Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

Качеството на етеричните масла

Качеството на етеричните масла

Съдържание

Качеството на етеричните масла. Защо е важно къде и как са отглеждани растенията, от които се извличат ?

Автор : Десислава Георгиева

Това е изследване направено самоволно от една моя позната, която е химичен научен работник.
Решила е своеволно да изследва етерично масло добито от един и същи вид растение, което е отглеждано в биологична среда, почва и вода, но на три различни места. Северна, средна и южна част на Португалия. И трите растения на теория са перфектни, защото са отглеждани с всички биологични фактори. Но поради това, че растенията са отглеждани в различен климат (и то климат в държава, в която климата не е толкова различен все пак), етеричните масла имат абсолютно различни лечебни стойности. В графата може да се види това и трите са отбелязани с различен цвят.

Дотера е компания, която се фокусира не само върху биологичното отглеждане на растенията, но преди да започне да добива дадено масло прави проучване от коя част на света това масло би дошло с най-високи медицински стойности.

Pic 1

В случая ако дадем 15лв. за масло, което е дошло от място с почти никакви такива условия за растението, ние сме дали тези 15лв. на вятъра. Аз лично бих предпочела да дам повече, но да знам, че това масло наистина има медицинска и лековита стойност. Като например, всички знаем, че най-добрата и лечебна лавандула расте в България. Аз лично бих дала повече пари и да я купя нея, а не да купя лавандула дошла от Китай. Или евкалипт от Австралия и то от част на Австралия, където расте най-добре, а не евкалипт от Гърция или някъде другаде.

Има приказка: По-евтиното винаги излиза по-скъпо след това. За това е важно, когато искаме да се грижим за нашето здраве и здравето на децата ни, да не търсим най-евтиното, а най-доброто.

За поръчка или регистрация:
https://www.mydoterra.com/antoniyadonkova

error: Content is protected !!
Scroll to Top