Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

Целулит и етерични масла

Целулит и етерични масла

Съдържание

Целулит и етерични масла

Характерният белег на целулита (ПОРТОКАЛОВАТА КОЖА) е набъбване – вдлъбнатини и възли по кожата, обикновено върху задните части и бедрата, въпреки че може да се намери и по цялото тяло. Целулитът може да се развие по различни причини и може да има генетичен елемент. Циркулацията и лимфната недостатъчност са най-вероятните виновници, както и хормонални проблеми, алергии, диета и токсини от околната среда, които играят също ключова роля. Лечението за отстраняване на тези грозни мастни натрупвания не е лесно и целулитът винаги може да се върне, ако имате предразположение към него. Много случаи на целулит могат да бъдат преодолени с промяна в диетата, физически упражнения и увеличен прием на витамини и минерали. В идеалния случай изключете всички преработени и консервирани храни и всичко, което съдържа царевичен сироп или изкуствени подсладители.

Яжте колкото се може повече органични сурови зеленчуци и гответе много листни тъмнозелени зеленчуци. Използвайте сокоизстисквачка, за да приготвяте пресни зеленчукови напитки. Пийте само чиста минерална вода – не вода от чешмата – и органични плодови сокове или билкови чайове като розмарин, коприва или копър. Пиенето на джинджифил и мента чай всеки ден също помага да се справите с целулита. Вземете една чаена лъжичка пресен джинджифил и равни количества пресни листа от мента, налейте достатъчно кипяща вода, за да покриете джинджифила и ментата и ги оставете да се варят поне 10 минути. Покрийте чашата с чинийка така, че парата да не избяга.

Можете също да използвате замразени джинджифил и мента, ако те са в чистите им неподправени форми. Намаляване на млечни продукти, пшеница и соя, както и на всички ферментирали храни, включително дрожди също е препоръчително. Увеличете добавката на витамин С и приема на цинк и витамин B и проверете добавките, за да се уверите, че не са получени от дрожди.

Целулит и етерични масла. План за действие от шест точки:

1. Увеличете циркулацията на кръвта чрез масаж на суха кожа. С помощта на четка, изработена от истински четина, масажирайте внимателно от долу нагоре по цялото тяло, както при метода на дрениране на лимфата.

 2. Имате план за упражнения, който се фокусира конкретно върху целулитните зони.

3. Масажирайте цялото тяло всеки ден – не само целулитните зони. Целулитът може да се появи само в определени области, но по същество това е проблем за цялото тяло.

 4. Докато използвате етерични масла в банята, притискайте и пукайте целулитни зони, за да разградите мастните отлагания.

 5. Просто, както звучи, кислородът е жизненоважен за здраво тяло, затова използвайте техники за дълбоко дишане.

6. Релаксацията е важна за добрата поддръжка на тялото, докато стресът, от друга страна, може да доведе до задържане на целулита, дори и след като стреса е изчезнал. Така че получавайте много сън и правете йога, пилатес, тай чи или чи гонг.

Целулит и етерични масла, топ масла:

Етеричните масла за подпомагане на намаляването на целулита са Черепка (Juniperus communis), Кипарис (Cupressus sempervirens), Мащерка Линалол (Thymus vulgaris ct. Атлантика), Basil линалол (Ocimum basilicum c. Linalool), Копър сладък (Foeniculum vulgare var. Dulce), Пачули (Pogostemon cablin), Джинджифил (Zingiber officinale), Черен пипер (Piper nigrum), Cistus (Cistus ladaniferus), Мастика (Pistacia lentiscus)

Целулит и етерични масла. ANTICELLULITE BATHS (антицелулитни бани) –

Морска сол, Epsom сол (магнезиев сулфат) и вани с морски водорасли често се използват в спа процедури за целулит. Ако използвате у дома, следвайте пропорциите на 2 шепи от Epsom сол до 1 шепа морска сол. Поставете във ваната с вода, преди да се добавят етеричните масла. По-долу има няколко варианта за смесване, тъй като целулитът на всеки е различен и има различни причини.

 Етерична мазнина за вана

 1 Хвойна Бери

 6 капки Лимон

 10 капки Грейпфрут

 10 капки Босилек линалол

  Смесете етеричните масла заедно, след това разредете 5 капки към всяка чаена лъжичка (5 мл.) масло от носител, преди да ги добавите във ваната. Докато сте във ваната, ако някакво масло плава по повърхността, го изгребете и масажирайте в засегнатите от целулита области.

Следващите четири антицелулитни смеси за баня могат да бъдат направени в по-големи количества за бъдеща употреба – просто се придържайте към тези пропорции. Количествата тук са достатъчни за две бани. И в двата случая, използвайте по 6 капки на вана, разтворени в 1 чаена лъжичка базово масло:

 ESENTIAL OIL BENDE BLEND 2

Мащерка  8 капки

 Лимон 4 капки

 ESSENTIAL OIL BEND BLEND 3

Clary Sage 8 капки

 Patchouli 4 капки

 Хвойна 6 капки

 ESENTIAL OIL BEND BLEND 5

Хвойна 6 капки

 Лимон 6 капки

АНТИЦЕЛУЛИТНИ МАСАЖНИ МАСЛА

Следващите маслени смеси за тяло се разреждат, като се прибавят към 2 супени лъжици (30 мл) масло от сладък бадем, 1 чаена лъжичка (5 мл) масло от моркови, 1 чаена лъжичка (5 мл) омекотено масло от gotu kola (Centella asiatica) или 1 чаена лъжичка (5 mL) масло от жожоба. Смесете тези 45 мл масло от носител заедно преди да добавите етеричните масла. Ако имате само сладко бадемово масло, уверете се, че е биологично. Телата на хората реагират по различен начин както на отделни етерични масла, така и на смеси, в зависимост от тяхната физическа конституция, и затова най-често се предлага избор от опции.

 АНТИЦЕЛУЛИТНА МАСАЖНА БЛЕНДА 1

 Хвойна 12 капки

 Лимон 5 капки

 Гераниум 6 капки

 Кипарис 7 капки

 Смесете етеричните масла заедно, разредете в 45 мл масло от носител и приложите достатъчно количество, за да покриете областите, които са най-засегнати, прилагайте преди сън.

АНТИЦЕЛУЛИТНА МАСАЖНА БЛЕНДА 2

 Розмарин 8 капки

 Грейпфрут 11 капки

 Джинджифил 4 капки

Черен пипер 3 капки

 Смесете етеричните масла заедно, разредете в 45 мл масло от носител, нанесете преди сън.

АНТИЦЕЛУЛИТНА МАСАЖНА БЛЕНДА 3

 Босилек 8 капки

Мащерка 6 капки

 Грейпфрут 10 капки

 Хвойна 4 капки

Гераниум 2 капки

 Смесете етеричните масла заедно, разредете с 45 мл. Базово масло по избор , преди сън. Пълната антицелулитна програма е следната: Преди къпане, почистете кожата, както е описано в точка 1 от антицелулитен план за действие по-горе. Ваните трябва да се прилагат веднъж на ден, като се използва една от смесите в топла вода.

След това използвайте лимфната дренажна система за студен душ, както е описано по-горе. Масажирайте върху зоните на целулита с една от масажните смеси, преди тренировка и преди сън. Избягвайте излагането на места с пряка слънчева светлина, ако прилагате смес, съдържаща цитрусово масло.

CELULITE 1

Използвана литература: Уорвуд, Валери Ан. Пълната книга на етеричните масла и ароматерапията, преработени и разширени: над 800 естествени, нетоксични и ароматни рецепти за създаване на здраве, красота и безопасни условия на живот и работа.

Може да изберете и готов бленд от етерични масла с подбрана комбинация за подкожните мазнини и портокаловата кожа

Smart&sassy doTERRA

За поръчка или регистрация:
https://www.mydoterra.com/antoniyadonkova

error: Content is protected !!
Scroll to Top