Ултразвуковият дифузер е устройство, което с помощта на ултразвукова честота (вибрация) превръща вложената в него смес (комбинация от вода и етерични масла) във финна мъгла, която се разнася във въздуха под формата на микромолекули. Това е един уред, който е изключително подходящ за зимния сезон, когато въздуха в помещенията е сух, поради наличието на отоплителни средства и нагреватели. Те изсушават дихателните пътища (нос-синуси-гърло) и това прави защитните ни мембрани по-податливи на вируси и бактерии, които преминават през пукнатините на тази тъкан. Намалените защитни функции на лигавицата са предпоставка за развитие на болестен процес в организма.

Ролята на дифузера е да овлажни, йонизира и пречисти въздуха. Това е един от най-ефективните и щадящи инструменти за намаляване на потенциала на грипни и вирусни инфекции. Освен като превенция срещу вирусите, дифузерът е и пръв помощник за облекчаване на вече активирани болестни процеси като хрема и запушен нос. Той може да облекчи дишането и да втечни лепкавите и гъсти секрети.

Може да използвате това прекрасно устройство и за превенция, като дифузвате ежедневно утвърдените защитни комбинации, като On Guard например (когато ви дойдат гости или има вече болен в семейството) за да се предпазите от вирусите. Приложенията на дифузерът и комбинациите от масла са безкрайни. Във нашето семейство вече е традиция децата да заспиват спокойни с мириса на лавандула в спалнята. Дифузерът за кола също ни придружава тръгвайки на почивка или дълъг път с мента под ръка, срещу прилошаване и повръщане. Знаете ли, че етеричните масла достигат до мозъка за 20 секунди чрез обонянието? Ако не разполагате с дифузер, може да вдишвате от маслата директно (от бутилката) или да капнете 1-2 капки на възглавницата или на памучен тампон или кърпа. С терапевтична цел ще се впечатлите колко бързо ще отпушите носа си със “синус бомбата”, дишайки над чашата с гореща вода. Не подценявайте лечебните свойства на маслата, те могат да са вашият верен приятел за справяне с ежедневните ситуации и неразположения!

Дифузери Дотера

Както вече знаете от предишните ми постове, дифузерите на DoTERRA са изработени от специална пластмаса, така че да не се наруши качеството на разпръснатото във въздуха масло и то наистина да има лечебни качества за нас. Освен това, дифузерите са една естествена и безвредна алтернатива за ароматизиране и освежаване на помещенията у дома. Съществуват различни вариации на дифузиращи устройства. Те се различават по режим на работа (с или без прекъсване), сила на изпаряваната струя ( която трябва да е съобразена с големината на помещението и неговата кубатура), резервоар за количество течност (от него зависи и времето на работа), както и различни екстри като сменяща се светлина, звуци и музика (при детските и бебешки дифузери), форма, размер и т.н.

За по-добър и траен ефект е добре периодично да почиствате уреда с влажна кърпа или памучен тампон, като преди това накиснете резервоара в смес от вода и оцет за около 15 минути.

Важно е и да вметна, че ултразвуковата дифузия със студена пара не нарушава качествата на етеричното масло, за резлика от арома-лампите, при които има нагряване. Не забравяйте: Нагряването разрушава свойствата на маслата!!!

За поръчка или регистрация към:
https://www.mydoterra.com/antoniyadonkova

Категории: Полезни съвети

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 − четири =