.researchgate.net/publication/315373427_Arborvitae_Thuja_plicata_essential_oil_significantly_inhibited_critical_inflammation-_and_tissue_remodeling-related_proteins_and_genes_in_human_dermal_fibroblasts

Изследването показва значителна антипролиферативна активност и силно инхибира колаген-I, колаген-III, инхибитор на плазминогенен активатор-1 (PAI-1) и тъканен инхибитор на металопротеиназа 1 и 2 (TIMP-1 и TIMP-2).

За почистване на дома

Почистващите свойства не спират само със защитата на вашето здраве, Arborvitae може да се използва и за почистване на въздуха и повърхностите във вашия дом.

Употреба: Добавете няколко капки в бутилка със спрей с вода или спирт и напръскайте върху повърхности или ръце за бързо почистване.

Репелент, който отблъсква насекомите

Съединенията на Arborvitae – трополон и туикова киселина – го правят страхотен естествен репелент срещу насекоми.

Употреба: Нанесете върху китките и глезените, докато прекарвате време навън.

Успокоява ума

Ароматът на Arborvitae е дълбок и земен, което прави маслото успокояващо, заземяващо. Това е страхотно масло, което да имате под ръка, ако се чувствате ядосани, разочаровани или претоварени.

Употреба: разпръснете по 2 капки сандалово дърво и див портокал по време на медитация за усещане за мир и спокойствие.

Помага за естественото запазване на дървесината. Arborvitae има естествени консервиращи свойства, които предпазват дървесината от гниене, така че е перфектен естествен консервант за дърво и полиращ. Маслото често се използва в дограмата или при работа с дървени продукти, за да поддържа дървесината здрава, свежа и запазена за дългосрочна употреба.

Употреба: смесете 4 капки етерично масло от Arborvitae и 2 капки етерично масло от лимон, за да защитите и полирате дървени повърхности във вашия дом.

Етеричното масло от туя може да се използва и при загуба на коса, псориазис, ревматизъм, цистит, чревни паразити, кашлица, треска и др.

За повече информация!

error: Content is protected !!
Scroll to Top