Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

Правилно ли използвате серумите си за лице?

Правилно ли използвате серумите си за лице?

Съдържание

Правилно ли използвате серумите си за лице?

Серумите са леки козметични формули с висока концентрация на активни съставки. Те доставят на кожата полезни съставки в дълбочина и лесно се абсорбират. Винаги се използват на почистено лице преди нанасянето на хидратиращия дневен или нощен крем. Обичайно се използват при проблемна кожа или като допълнителна anti-age грижа за изтощена и повяхнала кожа. Серумите съдържат най-мощната доза от съставки против стареене – антиоксиданти, пептиди и избелители на кожата като киселините.

Те не съдържат оклузивни или херметични овлажняващи съставки като вазелин или минерално масло, които предпазват водата от изпаряване. Те също така съдържат по-малко смазочни и сгъстяващи агенти, като масла от ядки или семена.

Трябва да знаете, че някои от серумите са подходящи за ежедневна употреба, но други с по-агресивно действие към кожата (като тези с ретинол и киселини) се прилагат по-рядко, тъй като могат да нарушат естествената защита и PH-то на нашата „кожна бариера“.

Серумите с активни съставки, като хиалуронова киселина или колаген могат да се използват ежедневно. Употребата на серум с витамин С, също може да използвате ежедневно, като сутрин е добре след употребата му да нанасяте и продукт с висок слънцезащитен фактор за да се предпазите от хипер пигментация.

Правилно ли използвате серумите си за лице с по-агресивен към кожата състав?

По-агресивните и ексфолиращи кожата серуми с гликолова и АНА киселина или пък ретинол, не се препоръчват от специалистите за ежедневна употреба. Тези продукти изискват редуване с хидратация с цел защита на естествената кожна бариера; а употребата им се препоръчва вечер.

Ако в ден 1 използвате серум с киселини или прилагате ексфолиация на кожата, в ден две може да нанасяте серум с ретинол например. В следващите два дни (3 и 4) се препоръчва да заложите на защитни продукти за кожа и лека хидратираща козметика с натурален състав, която да подхрани и успокои кожата и регулира естественото и РН.

Има много ползи от серумите, от изглаждане на фините линии до намаляване на възрастовите петна, които не можете да получите в друга формулировка, но те не винаги са подходящи за всяка кожа. Гелообразната им текстура може да не пасва добре на хора с хронични кожни заболявания и отслабена кожна бариера, като екзема или розацея. В повечето случаи не са достатъчни и за повяхналата и дехидратирана кожа; затова трябва да бъдат комбинирани с хидратиращи кремове (винаги ги нанасяйте след серума, защото съставките им образуват бариера върху кожата и пречат на навлизането на активните съставки от серума).

Приемът на достатъчно количество вода за деня също е гаранция за здрава кожна бариера и ефективното функциониране на най-големия човешки орган; кожата. Дефицитът на вода е свързан и с атопичен дерматит и екземи, които могат да засегнат кожата ни и да нарушат бариерната защита.

Не забравяйте и факта, че правилното нежно почистване на кожата със запазване на микробиома й е определящо за здравата и чиста кожа.

 

 

 

 

Етерично масло от смирна

СМИРНА (MYRRH)

СМИРНА (MYRRH) Етерично масло от СМИРНА (MYRRH) Това е смола, подобна на сок, на дърво от Африка и Близкия Изток, Commiphora myrrha, която се използва

Прочетете повече »
error: Content is protected !!
Scroll to Top