Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

Клетъчен рестарт с NAD+

Клетъчен рестарт с NAD+?

Съдържание

Клетъчен рестарт с NAD+? Как да спрем стареенето и да преобърнем митохондриалната дисфункция?

През юни 2018 г. Световната здравна организация (СЗО) публикува 11-то издание на своята Международна класификация на болестите и за първи път добави стареенето. Класификацията на стареенето като болест проправя пътя за нови изследвания на нови терапевтични средства за забавяне или обръщане на заболявания, свързани с възрастта, като рак, сърдечно-съдови и метаболитни заболявания и невродегенерация.

Всъщност бавният, неизбежен процес на стареене е описан като „каскада от разрушаване” на здравината, задействана чрез намаляване на системната биосинтеза на NAD+ и произтичащите от това функционални дефекти в чувствителните органи и тъкани.

Многобройни проучвания показват, че повишаването на нивата на NAD+ повишава инсулиновата чувствителност, обръща митохондриалната дисфункция и удължава живота.

Клетъчен рестарт с NAD+. Изследванията показват, че NAD+ не само осигурява енергията, от която се нуждаем, за да функционираме, да растем и да се възстановяваме, но всъщност може да бъде от решаващо значение за спиране на процеса на стареене. Потискат свързаното с възрастта възпаление на мастната тъкан, засилват инсулиновата секреция и инсулиновото действие, подобряват митохондриалната функция, подобряват невронната функция в мозъка , и още.

Въпреки че NMN се среща естествено в малки количества в плодове и зеленчуци като авокадо, броколи, зеле, едамаме и краставици17, при бозайниците повечето NMN се синтезират от витамин B3 под формата на никотинамид.

Клетъчен рестарт с NAD+: NAD+ се консумира от ключови протеини и ензими, които играят критична роля при възстановяването на уврежданията на нашата ДНК, захранвайки клетките ни и поддържайки нашата метаболитна и имунна система да работи добре. Но това е повече от поддържането на нашите системи – NAD+ може да държи ключа към предотвратяването на свързания с възрастта спад. Ако можем да поддържаме нивата на NAD+ сравнително високи, бихме могли да забавим процеса на стареене и дори, в някои ситуации, да започнем малко да го забавяме. Това е мястото, където NMN влиза в игра. Това е прекурсор на NAD+, който тялото използва, за да възстанови по-младите нива на NAD+.

Клетъчен рестарт с NAD+. Проучванията върху NMN продължават активно и включват опити както върху гризачи, така и върху хора. Те намекват за редица ползи от NMN, включително:

  • Намаляване на затлъстяването: Повишените нива на NMN стимулират метаболитната система, което подобрява способността на тялото да превръща храната в енергия и може да бъде инструмент за намаляване на риска от затлъстяване. Това обаче трябва да се случва наред с активен начин на живот и здравословно хранене.
  • Намаляване на риска от сърдечни заболявания: Сърцето работи 24/7 през целия ви живот. То произвежда огромни количества енергия и ще се нуждае от всички NAD+, които може да получи.
  •  Подобряване на метаболитни нарушения: Ранните изследвания установяват, че прекурсорите на NAD (Клетъчен рестарт с NAD+) могат да помогнат за намаляване на телесното тегло, да противодействат на ефектите от диети с високо съдържание на мазнини и да подобрят енергията. Малко проучване разглежда ефекта на NMN върху жени с преддиабет и установява, че способността на мускулите им да преработват захар се подобрява. Подобряване на фитнеса и мускулната издръжливост: Нашите кости и мускули консумират глюкоза и мастни киселини, за да продължат да функционират. NAD+ им помага да се метаболизират в системата. Без него всичко се забавя и издръжливостта на мускулите намалява. Изследователите теоретизират, че това се дължи на повишеното използване на кислород в скелетните мускули.
  • Подобряване на когнитивната функция: Моделите на болестта на Алцхаймер показват подобрени познания и памет с NMN добавки; това най-вероятно се дължи на способността на NAD+ да подобрява много критични функции в мозъка.
  • Подобряване на симптомите на сериозно заболяване: Учените, също така изследват специфичните ползи от повишените нива на NAD+ върху високото кръвно налягане, здравето на черния дроб и диабета.

Клетъчен рестарт с NAD+: Вътре в тялото NAD+, произведен от NMN добавки, стимулира активността на митохондриите, микроскопични органели, които са жизненоважни за нашия метаболизъм.

Силовите центрове на клетките, нашите митохондрии, трансформират глюкозата и кислорода в клетъчна енергия – без тях клетките биха имали липса на енергия и биха умрели. Клетъчен рестарт с NAD+ също активира сиртуини, семейство протеини, които възстановяват нашата ДНК и регулират клетъчната хомеостаза. Всеки път, когато нашите клетки се делят, капачките на краищата на нашите ДНК нишки стават малко по-къси; това изтъркване и скъсяване уврежда нашата ДНК, но сиртуините действат, за да намалят този процес, като стабилизират тези капачки или теломери.

Изследвания върху мишки показват, че храненето им с NMN може да удължи теломерите, компенсирайки риска от увреждане на ДНК. Интересно е да се отбележи, че сиртуините са зависими от NAD, което означава, че не могат да функционират правилно без него.

Въпреки това, с нарастването на производството на NAD, нараства и активността на сиртуин.

Клетъчен рестарт с NAD+ и странични ефекти от приема на добавки

Съобщава се, че някои добавки за повишаване на NAD+ – когато се приемат във високи нива – имат странични ефекти като гадене, диария, зачервяване, стомашен дискомфорт и лошо храносмилане.

Въпреки това, хората, участващи в проучвания с NMN добавки, не съобщават за значителни странични ефекти при дози до 1200 mg.

Тъй като NMN е толкова труден за производство, продуктите обикновено са доста скъпи.

Въпреки че не са докладвани странични ефекти, все още няма консенсус относно правилното количество NMN.

Много проучвания досега са разглеждали ниски дози. Въпреки това експерти по дълголетие като д-р Синклер и Залцман подозират, че по-високите дози ще се окажат по-полезни за здравето.

Клетъчен рестарт с NAD+

В състава на MetaPWR Advantage doTERRA ще откриете елексира на младостта NAD+, заедно с 9 вида колаген, липозомен витамин С и етерични масла.

doTERRA Колагенен комплекс + NMN 30 сашета MetaPWR Advantage with Collagen + NMN

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7238909/

https://longevity.technology/lifestyle/nmn-supplements-what-are-the-benefits-side-effects-and-dosages/

https://healthnews.com/longevity/longevity-supplements/what-are-the-benefits-of-nmn-supplements/

 

 

 

error: Content is protected !!
Scroll to Top