Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

15 Естествени антибиотици

15 Естествени антибиотици

Съдържание

15 Естествени антибиотици, които могат успешно да заместят синтетичните.

Природните антибиотици съществуват векове преди синтетичните им колеги да са на пазара. От борбата с упорити инфекции на дихателните пътища, лечение на външни инфекции или облекчаване на растежа на Candida, естествените антибиотици отдавна са доказали способността си да се лекуват.

Най-хубавото при естествените антибиотици е, че те не унищожават напълно чревната ви флора, за разлика от фармацевтичните такива.

Това, което ми харесва най-много при антибиотиците от природата, е, че те не разрушават напълно чревната ви флора, за разлика от синтетичните такива. Когато нашата чревна флора се атакува от химични антибиотици, имунитет ни е компрометиран, тъй като около 70 до 80% от имунните ни клетки се произвеждат в червата. Резултатът? Още по-слаба имунна система и по-висока чувствителност към болести.

Да не говорим, че много супер-клетъчни увреди (като MRSA) са се развили в резултат на мулти-лекарствена резистентност. Броят нараства всяка година, което прави фармацевтичните антибиотици практически безполезни. Въпреки това, естествените антибиотици издържат теста на времето и продължават да бъдат едни от най-силните методи за премахване на вредните бактерии от организма.

В доклад на „Европейския орган по безопасност на храните“ и „Центъра за контрол и превенция на заболяванията“ се отбелязва, че щамовете резистентни на антибиотиците се множат и всяка година, инфекциите в Европа (от антибиотична резистентност), причиняват 25 000 смъртни случая.

Освен това, страничните ефекти, които антибиотиците причиняват масово се подценяват. Те могат да доведат до токсични реакции, могат да увредят конкретни органи като черен дроб, бъбреци, костен мозък и др. Могат да причинят дисбактериоза, автоимунни реакции и вторични ендогенни инфекции.

Лечението с антибиотици може още да доведе до имунопатологични реакции като: алергии, имунодефицитни състояния.

За съжаление вече е доказано, че микробите имат способността да изработват устойчивост към всеки един антибиотик. Еволюцията на резистентността на патогените е плашеща. Ефективните дози на пеницилина например са нарастнали през годините от 800 на 200 милиона единици. Нови научни факти сочат, че хроничните инфекции се отличават от острите форми именно, защото при тях се образуват бактериални биоплаки, с които фагоцитите на организма не могат да се справят. Още по тревожен е факта, че бактерии от различни биоплаки си обменят информация и прехвърлят резистентността от един на друг вид.

Ако се каже, че трябва да приемате конвенционални антибиотици, приемайте ги само когато имате нужда от тях. Ако тялото ви може да се бори с инфекцията, тогава нека го направи. Можете също така да подобрите способността на тялото си да се бори с инфекцията, като подобрите диетата си и изхвърлите преработените храни. Повече свежи, цели плодове, зеленчуци, ядки и семена ще гарантират, че имунитетът ви ще остане силен.

И разбира се, друг чудесен начин да се предпазите от бактериални инфекции е чрез включването на естествени антибиотици.

15 Естествени антибиотици и антибактериални средства

Наличието на тези естествени антибиотици по всяко време ще ви гарантира, че имате нещо, към което да се обърнете, когато е трудно да се намерят алтернативи.

1. Колоидно сребро

Добре е за:  инфекция на ушите, пневмония, синузит, екзема, псориазис и тения.

Колоидното сребро е доказано, че контролира антибиотик-устойчиви суперфуги, които са практически неразрушими от съвременната медицина. Според едно проучване, над 650 различни болестотворни патогени са били унищожени след минути на излагане на малка капка колоидно сребро.

Ако искате да поддържате здравето си в дългосрочен план, вземете по една чаена лъжичка под езика си и го задръжте там за 30 секунди, преди да преглътнете. Ако искате да изградите имунната си система, правете същата доза 3 пъти на ден. За краткотрайна имунна подкрепа (не по-дълго от една седмица), приемайте по 1 чаена лъжичка 7 пъти на ден.

2. Суров чесън

Добре е за:  респираторни проблеми, зъбобол, бактериален вагинит, хроничен бронхит и дрождени инфекции.

Чесънът вероятно е един от най-добрите природни антибиотици. Неговото активно съединение, алицин, дава на чесъна невероятни антимикробни свойства. Според проучванията чесънът е ефективен срещу широка гама от грам-отрицателни и грам-положителни бактерии, включително мултирезистентни щамове на Escherichia coli.

Уверете се, че сте изяли суровия чесън, тъй като алицинът се унищожава при висока температура. Преди ядене, не забравяйте да го нарежете и оставете да се изложи на въздух за няколко минути. Нарязването освобождава ензима alliinase в чесъна. Също така, можете да вземете чесън в тинктура форма, или да го ядат сурови в салата или сок!

Забележка: Поглъщането на нарязания чесън няма да ви даде дъх от чесън, стига да не го дъвчете.

3. Етерично масло от риган

Добре е за: гъбичките на ноктите на краката, гингивит, обикновените настинки, зъбобол, ушите и храносмилателните проблеми като SIBO (бактериален свръхрастеж на тънките черва).

Маслото от риган съдържа съединение, наречено карвакрол – много силно съединение, което е фокус на над 800 изследвания. Приемането на орегано масло помага за борбата с множество видове вредни патогени, включително бактерии, гъбички и дрожди. Едно проучване, публикувано в “Вестник на лекарствените храни”, посочва, че маслата от риган “представляват евтин източник на естествени антибактериални вещества, които проявяват потенциал за използване в патогенни системи”.

Маслото от риган е антибиотик с пълен спектър, така че не го приемайте през цялото време. Трябва да го приемате само когато се опитвате да се борите с бактериални, гъбични или дрождеви инфекции. Добавете 3-4 капки риганско масло в чаша вода и пийте 2-3 пъти дневно преди хранене, за да укрепите имунната си система, когато се чувствате под времето.

4. Екстракт от листа от маслини

Добре е за: пневмония, кандида, менингит, хронична умора, хепатит В, гонорея, ушни инфекции, малария, инфекции на пикочните пътища, херпес зостер и туберкулоза

Екстрактът от маслинови листа съдържа мощен антиоксидант, наречен олеуропеин, който е изследван заради неговите антимикробни, антивирусни и противогъбични ефекти. Едно проучване открива как екстрактите от маслинови листа убиват почти всички изследвани бактерии, включително дерматофити (причиняващи инфекции на кожата, косата и ноктите), Candida Albicans и клетки от Escherichia coli.

Екстрактът от маслинови листа може да се приема за по-дълги периоди от време за дългосрочна имунна подкрепа. Допълнителни маслинови листа трябва да се приемат в диапазона от 500-1000 милиграма дневно.

5. Goldenseal Хидрастис

Добре е за: бактериален свръхрастеж на тънките черва или SIBO, улцерозен колит, гастрит, бронхит, инфекции на пикочните пътища, розово око и заболяване на венците.

Goldenseal помага за подобряване на функцията на имунната система чрез увеличаване на производството на антиген-специфични антитела. Проучванията потвърждават, че златният храна е ефективен начин за лечение на резистентни на антибиотици бактерии като MRSA. Goldenseal прави мощен дует в комбинация с ехинацея – тези две билки правят страхотно средство за естествен бронхит.

Goldenseal трябва да се приема само при опит за борба с инфекцията. Винаги следвайте инструкциите на бутилката на марката, която сте закупили. Препоръчителните дози варират значително, от 250 милиграма до 1 грам 3 пъти дневно.

6. Манука мед

Добре е за: бактериален свръхрастеж на тънките черва (SIBO), екзема, MRSA, стрептокок в гърлото, възпалителни заболявания на червата и алергии.

Естествените антибиотични свойства на манука меда го правят голямо лекарство за всяко заболяване, свързано с бактерии. Според изследване на Cardiff Metropolitan University медът Manuka регулира най-мощните гени на MRSA бактериите. Редовната употреба на този мед при разфасовки и други външни инфекции може действително да помогне да се задържи MRSA.

Медът Manuka е подходящ за употреба в дългосрочен план, в малки количества, за да се осигури силна имунна система. Може да се прилага локално към всякакви външни рани и / или инфекции с превръзка отгоре. Можете също така да приемате по-големи дози от Manuka мед, ако се опитвате да се отървете от бактериални инфекции в тялото си.

7. Липозомен витамин С

Добре е за: MRSA, инфекции на дихателните пътища, възпаление на венците, пневмония, малария и подагра.

Витамин С е от съществено значение за имунната система, развитието, растежа, здравето на костите и много повече. Той действа като антиоксидант, за да неутрализира свободните радикали и да намали риска от възпаления и заболявания. Витамин С се използва и от организма за синтез на колаген. Установено е, че витамин С е ефективен срещу резистентна към лекарства туберкулоза, дифтерия, вирусна пневмония и други заболявания. При грипни състояния е препоръчително приема да е 1г. дневно.

Винаги избирайте липозомния витамин С, тъй като той е много по-бионаличен от традиционните витамин С добавки. Както винаги, следвайте инструкциите на каквато и марка да изберете.

8. Ехинацея

Подходящо за: бавно заздравяващи рани, инфекции на горните дихателни пътища, инфекции на пикочните пътища, настинки и рак /

Преди да се появят конвенционалните антибиотици, ехинацеята е била за много хора, които се опитват да се борят с бактериалните инфекции. Сега, когато хората са гравитиращи повече към естествените средства, те оценяват антибактериалното действие на ехинацеята. Ехинацеята действа и като антисептик върху раните и е отлично лечение за възпалено гърло.

Приемането само на 10 милиграма ехинацея за период от 10 дни е достатъчно, за да запази имунната система силна. Както винаги, следвайте инструкциите на каквато и да е форма на добавка, която избирате да закупите.

9. Andrographis Индийска ехинацея

Добре е за: болки в гърлото, кашлица, инфекции на горните дихателни пътища и задръствания на синусите

Едно от основните предимства на Andrographis е чрез възстановяване на нормалния баланс в бактериалната флора на червата. Като се има предвид, че имунната система се намира в червата, това е добра новина за всички, които искат да повишат имунитета си. Едно проучване установи, че Andrographis е ефективен за инхибиране на бактериалния растеж на единадесет бактериални щама, включително Escherichia coli, Salmonella и Staphylococcus aureus.

Andrographis може да се използва за краткотрайни приложения, когато се опитва да избави тялото от инфекция. Както винаги, следвайте инструкциите на каквато и да е форма на добавка, която избирате да закупите.

10. Чага

Добре е за: заболявания на черния дроб, стомашни болки, паразити, улцерозен колит, рак, хепатит С и HIV.

Тази бореща се с болести гъба е едновременно антибактериална и антивирусна. Проучванията показват, че Chaga подпомага засилването на имунната система чрез увеличаване на производството на интерлевкин 6 (IL-6), както и на Т-лимфоцити. В резултат на това имунната система е по-способна да се справи с нахлуването на бактерии и вируси.

Чага може да се консумира редовно и е чудесен начин да се запази инфекцията в тялото.

Може също да помислите за следното:

11. Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво е едно от най-добрите антибактериални етерични масла.  Може да се използва безопасно външно при порязвания и ожулвания, кожни раздразнения, акне, бактериални и гъбични инфекции и инфекции на дихателните пътища, както и вътрешно.

12. Смирна

Миртата или още Смирна се използва от незапомнени времена за храносмилане, язви, кашлица, настинки, белодробна конгестия, астма, болка в артрит, рак, сифилис и др.

13. Куркума

Куркумата е ефективна за лечение на възпаление в организма, което е основната причина за почти всяко заболяване, известно на човека. Тя е и ефективна антибактериална.

14. Екстракт от семена от грейпфрут

Екстрактът от семена от грейпфрут е мощен природен антибиотик, който помага да се отървете от дрождите и гъбичките. Също така може да помогне и на тялото от плесени и паразити.

15. Pau D’arco

Pau D’Arco съдържа мощни активни съединения, които имат способността да убиват бактерии, вируси, гъбички и паразити. Тази кора също съдържа противовъзпалителни свойства, което спомага за намаляване на процента на инфекция в организма.

ЕКСТРАКТ ОТ СЕМКИ НА ГРЕЙПФРУТ? Нещо задължително през зимния сезон

За поръчка или регистрация:
https://www.mydoterra.com/antoniyadonkova

етерично масло от лимонена трева

ЛИМОНЕНА ТРЕВА, подправката на Изтока и ползите, които крие

Лимонена трева Дестилиранo от изсушените треви, етеричното масло от лимонена трева (Cymbopogon flexuosus) има много химически компоненти, които допринасят за неговите благоприятни действия. Те включват

Прочетете повече »
error: Content is protected !!
Scroll to Top