Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

дифузер за етерични масла

Дифузер за етерични масла – нещо повече от ароматерапия

Съдържание

ДИФУЗЕР за етерични масла – нещо повече от ароматерапия

Ултразвуковият дифузер е устройство, което с помощта на ултразвукова честота (вибрация) превръща вложената в него смес (комбинация от вода и етерични масла) във финна мъгла, която се разнася във въздуха под формата на микромолекули. Това е един уред, който е изключително подходящ за зимния сезон, когато въздуха в помещенията е сух, поради наличието на отоплителни средства и нагреватели. Те изсушават дихателните пътища (нос-синуси-гърло) и това прави защитните ни мембрани по-податливи на вируси и бактерии, които преминават през пукнатините на тази тъкан. Намалените защитни функции на лигавицата са предпоставка за развитие на болестен процес в организма.

Роля на дифузер за етерични масла.

Ролята на дифузера е да овлажни, йонизира и пречисти въздуха. Това е един от най-ефективните и щадящи инструменти за намаляване на потенциала на грипни и вирусни инфекции. Освен като превенция срещу вирусите, дифузерът е и пръв помощник за облекчаване на вече активирани болестни процеси като хрема и запушен нос. Той може да облекчи дишането и да втечни лепкавите и гъсти секрети.

Още употреби на дифузер за етерични масла

Може да използвате това прекрасно устройство и за превенция, като дифузвате ежедневно утвърдените защитни комбинации, като On Guard например (когато ви дойдат гости или има вече болен в семейството) за да се предпазите от вирусите. Приложенията на дифузерът и комбинациите от масла са безкрайни. Във нашето семейство вече е традиция децата да заспиват спокойни с мириса на лавандула в спалнята. Дифузерът за кола също ни придружава тръгвайки на почивка или дълъг път с мента под ръка, срещу прилошаване и повръщане. Знаете ли, че етеричните масла достигат до мозъка за 20 секунди чрез обонянието?

Ако не разполагате с дифузер за етерични масла, може да вдишвате от маслата директно (от бутилката) или да капнете 1-2 капки на възглавницата или на памучен тампон или кърпа. С терапевтична цел ще се впечатлите колко бързо ще отпушите носа си със “синус бомбата”, дишайки над чашата с гореща вода. Не подценявайте лечебните свойства на етеричните масла, те могат да са вашият верен приятел за справяне с ежедневните ситуации и неразположения!

16x9 types of diffusers product blog us english web
Дифузери Дотера

Както вече знаете от предишните ми постове, дифузерите на DoTERRA са изработени от специална пластмаса, така че да не се наруши качеството на разпръснатото във въздуха масло и то наистина да има лечебни качества за нас. Освен това, дифузерите са една естествена и безвредна алтернатива за ароматизиране и освежаване на помещенията у дома. з

Съществуват различни вариации на дифузиращи устройства. Те се различават по режим на работа (с или без прекъсване), сила на изпаряваната струя ( която трябва да е съобразена с големината на помещението и неговата кубатура), резервоар за количество течност (от него зависи и времето на работа), както и различни екстри като сменяща се светлина, звуци и музика (при детските и бебешки дифузери), форма, размер и т.н.

За по-добър и траен ефект е добре периодично да почиствате уреда с влажна кърпа или памучен тампон, като преди това накиснете резервоара в смес от вода и оцет за около 15 минути. Как да правите това?

 

Употреба и почистване на дифузер – препоръки

Важно е и да вметна, че ултразвуковата дифузия със студена пара не нарушава качествата на етеричното масло, за резлика от арома-лампите, при които има нагряване. Не забравяйте: Нагряването разрушава свойствата на маслата!!!

За поръчка или регистрация към:
https://www.mydoterra.com/antoniyadonkova

error: Content is protected !!
Scroll to Top