Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

вагинална кандида и етеричните масла

Вагинална кандида и етеричните масла

Съдържание

Вагинална кандида и етеричните масла в помощ на оздравителната терапия

Кандида  албиканс е една от най-често срещаните гъбични инфекции в човешкото тяло и червата. Най-честата причина за свръхрастежа й обикновено е приема на медикаменти, като антибиотиците например, както и приемането на много богати на захар храни. Гъбичката кандида може да обхване всички части на тялото и да предизвика симптоми като главоболие, пропускливи черва, липса на концентрация и фокус, депресия, умора, подуване, проблеми с храносмилането, диария, гадене, сексуални затруднения и дори възпалени венци. Каквото и лечение да предприемете, за да се преборите с Кандида, то винаги трябва да е комбинирано с хранителен режим.

Важно е да изключите всички храни съдържащи захар, както и някои плодове и зеленчуци (като картофи и цвекло), дори и меда. Соевите продукти и въглехидратите също трябва да се изключат от менюто ви, както и ферментиралите и млечните храни съдържащи дрожди, които подпомагат допълнителното разрастване на гъбичката. Изключете също алкохола, кафето и се опитайте да включите натурален ябълков оцет и чиста морска сол към храните и салатите. Нерафинираното кокосово масло, което е доказан помощник в борбата с Кандида, също е важно да присъства в хранителната програма, както и протеинови храни и пресни тъмно зелени зеленчуци и здравословни семена и мазнини.

Взимайте пребиотични и пробиотични таблетки ежедневно и такива, които съдържат Saccharomyces boulardii ( добра бактерия, подпомагаща борбата с Кандида). Хранителни добавки като витамин Ц, Д3, келп с високо съдържание на йод, Pau d’arco, и добавки съдържащи куркума, риган и канела. За борба с гъбичките и бактериите Дотера е разработила специална хранителна добавка от киприлова (от кокос) киселина и комбинация от силни антибактериални и противогъбични масла като: Лимонена трева, Риган, Лимон, Мащерка, Мента и Чаено дърво, под търговското име GX Assist. Този продукт може успещно да се комбинира с пробиотика на DoTERRA,  PB Assist.

Вагинална кандида и етеричните масла

 

Кандида трябва да се лекува комплексно и при двамата партнори, тъй като е еднакво ефективна и при двата пола. Когато се третира вагиналният тракт, трябва да се има в предвид, че мукозната мембрана е много ранима и никога да не се прилагат в нея етерични масла в неразреден вид. Маслата в помощ на това състояние са:

Chamomile german

Geranium

Niaouli

Lemongrass

Tea tree

Myrrh

Cajiput Melaleuca

Thyme linalool

Litsea cubeba

Patchouli

Lavender

Palmarosa

Oregano

Lemon

Manuka (Leptospermum scoparium)

Вагинална кандида и етеричните масла, начини на прилагане:

 

  • Най- добрият вариант е да използвате истинско, органично кисело мляко, по възможност заквасено от вас от прясно домашно с добавени в него пробиотични щамове и съхранявано в хладилник.

БЛЕНД 1

Chamomile german – Римска лайка – 5капки

Lavender – Лавандула – 5 капки

Tea tree – Чаено дърво – 5 капки

БЛЕНД 2

Manuka – 5 капки

Palmarosa – 5 капки

Geranium – 5 капки

Добавете една от горните комбинации в 2 унции (57гр.) кисело мляко и разбъркаите добре. С помощта на апликатор за тампон или пластмасова лъжичка поставете сместа във влагалището. Може да прилагате веднъж дневно, като е добре да престоите със сместа в легнало положение поне 10 минути. Може да си помогнете с възглавница под дупето за да надигнете таза.

  • Следващият метод е свързан с използването на органично, студенопресовано кокосово масло.

Това е продукт, който на студено се втвърдява, но се разтапя от топлината. Тъй като есенциалните масла трябва да бъдат добре миксирани с кокоса е добре да разтопите 5 чаени лъжички кокосово масло (или 25мл.) в малък съд и щом маслото поизстине да добавите бленда от етерични масла. Това количество е достатъчно за 10 апликации. Може да го държите в хладилника и при нужда да вземете по ½ чаена лъжичка от сместа, която да поставите в супозитория (свещичка), след което да приложите във влагалището. Отново трябва да сте в легнало положение за 10 минути, докато сместа се разтопи и изтече. Затова е добре да поставите ежедневна превръзка за по-голям комфорт.

БЛЕНД с кокосово масло

Geranium – Здравец – 3 капки

Tea tree – Чаено дърво – 2 капки

Patchouli – Пачули – 1 капка

  • Третият метод е да използвате органичен, домашен ябълков оцет и вода.

БЛЕНД с ябълков оцет

Lemongrass 2 капки

Lavender 2 капки

Manuka 2 капки

Tea tree 2 капки

Niaouli 2 капки

Добавете етеричните масла в 3 ½ супени лъжици (50мл.) органичен ябълков оцет, разбъркайте добре и добавете сместа в 2 ½ чаши (600мл.) леко топла вода. Използвайте получената смес в маточен душ за период от 3 дни.

  • Когато влагалищната лигавица е много възпалена, може да се използва и друг метод със сода бикарбонат. Поставяте ½ супена лъжица сода (7г.) в 2 ½ чаши (600 мл.) вода и добавяте по 2 капки етерично масло от Лавандула и Лайка и направете промивка.

За поръчка или регистрация:
https://www.mydoterra.com/antoniyadonkova

error: Content is protected !!
Scroll to Top