Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

Smart & sassy

DoTERRA Smart & sassy, силен метаболизъм и контрол над теглото

Съдържание

DoTERRA Smart & sassy, силен метаболизъм и контрол над теглото

Smart & sassy  капсули DoTERRA съдържа етерични масла от Грейпфрут и Лимон, и двете от които имат високо съдържание на лимонен, за да подпомогнат пречистването и прочистването на тялото (1). Двете цитрусови масла са доказани детоксикатори, но ползите им върху оздравителните процеси в тялото са далеч повече. Лимонът е едно от най-често употребяваните и достъпни етерични масла. Всеизвестни са неговите ползи за алкализиране и изчистване на тялото. Лимоновото масло е силно антимикробно средство, лекува чревни паразити и има глистогонно действие. Намалява ерозията на стомашната лигавица, прилага се при киселини, гастрит и ред стомашни дискомфорти.

Маслото стимулира лимфния дренаж, втечнява натрупаните слуз и секрети, разтопява жлъчните камъни, засилва имунната система и подпомага изгарянето на мазнините.

Грейпфрутът в Smart & sassy(2) почиства организма от токсини и отпадъци, активира лимфата и контролира задържането на течности, като засилва и метаболизма. Това масло намалява апетита и насърчава загубата на тегло.

Ментата пък подпомага храносмилането и насърчава ограничаването на апетита. Основно масло за добро храносмилане и стомашни неразположения от различен произход. Маслото от мента е ефективно при страдащи от IBS и третиране на E.coli и други вредни патогени, които могат да причинят SIBO, предпоставка за пропускливи черва (3).

Джинджифилът и Канелата в Smart & sassy са следващите допълнения в сместа, които осигуряват здрава храносмилателна и метаболитна подкрепа. Канелата например, освен че изгаря мазнините, има способност да балансира нивата на кръвната захар и триглицеридите, както и да се бори с ред бактерии и патогени (между които и Хеликобактер пилори) (4).

Джинджифилът е доказан антиоксидант и противовъзпалително средство без аналог, прилага се често при храносмилателни неразположения, като гадене, стомашни болки, спазми, диария и др.

Когато е комбиниран със здравословно хранене и физически упражнения, Slim & Sassy Metabolic Blend капсули за отслабване могат да ви помогне да постигнете целта си за управление на теглото и да поддържате здравословно тегло за цял живот.

Алфа-глюкозидазни инхибитори, ограничават храносмилането на въглехидратите.  По този начин те помагат за подобряване на гликемичния контрол при диабет тип 2 и намаляват скоковете на кръвната захар след хранене.  Скорошно предклинично проучване оценява способността на 62 етерични масла да инхибират алфа-глюкозидазата.  Сред тях джинджифилът е силен инхибитор, което предполага, че може да бъде полезен при диабет и пикове на кръвната захар след хранене.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36278134/

За повече информация!

МЕНОПАУЗА и етерични масла

МЕНОПАУЗА и етерични масла

МЕНОПАУЗА и етерични масла Менопаузата е естествен биологичен процес при жените между 40-50 години, свързан с постепенно затихване на репродуктивните функции при жените. Продължителността на

Прочетете повече »
error: Content is protected !!
Scroll to Top