Кандида албиканс, вагинална кандида и етеричните масла в помощ на оздравителната терапия

Съдържание

За поръчка или регистрация:
https://www.mydoterra.com/antoniyadonkova

Кандида  албиканс е една от най-често срещаните гъбични инфекции в човешкото тяло и червата. Най-честата причина за свръхрастежа й обикновено е приема на медикаменти, като антибиотиците например, както и приемането на много богати на захар храни. Гъбичката кандида може да обхване всички части на тялото и да предизвика симптоми като главоболие, пропускливи черва, липса на концентрация и фокус, депресия, умора, подуване, проблеми с храносмилането, диария, гадене, сексуални затруднения и дори възпалени венци. Каквото и лечение да предприемете, за да се преборите с Кандида, то винаги трябва да е комбинирано с хранителен режим. Важно е да изключите всички храни съдържащи захар, както и някои плодове и зеленчуци (като картофи и цвекло), дори и меда. Соевите продукти и въглехидратите също трябва да се изключат от менюто ви, както и ферментиралите и млечните храни съдържащи дрожди, които подпомагат допълнителното разрастване на гъбичката. Изключете също алкохола, кафето и се опитайте да включите натурален ябълков оцет и чиста морска сол към храните и салатите. Нерафинираното кокосово масло, което е доказан помощник в борбата с Кандида, също е важно да присъства в хранителната програма, както и протеинови храни и пресни тъмно зелени зеленчуци и здравословни семена и мазнини. Взимайте пребиотични и пробиотични таблетки ежедневно и такива, които съдържат Saccharomyces boulardii ( добра бактерия, подпомагаща борбата с Кандида). Хранителни добавки като витамин Ц, Д3, келп с високо съдържание на йод, Pau d’arco, и добавки съдържащи куркума, риган и канела. За борба с гъбичките и бактериите Дотера е разработила специална хранителна добавка от киприлова (от кокос) киселина и комбинация от силни антибактериални и противогъбични масла като: Лимонена трева, Риган, Лимон, Мащерка, Мента и Чаено дърво, под търговското име GX Assist. Този продукт може успещно да се комбинира с пробиотика на DoTERRA,  PB Assist.

ВАГИНАЛНА КАНДИДА

Кандида трябва да се лекува комплексно и при двамата партнори, тъй като е еднакво ефективна и при двата пола. Когато се третира вагиналният тракт, трябва да се има в предвид, че мукозната мембрана е много ранима и никога да не се прилагат в нея етерични масла в неразреден вид. Маслата в помощ на това състояние са:

Chamomile german

Geranium

Niaouli

Lemongrass

Tea tree

Myrrh

Cajiput Melaleuca

Thyme linalool

Litsea cubeba

Patchouli

Lavender

Palmarosa

Oregano

Lemon

Manuka (Leptospermum scoparium)

Има няколко начина на прилагане на тези маслени комбинации.

1. Най- добрият вариант е да използвате истинско, органично кисело мляко, по възможност заквасено от вас от прясно домашно с добавени в него пробиотични щамове и съхранявано в хладилник.

БЛЕНД 1

Chamomile german – Римска лайка – 5капки

Lavender – Лавандула – 5 капки

Tea tree – Чаено дърво – 5 капки

БЛЕНД 2

Manuka – 5 капки

Palmarosa – 5 капки

Geranium – 5 капки

Добавете една от горните комбинации в 2 унции (57гр.) кисело мляко и разбъркаите добре. С помощта на апликатор за тампон или пластмасова лъжичка поставете сместа във влагалището. Може да прилагате веднъж дневно, като е добре да престоите със сместа в легнало положение поне 10 минути. Може да си помогнете с възглавница под дупето за да надигнете таза.

2. Следващият метод е свързан с използването на органично, студенопресовано кокосово масло.

Това е продукт, който на студено се втвърдява, но се разтапя от топлината. Тъй като есенциалните масла трябва да бъдат добре миксирани с кокоса е добре да разтопите 5 чаени лъжички кокосово масло (или 25мл.) в малък съд и щом маслото поизстине да добавите бленда от етерични масла. Това количество е достатъчно за 10 апликации. Може да го държите в хладилника и при нужда да вземете по ½ чаена лъжичка от сместа, която да поставите в супозитория (свещичка), след което да приложите във влагалището. Отново трябва да сте в легнало положение за 10 минути, докато сместа се разтопи и изтече. Затова е добре да поставите ежедневна превръзка за по-голям комфорт.

БЛЕНД с кокосово масло

Geranium – Здравец – 3 капки

Tea tree – Чаено дърво – 2 капки

Patchouli – Пачули – 1 капка

3. Третият метод е да използвате органичен, домашен ябълков оцет и вода.

БЛЕНД с ябълков оцет

Lemongrass 2 капки

Lavender 2 капки

Manuka 2 капки

Tea tree 2 капки

Niaouli 2 капки

Добавете етеричните масла в 3 ½ супени лъжици (50мл.) органичен ябълков оцет, разбъркайте добре и добавете сместа в 2 ½ чаши (600мл.) леко топла вода. Използвайте получената смес в маточен душ за период от 3 дни.

Когато влагалищната лигавица е много възпалена, може да се използва и друг метод със сода бикарбонат. Поставяте ½ супена лъжица сода (7г.) в 2 ½ чаши (600 мл.) вода и добавяте по 2 капки етерично масло от Лавандула и Лайка и направете промивка.

error: Content is protected !!
Scroll to Top