Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

Етерично масло от Маточина, българската билка за релакс и депресия

Съдържание

Масло от маточина

Маточината (Melissa officinalis) е многогодишно тревисто растение от семейство Устноцветни, растящо в южна Европа и района на Средиземно море. За нейна родина се смятат земите по средиземноморието. Култивира се в много страни на Европа и Северна Америка.

Едно прекрасно етерично масло с наситен цитрусов аромат, за наша голяма радост, добивано в България. Маточина е изключително ценно масло, извлечено от цветовете и листата на растението. Доходоносността му обаче е едва 0,01-0,02%, което го нарежда сред най-скъпите в света на маслата! 
Това е един естествен антидепресант, известен още с невероятните си противотумурни и противовъзпалителни свойства. Основното му приложение е насочено към овладяване на нервно-психически смущения, депресии, раздразнителност и неврози. Идеален помощник в борбата с безсъние, нервно безпокойство, напрежение, стрес и нормализиране на сърдечния ритъм (при тахикардии). 
Маточината може да се прилага още при кожни проблеми като екзема, херпес, ухапвания от насекоми.
Чудесен помощник е и при стомашно-чревни оплаквания, като гадене, колики и спазми.
Имам честа да познавам отблизо това масло. Преди около година, няколко поредни месеца всяка вечер получавах пристъпи на тахикардия. Приемах ритмонорм за период от около месец. След което, го спрях и на своя глава прилагах външно Маточина ( по рефлекторните точки и стъпалата) и Миопунктура с игли. Вече година от този ми проблемен период, всичко се успокои и нормализира. Мисля, че за овладяване на тази ситуация маслото също изигра своята роля.

За повече информация!

сандалово дърво

Сандалово дърво

Сандалово дърво. Сандалово дърво. Американската компания DOTERRA има собствени плантации в Хавай, където се отглежда ценното растение, тъй като ресурсите в световен мащаб на това

Прочетете повече »
Заземяващ бленд

Заземяващ бленд

Заземяващ бленд Една много мека и приятна ароматна комбинация, в подкрепа на депресията и тревожните чувства. Може да се прилага успешно при нервно напрежение и

Прочетете повече »
error: Content is protected !!
Scroll to Top