Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

COVID-19 препоръки за превенция

COVID-19 препоръки за превенция

Съдържание

COVID-19 препоръки за превенция; нутриенти, етерични масла и хранителни добавки за насърчаване на имунната система

Коронавирусът предизвика паника по целия свят, затворни са училищата, заведения, магазини и културни центрове. Отменят се спортните събития и се изолират цели общности, докато учените търсят решение как да контролират разпространението и лечението на вируса.

Коронвирусите (CoV) принадлежат към голямо семейство от вируси, изолирани досега в различни бозайници и птици. При хората тези вируси могат да причинят редица състояния, вариращи от леки респираторни инфекции до по-сериозни заболявания като тежък остър респираторен синдром (SARS) или респираторен синдром на Близкия изток (MERS). Коронавирусната болест 2019 (COVID-19) е нов щам на коронавирус, който наскоро беше идентифициран при хора.

COVID-19 изглежда силно преносим и тези, които са заразени, могат да го предадат на други, дори преди да са налице ясно изразени симптоми, което го прави много трудно контролируем. Въпреки, че хората могат да разпространяват вируса седмици след заразяването си, изследванията сочат, че той е най-заразен в ранните етапи. Според скорошно проучване, публикувано миналата седмица, COVID-19 може да живее на повърхности в продължение на 2-3 дни и дори може да оцелее във въздуха до три часа. Имакар, че от него може да се зарази всеки, смъртноста нараства пропорционално на възрастта. Тези, които са на 50г., например, са три пъти по-склонни да умрат от коронавирус, отколкото тези на 40 години.

Междувременно възрастните хора над 80 години имат смъртност от близо 15 процента. Симптомите на коронавирус често са леки и подобни на други респираторни инфекции, включително обикновената настинка. Въпреки, че някои хора могат да не проявяват никакви симптоми, в повечето случаи те се появяват от 3 до 13 дни след заразяването с вируса. Те включват: треска, температура, затруднено дишане, болки в гърлото, задух и болка в гърдите, понякога и хрема. В тежките случаи коронавирусът може също да причини и по-сериозни проблеми; включително пневмония, бъбречна недостатъчност, тежък остър респираторен синдром или дори смърт.

На 11 март Световната здравна организация (СЗО) официално повиши статуса на коронавирус от епидемия до пандемия. Макар много он-лайн източници да твърдят, че продукти като бял оцет и домашни дезинфектанти могат да убият вируса, все още няма доказателства в подкрепа на тези твърдения. Следователно, докато не бъде пусната ваксина или лечение срещу вируса, предприемането на няколко основни защитни мерки е най-разумния вариант. Същото важи и за множеството хранителни добавки и илачи, които заливат пазара.

Тъй като на този етап няма достатъчно клинични изследвания, които да установят как най-адекватно да се въздейства на новата в световен мащаб пандемия, се разчита на средства и подходи, които са доказали успешното си действие над аналогични вирусни патогени. Същото можем да споделим и за етеричните масла. Да, те имат силни антибактериални и противовирусни възможности, но на този етап няма ясни доказателства и изпитвания, които да доказват 100% им ефективност към щама. Със сигурност, това което можем да кажем категорично е, че те са част от естествения подход за засилване на организма и биха могли успешно да подпомогнат възстановителния процес за справяне на тялото с патогените.

Знаете ли, че хората докосват лицата си до 23+ пъти в час? И също, че в 44% от случаите хората осъществяват контакт с лигавиците си (очи, нос, уста) – д-р Елиза Сонг.

Най-добрата защита срещу коронавирус си остава спазването на стриктна хигиена и изолирането за период от време за да се редуцира разпространението на инфекцията. Изключително важно е да си миете ръцете възможно най-често и да се уверите, че повишавате имунитета си. Това е разковничето. Укрепването на имунната ви система е ключът към поддържането на здравето ви през цялата година и особено сега.

Ето и най-често препоръчваните съвети за подсилване на имунитета и превенция срещу COVID-19:

 • Уверете се, че получавате 7-9 часа дълбок и пълноценен сън: напрегнатото и уморено тяло е по-податливо на нашественици.
 • Измиването и дезинфекцията на повърхности, които редовно използвате, може да помогне да се блокира разпространението на микроби, за да се предотврати инфекцията. Пръскайте или бършете с On Guard Mist спрей или дезинфектант всички най-често докосваните места, като: дръжки на врати, клавиатури, батерии за вода, телефони, тоалетни и обществени зони.
 • Измивайте редовно ръцете си, като използвате сапун или вода или разтвор на алкохолна основа, което може да помогне за унищожаване на вируси и предотвратяване на разпространението на микроби.
 • Увеличете приема на хранителни вещества с растителна основа, нека в менюто ви преобладават плодовете и зеленчуците. Добавете и билки и храни като риган, мащерка, розмарин, джинджифил, чесън, бъз.
 • Използвайте вашите масла! Най-добрите имунитетни масла са: розмарин, мащерка, чаено дърво, канела, копайба, лимон, дишайте, евкалипт и DDR Prime. Маслото от риган също може да бъде полезно за поддържане на здрава имунна система и здравословна функция на имунната ви система. Основният активен компонент – carvacrol, е това, което се смята, че осигурява тези ползи.
 • Останете хидратиран през целия ден + добавете етерично масло от лимон във водата. Той е силен антиоксидант, изчиства паразитите и дезинфекцира.
 • Подкрепете тялото си с добавки, особено витамини C, A, D, сироп от бъз, ехинацея, цинк, мултивитамин и пробиотици. Витамин С поддържа здрава имунна система. Ежедневните нужди от витамин С са 300 милиграма дневно и до 1000–3000 милиграма дневно по време, когато може да искате да консумирате повече. Най-добрите хранителни източници на витамин С са плодове и зеленчуци, включително цитрусови плодове, домати, пипер. Витамин D3 е полезен и за способността му да поддържа здрава имунна система. Витамин D3 също е неразделна част от нормалната, здравословна функция на имунните клетки в организма. Препоръките за дозировка варират от 400 до 800 IU на ден до 5000 IU. Доказано е, че сиропът от бъз помага за поддържане на здрава имунна система и здравословна функция на имунната система.
 • Накиснете се в солна баня Epsom с лавандула, лимонова трева и тамян, за да намалите стреса и да повишите нивата на магнезий.
 • Поддържайте разстояние. В идеалния случай се опитайте да поддържате поне три фута разстояние от другите, ако сте в общност, където COVID-19 се разпространява. Това може да ви помогне да предотвратите дишането на всякакви течни капчици, съдържащи вируса, които могат да се напръскат през носа или устата чрез кашлица и кихане.
 • Избягвайте да докосвате очите, носа и устата. Ръцете ви могат да принесат вируси от повърхностите, които докосвате. Докосването на лицето ви с немити ръце може да пренесе тези микроби, които след това могат да влязат в тялото и да причинят инфекция.
 • Ако сте болни, трябва да носите маска за лице, преди да влезете в офиса на медицински специалист и по всяко време, когато сте около другите.
 • Движете тялото си. Това помага на лимфната система и кръвта да се движат през тялото, за да детоксикират метаболитните отпадъци и да доставят хранителни вещества и кислород, където е необходимо.
 • Изхвърлете преработената захар, защото тя потиска имунната система. Подкрепете червата си. 70% от имунната ви система се намира в червата ви. Добавете костен бульон, пробиотици, ферментирали храни и много зеленчуци.
 • Потърсете медицинска помощ рано. Ако не се чувствате добре, най-добре е да останете вкъщи, за да не заразявате другите. Ако получите по-сериозни странични ефекти като кашлица, висока температура или задух, свържете се със собствения си здравен лекар или местния здравен орган, за да определите следващите стъпки. Според Центровете за контрол и профилактика на заболяванията, понастоящем няма специфично лечение за COVID-19. Тези, които са заразени, могат да получат медицинска помощ за подпомагане на облекчаване на симптомите, което може да включва и грижи за поддържане на жизненоважни функции на органите при по-тежки случаи.

Няма одобрени лечения за коронавируси и ефективни антивирусни лекарства като цяло. Освен това, разработването на нови лекарства може да изисква големи инвестиции по отношение на време, пари и ресурси, което е доста сериозно предизвикателство за цялото общество, докато се намери ваксина или лекарство срещу COVID-19.

Ето и какво казват природните доктори по темата:

1.тук

2.тук

3.тук

4. тукС нарастваща загриженост за COVID-19 (коронавирус Wuhan 2019), много хора се чудят кои етерични масла са антивирусни и може да им помогнат да останат здрави през целия грипен сезон. Инфекциозните заболявания, причинени от различни патогени, са по-чести през определени периоди от годината. Въпреки че нямаме изследвания, показващи пряката активност на етеричните масла срещу COVID-19, учените са открили множество етерични масла с антивирусни свойства. Това не означава, че можем да използваме тези масла за предотвратяване или лечение на COVID-19, но биха могли да подпомогнат значително оздравителния процес. Употребата на тези етерични масла може да подкрепи нормалните защитни дейности на имунната ви система.

Ето и кратък списък с научни изследвания, на някои от най-често прилаганите за целта масла, която можете да откриете на страницата на др. Скот Джонсън:

Анасон (херпес-симплексни вируси тип 1 и 2; HSV-1 и HSV-2)
Лаврова лайка (SARS-коронавирус)
Бергамот (грипен вирус A1 / Denver / 1/57 H1N1) (1)
Cajeput (HSV-1)
Канела (грипен вирус A1 / Denver / 1/57 H1N1) (1)
Карамфил (норовирус)
Евкалипт, евкалипт бикостата (Coxsakievirus B3 Nancy щам)
Евкалипт, глобул (грипен вирус A1 / Denver / 1/57 H1N1) (1)
Гераниум (грипен вирус A1 / Denver / 1/57 H1N1, вирус на река Рос) (1), (2)
Немска лайка (HSV-1, HSV-2)
Джинджифил (алфахерпес вирус 1) (3)
Грейпфрут (вирус на хепатит А) (4)
Плодове и листа от кумкуат (вирус на птичия грип H5N1)
Лимон вербена (вирус на жълта треска; вирус на денга треска)
Лимонена трева (грипен вирус A1 / Denver / 1/57 H1N1; вирус на река Рос; HIV-1) (4), (5)
Манука (HSV-1, HSV-2)
Kора от мандарина (вирус на птичия грип H5N1)
Мелиса (херпес, вирус на птичия грип A H9N2)
Риган (вирус на жълта треска, миши норовирус, HSV-2) (6)
Мента (HSV-1, HSV-2)
Розмарин (вирус на хепатит А) (4)
Сандалово дърво, album Santalum (HSV-1)
Звезден анасон (HSV-1)
Чаено дърво (грипен вирус A / PR / 8 H1N1) (7)
Мащерка (HSV-1; грипен вирус A1 / Denver / 1/57 H1N1; HIV-1) (1), (5)

Ето някои общи насоки за използване на етерични масла:

Ароматни: Добавете 2 до 4 капки от избраните от вас масла на 100 мл вода в любимия си дифузор.

Локално: Нанесете 2 до 3 капки олио в смесено в носещо масло и втрийте в горната част на гърдите и гърба или масажирайте в стъпалата.

Перорално: Приемайте по 1 или 2 капки директно под езика, по-меките масла може и няколко пъти дневно; или добавете 1 до 5 капки етерично масло в капсула и приемайте на всеки 4 до 6 часа.

Етеричните масла работят с тялото ви чрез множество пътища и механизми на действие, за да подпомогнат възстановяването на здравето. Използването им отговорно и разумно ще ви помогне да останете здрави през целия сезон и да се върнете по-бързо в нормалната си рутина.

Тази информация не е предназначена за диагностициране, лечение и предотвратяване на всяка болест. Потърсете подходяща медицинска помощ, ако имате заболяване или медицинско състояние. Консултирайте се с информиран медицински специалист, преди да използвате етерични масла.

За връзка:

Antonia Donkova 0899 807066

Енергийни вибрации

Как етеричните масла могат да повишат нашите енергийни вибрации и да ни направят здрави и балансирани

Как етеричните масла могат да повишат нашите енергийни вибрации и да ни направят здрави и балансирани? Днес открехвам завесата към една голяма тема, а именно

Прочетете повече »
error: Content is protected !!
Scroll to Top