Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

lactobacillus bulgaricus

Lactobacillus bulgaricus, силата на природата срещу възпалителните и онкологични процеси в тялото

Съдържание

Lactobacillus bulgaricus, силата на природата срещу възпалителните и онкологични процеси в тялото

Lactobacillus bulgaricus (Лактобацилус булгарикус) е супер бактерия, която се среща свободно в природата на България. При попадане в прясното мляко и при определени условия бактерията причинява естествена млечно-кисела ферментация, водеща до получаване на продукт, наречен кисело мляко с всепризнати пробиотични характеристики. Киселото мляко съдържа вещества, които потискат развитието на редица патогенни и непатогенни микроорганизми. Установено е, че микрофлората на киселото мляко синтезира антибиотични и антимикробни вещества, които действат потискащо върху микроорганизмите от чревния тракт, особено на гнилостните микроорганизми. Но дали съвременното производство на този млечен продукт доставя на тялото тези така ценни лактобацили и какво е съдържанието им в млечните български продукти? За съжаление твърде минимално. Следват редица изследвания и опити да се създаде български продукт с висока концентрация на този щам лактобацили „LB51Ò“ .

Още в трудовете на всеизвестният руски учен Илия Мечников (един от основателите на съвременната имунология, който свързва дълголетието на българския народ с консумацията на кисело мляко) се констатира факта, че Lactobacillus bulgaricus е единствената бактерия, която никога не е увреждала човешкия организъм по какъвто и да било начин. Мечников е първият учен създал лечебен препарат на базата на Lactobacillus bulgaricus, наречен „Lactobacillin“. Освен млечната киселина синтезирана от щама той е също така много мощен производител на антибиотично вещество с широк спектър на антибактериално действие.

“Повече от 70 щама на микроорганизми са изследвани за антитуморна активност, но само щамът „LB51Ò“ демонстрира изявено тумор-некротизиращо действие. Техниката за тестване на активността е избрана да бъде подобна на това, което наблюдаваме в човешката онкология – когато диагнозата е точно определена, туморът вече е нараснал. За модел е избран един от най-злокачествените експериментални тумори: Sarcoma 180 – със 100% смъртност. Първите публикации за противораковата активност на веществото, произвеждано от „LB51Ò“ срещу Sarcoma 180 са направени през 1958 г. В тази връзка през 1959 г. е създаден Научноизследователски институт за противоракови антибиотици, чийто наследник е малката фармацевтична фирма „Деодан лаборатории“ ООД (днес „ДеоДан“ ЕООД -д-р Иван Богданов).

Така екстракти от Lactobacillus Bulgaricus „LB51Ò“ са били тествани върху различни експериментални и спонтанни тумори в редица институти и лаборатории. Заключението е, че „LB51Ò“ демонстрира противотуморен ефект in vivo върху трансплантирани тумори при мишки (Sarcoma 180, Ehrlich’s solid carcinoma, melanoma, melanosarcoma B-16, plasmocytoma MOPS 315, adenocarcinoma ACATOL) и е използван за експириментална противотуморна терапия при хора”. След създаване на лекарствен препарат на име „Blastolysin се установява, че твърде бързата некроза, която се проявява след интравенозното приложение на препарата, води до токсични ефекти, дължащи се на бърз разпад на туморната маса. Това е причината за замразяването на клиничното изпитване на интравенозния препарат и търсенето на други начини на приложение.

Lactobacillus bulgaricus в продуктите на пробиотици Лактера

През 80-те години на 20 век в България на базата на същия щам Lactobacillus bulgaricus (Лактобацилус булгарикус) е създаден един от първите пробиотици в света, той е разработен от проф. Никола Александров. Продуктът представлява свръхконцентрат на кисело мляко – изсушено кисело мляко, съдържащо само полезната част, без излишния „баласт“, както и разградени белтъци и всички аминокиселини в подходяща за усвояване форма.

“Бъдещото принадлежи на този, който контролира имунната система” апелира проф. Никола Александров

Вижте какво споделя професора пред Миглена Ангелова в “Искрено и лично” за противотуморните характеристики на българския пробиотик с патенти в САЩ:

Цялата серия от пробиотици LAKTERA ще намерите в нашия магазин

ЗАЩО Лактера пробиотици са толкова различни?

 

 

 

Масажен бленд

Масажен бленд

Масажен бленд Масажен бленд Маслата в този бленд са подбрани и съчетани заради техните успокояващи и релаксиращи възможности отпускащи мускулатурата и освобождаващи напрежението. Тази ароматна

Прочетете повече »
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Излизаме във ваканция от
15 до 25 Юли!

всички поръчки направени в този период ще се изпълняват след 26 Юли!

БЛАГОДАРИМ ЗА РАЗБИРАНЕТО!