Безплатна доставка над 99лв. до офис на Спиди

ниаули

Ниаули – пръв помощник в арсенала с масла за защита през зимата

Съдържание

Ниаули – пръв помощник в арсенала с масла за защита през зимата

Етеричното масло от Ниаули (Melaleuca viridiflora) е мощно противовъзпалително антиинфекциозно, антибактериално и антивирусно средство, заради наличието на 1,8-Cineole. Маслото премахва натрупаната излишна слуз, има отхрачващо действие и поддържа здравето на дихателните пътища. Подходящо е за употреба при висока температура и вирусни инфекции и хреми през есенно-зимния сезон.

Антимикробното етерично масло от Ниаули се препоръчва по време на остри и хронични инфекциозни епизоди: настинки, запушен нос, запушени бронхи, ангини, грип, ларингит, фарингит, отит и др. То прочиства дишането и осигурява тласък на имунитета. Също така е етерично масло, известно в борбата с херпесите. Използвайте:

Перорално: 1 капка в чаена лъжичка мед или захар 3 пъти на ден в продължение на 4 дни
Кожно: 2 капки, разредени в растително масло, за масаж около носа и челото (като се избягват очите), 2 до 3 пъти на ден в продължение на 4 до 5 дни.
Инхалации– сухи или мокри: Мокро вдишване: няколко капки в купа с вряща вода, за вдишване за около 10 минути. При суха инхалация: няколко капки върху кърпичка или в стик за инхалатор, за да се диша.

Препоръчителен диапазон на разреждане е между 3%–50% до чист за ограничени условия. Основната съставка 1,8-цинеол може да варира във всеки различен продукт, предлаган на пазара между 19,1%–76,3%.
Преди да прибегнете към употребата на това масло е добре да сте наясно с противопоказанията и рисковете, които Ниаули крие (най-вече, заради високото си съдържание на 1,8-цинеол химична молекула):

■ Избягвайте при деца под 3 години, особено около нос и уста (1,8-цинеол и 1,8-цинеол и виридифлорол). Използвайте много внимателно при деца под 5 години поради високото съдържание на 1,8-цинеол. 1,8-цинеол може да причини гърчове, проблеми с централната нервна система или респираторен дистрес при малки деца.

■ Избягвайте при епилепсия и болест на Паркинсон отново поради 1,8-цинеол съдържание (всички CTs с изключение на (E)-Nerolidol и Terpinen-4-ol). Може да влоши или причини гърчове или конвулсии при вдишване, локално приложение или поглъщане въз основа на съдържанието на 1,8-цинеол. Необходимо е внимание при перорално приложение поради значителните количества 1,8-цинеол.

Ограничете го до малки дози вътрешно (възрастни – максимум 10 капки дневно). Съобщава се за токсичност при поглъщане на големи дози от евкалипт (също с високо съдържание на 1,8-цинеол) и само 4 до 5 капки могат да причинят проблеми при много чувствителни индивиди

■ Може да взаимодейства с лекарства за диабет поради способността на 1,8-цинеол да инхибира активността на алфа-глюкозидазата, особено когато е синергизиран с други съставки (алфа-пинен, пара-цимен и бета-пинен.

Алфа-глюкозидазата е ензим, който разгражда въглехидратите чрез химическа реакция с вода. Потискането на неговата активност отлага усвояването на глюкозата и следователно въздействието на въглехидратите върху нивата на кръвната захар.

■ Хемотипове, богати на 1,8-цинеол, могат да взаимодействат с аспирин, кръвно налягане, антитромбоцитни и антикоагулантни лекарства и да увеличат риска от кървене при хора с нарушения на кръвосъсирването. 1,8-цинеолът е слаб инхибитор на тромбоцитната агрегация.

■ Може слабо да повлияе на ензимите, отговорни за метаболизирането на лекарства (НСПВС, инхибитори на протонната помпа, ацетаминофен, антиепилептици, имуномодулатори, лекарства за кръвна захар, лекарства за кръвно налягане, антидепресанти, антипсихотици, лекарства за диабет, антихистамини, антибиотици и анестетици) на базата на съдържание на 1,8-цинеол.

■ Може да повлияе на пентобарбитала и други барбитурати (лекарства за тревожност и безсъние) на базата на съдържанието на 1,8-цинеол

■ (E)-Nerolidol CT: Може да повлияе на антибиотиците и да повиши тяхната ефективност, защото (E) -неролидол сенсибилизира бактериите към антибиотици.
Изследвания при животни показват, че маслото от ниаули повишава клетъчния имунитет чрез регулиране на активността на Т-клетките (лимфоцити, които реагират на специфични патогени) и макрофагите (вид бели кръвни клетки, които поглъщат чужди материали).

Назален спрей с масла от лимон, равинсара и ниаули (0,14 ml, състоящ се от 0,014 ml лимон, 0,042 ml сок от алое вера, 0,0007 ml ravensara, 0,0007 g прополис и 0,00042 ml масло от ниаули) намалява симптомите на алергични и неалергична ринопатия (назална конгестия, дренаж и обструкция на носните проходи).
Друго изследване сочи, че етеричните масла от сребърна ела и ниаули CT 1,8-цинеол инхибират P. expansum, P. citrinum и P. crustosum.

За какво още можете да използвате масло Ниаули?

  • За облекчаване на болката, тъй като е силен аналгетик
  • За подпомагане усвояването на хранителни вещества, спазмолитик. Предпазва от пептични язви.
  • За заздравяване на кожата – при кожни абцеси, циреи, акне, херпеси, облекчаване на изгаряния (включително радиационни), заздравяване на рани. Намалява появата на белези и петна по кожата. 1,8-цинеолът в маслото се балансира добре с алфа-пинен, виридифлорол и алфа-терпинеол; като изсветлява кожата чрез инхибиране на тирозиновата активност и производство на меланин; всички те инхибират активността на тирозиназата и намаляват производството на меланин.

Тирозиназата е ензим, участващ в производството на меланин (тъмнокафяв до черен                    пигмент, който е отговорен за почерняването на кожата при излагане на слънчева                          светлина) чрез окисление на тирозин.

  • Чудесен репелент срещу комари и ужилвания от насекоми. Облекчава и заздравява; успокоява сърбежа.
  • Подпомага кръвообръщението; деконгестант с антиревматично действие. Може да се използва при разширени вени, тежки крака, венозен и лимфен застой, хемороиди. Прилага се локално, като масаж или компрес.
  • Емоционален спектър на маслото: стимулира, повдига, намалява страха, насърчава увереността, подпомага концентрацията

ПРЕПОРЪКИ ЗА БЕЗОПАСНО ПРИЛОЖЕНИЕ НА ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА

doTERRA NIAOULI (НИАУЛИ) 15 ml.

 

 

 

 

 

Cleanse & Restore

Cleanse & Restore

Cleanse & Restore doTERRA Е 30 дневна програма за прочистване и възстановяване, която ще помогне на вашето тяло да се справи с изчистването на токсините и

Прочетете повече »
масло от карамфил

Масло от карамфил – мощно противопаразитно средство и още …

Етерично масло от карамфил Етерично масло от карамфил Mасло от Карамфил е популярно със силните си антисептични, противовирусни, имуностимулиращи и антиоксидантни свойства. На прах Карамфилът бързо

Прочетете повече »
error: Content is protected !!
Scroll to Top