Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

Bone Nutrient Essential Complex

ОСТЕОПОРОЗА и Bone Nutrient Essential Complex на DoTERRA

Съдържание

ОСТЕОПОРОЗА и Bone Nutrient Essential Complex на DoTERRA

Остеопорозата е едно твърде коварно, прогресиращо метаболитно заболяване, което разрушава структурата и плътността на костите. Тя може да протича безсимптомно и променяйки нормалната костна структура да доведе до тежки деформации, засягащи предимно гръбнака и ставите. Най- засегнати са жените, особено с настъпването на менопаузата; тъй като загубата на естрогени се свързва с повишена резорбция на костно вещество и произтичащите от това фрактури и костни изменения (гърбици, намаляване на ръста и др.). Остеопорозата засяга около 10 процента от цялото население и обхваща предимно населението над 50 годишна възраст. Това метаболитно заболяване засяга не само здравето на костите, а здравето на всички системи като цяло. Тъй като ако правилното метаболизиране на калция бъде нарушено, това ще доведе до тежки болести като: артеросклероза и втвърдяване на артериите (водещи до инфаркт и инсулт), перде, алергии, нарушение в сърдечния ритъм (исхемична болест на сърцето), както и калциеви отлагания в бъбреците (камъни), меките тъкани, ставите и костите (ошипявания).

Тъй като това заболяване не може да се лекува е добре да вземем мерки за да забавим дегенеративните процеси. Важно е да поддържаме здравословно тегло и алкално тяло, тъй като нашето тяло дърпа калций именно от костите за да нормализира високата киселинност в телата ни. Двигателната активност също е много важна за да поддържаме костите здрави. И не на последно място, да отделим нужното внимание на хранителните добавки от естествен произход.

Такъв един продукт е Bone Nutrient Essential Complex на DoTERRA.

4 капсули от продукта съдържат Bone Nutrient Essential Complex на DoTERRA:

  • Калций от корали 1000мг. в лесноусвоима за организма форма. Това е препоръчителната ежедневна доза, особено необходима през пубертета, бременността, периода на кърмене и постменопаузата. Изключително важно е какъв калций приемаме. Например, солната киселина в стомаха преобразува неразтворимия калциев карбонат в йонна, разтворима и усвоима за тялото форма. С възрастта обаче (след 50г.), стомашната киселина в стомаха се понижава; това съвпада и с нарастващите нужди на тялото ни от повече калции. Всичко това налага допълнителен прием на калций от естествени източници, за да предотвратим недостига му в костите. Калцият от корали е натурален калций, който се различава от популярните хелатни и други съединения на калциева основа. Той се извлича от морските корали, които имат богат състав на различни минерали, но най-вече на калций, поради специфичната си структура и обитание. Кораловият калций е алкална форма на елемента, която не влияе негативно върху серумните нива на pH. Това е изключително важно за киселинността в стомаха и тялото, и предотвратява възможността калцият да бъде изхвърлен от организма или да се натрупа в бъбреците, което да доведе до образуване на камъни или песъчинки.
  • Магнезий (като magnesium chelate & ascorbate) 400 мг. Изключително важен за профилактиката и лечението на остеопорозата, тъй като 60% от наличният магнезий в тялото се намира в костите. Магнезиевият дефицит води до намаляване на костната здравина, намалява активността на остеобластите (клетките, образуващи костния матрикс и минерализацията на костта), влошаване на кръвоснабдяването на костта. Дефицитът на магнезий засилва оксидативният стрес и възпаление, това води до увеличаване на костната резорбция.
  • Витамин Д (as cholecalciferol and ergocalciferol) 810 IU. Този витамин е изключително важен за правилното усвояване на калция. Неговият дефицит се свързва с тежки болести като диабет, остеопороза и дори рак.

Най-добрият начин за набавяне на здравословни количества витамин Д е чрез излагане на слънце всекидневно. Тъй като през студените месеци цялостното излагане на тялото на светлина е ограничено, е от изключителна важност да се обърне внимание на здравословно и разнообразно хранене, а при нужда и от приемането му като добавка.

  • Витамин С (as magnesium ascorbate) 90мг. Той минерализира костта и стимулира костно-формиращите клетки да растат. Предотвратява разграждането на костта чрез инхибиране на костни клетки. Витамин С предотвратява оксидативния стрес, който е това, което наричаме  стареене .

Той е от съществено значение в синтеза на колаген. Когато нивото на витамин С е ниско, се случва точно обратното. Костните клетки, които разграждат костите наречени остеокласти се размножават и костните клетки, които определят минерализацията и новите кости не се образуват.

  • Биотин (as d-biotin) 300 мкг. Допринася за нормалното развитие на нервната система и протичащите в тялото метаболитни процеси.
  • Цинк (from yeast) 9 мг. Необходим е за нормалното функциониране на организма и усвояването на хранителните вещества. Изключително важен минерал за здравето на костите.
  • Мед (from yeast) 200 мкг. Участва в образуването и регулирането на женските полови хормони. При недостига на този елемент спада количеството на отделяните хормони. Този процес се задълбочава с възрастта, свързан е с климакса и появата на остеопороза.
  • Манган (from yeast) 200 мкг. Използва се при слаби кости. Участва в образуването на основата на костната тъкан. Влиза в състава на хранителни добавки срещу остеопороза и остеоартрит.
  • Boron, Бор (from yeast) 2 мг. Подпомага усвояването на калций и магнезий.

За поръчка или регистрация:
https://www.mydoterra.com/antoniyadonkova

За повече информация!

error: Content is protected !!
Scroll to Top