Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

брадавица и етерчини масла

КАК ДА ПРЕМАХНЕТЕ БРАДАВИЦА С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА?

Съдържание

КАК ДА ПРЕМАХНЕТЕ БРАДАВИЦА С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА?

Търсите ли естествен начин за премахване на брадавица? Брадавицата е малък, обикновено твърд, доброкачествен израстък на кожата, причинен от вирус. Обикновено се намират на пръсти, ръце, лакти, врат и областта на коляното – области, при които по-вероятно е кожата да има петна или счупване. Ако имате нараняване по кожата от какъвто и да е вид, брадавиците имат много по-лесен достъп на проникване и е по-вероятно да се развият. Брадавиците се формират, като причиняват инфекции, когато вирусът влиза в контакт с кожата ви.

Странно изглежда, че някои хора са по-податливи от други, факт, който дерматолозите все още се опитват да разберат. Междувременно децата са по-склонни към образуване на брадавици, тъй като имунната им защита не се е изградила като при възрастен индивид. Независимо от това, важно е да знаете, че можете да получите брадавици, просто като докоснете брадавица по чуждо тяло или докоснете предмети, които са били в контакт с брадавица, като кърпа.

Но въпреки, че можете да отидете на дерматолог, за да ги премахнете, не е необходимо и може да струва скъпо. Прочетете нататък, за да научите как да се отървете от брадавицата си у дома, като използвате природни средства за отстраняване на брадавици!

В малък съд добавете ябълковия оцет (натурален), който съдържа както полезна киселина, така и пробиотици. Киселината унищожава брадавицата и с малко търпение ще й помогне да падне веднага от кожата. Докато оцетът не влияе на вируса, причинил брадавицата на първо място, много, ако не целият вирус, може да бъде елиминиран от вътрешната страна на брадавицата, след като бъде отстранен.

Сега добавете етеричните масла от риган, тамян и лимон. Маслото от риган съдържа карвакрол и тимол, които имат полезни антивирусни свойства. Тези свойства помагат на това самостоятелно отстраняване на брадавици наистина да работи.

Тамянът е любимо масло от древни времена и предлага помощ за процеса на отстраняване на брадавици, тъй като е естествен антисептик и дезинфектант. Лимоновото масло е идеалното допълнение към това натурално лекарство поради мощното му съдържание на d-лимонен. D-лимоненът има способността да се бори с възпалението поради антиоксидантите, които предоставя.

За да завършите, добавете кокосовото масло. Кокосовото масло има антимикробни и противогъбични свойства, които могат да помогнат за намаляване на брадавицата. Също така, кокосовото масло осигурява основа за останалите съставки, така че етеричните масла да не се изпаряват, а по-скоро да проникнат в кожата и да третират брадавицата в дълбочина. След като добавите кокосовото масло, не забравяйте да ги разбъркате добре.

Сега, когато всички съставки са смесени с вашия лек за отстраняване на брадавици, внимателно почистете засегнатото място. След това вземете чист памучен тампон и леко го потопете в сместа. Изстискайте малко от излишното, за да не капе, но не всичко така, че памучето да е предимно наситено със сместа. Поставете памука отгоре на брадавицата, след което внимателно покрийте с превръзка.

Може да използвате по-голяма превръзка, така че памучето да остане чисто и на място. Нанасяйте тази превръзка сутрин и друга свежа през нощта. Носете възможно най-дълго и продължете процеса, докато брадавицата не намалее или падне от кожата. Това обикновено отнема няколко дни и може да отнеме до няколко месеца; обаче е безболезнено, естествено и по-евтино, отколкото да го премахнете от лекаря.

Важно е да се отбележи, че не трябва да използвате риган масло върху генитални брадавици, тъй като това е много чувствителна зона. Вместо това можете да използвате тамян и масло от чаено дърво, комбинирано с кокосово масло и леко да разтриете върху засегнатата област.

Направи си сами смес за отстраняване на брадавици с етерични масла

Общо време: 5 минути

Обслужва: 2–3 приложения

СЪСТАВ:

 • ½ чаена лъжичка ябълков оцет
 • 1 капка етерично масло от риган
 • 2 капки етерично масло от тамян
 • 2 капки етерично масло от лимон
 • ½ чаена лъжичка кокосово масло
 • 1 памучен тампон
 • 1 превръзка

Начин на употреба:

 • В малко шише съчетайте ябълковия оцет, етеричното масло от риган и тамян.
 • Блендирайте добре.
 • Добавете лимоновото масло и пасирайте отново.
 • Добавете кокосовото масло и разбъркайте добре, като се уверите, че всички съставки са добре смесени.
 • След почистване на зоната използвайте чиста памучен тампон, за да се потопите в сместа.
 • Леко накиснете памучето, след което нанесете върху зоната.
 • Покрийте с голяма превръзка.

Прилагайте това средство два пъти на ден, сутрин и нощ (можете да спите с него), докато брадавицата бъде напълно отстранена.

ИЗТОЧНИК: https://draxe.com/beauty/diy-wart-remover/

Масло от гераниум.

Масло от гераниум.

Масло от гераниум. Масло от гераниум. Гераниум или известното още като Индрише етерично масло е едно от най-добрите кожни масла Това е едно изключително масло

Прочетете повече »
възпалителни процеси

Възпалителните процеси в тялото, MCAS, хистамин и холистични препоръки за изграждане на здрава и адекватна имунна система

Възпалителните процеси в тялото, MCAS, хистамин и холистични препоръки за изграждане на здрава и адекватна имунна система В следващите редове ще навлезем в спецификата на

Прочетете повече »
error: Content is protected !!
Scroll to Top